Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още една обиколка по Бepkoвcko-6.09.2013

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Още една обиколка по Бepkoвcko-6.09.2013

Здравейте! Няколко дни преди Деня на Съединението, се породи идеята за още една разходчица в близост до границата в Северозападния регион. Нямах шанс да отида на Събора, където (видно от снимките) "Трезвениците" се Съединяват с алк...ъъъ... млякото. Джипките- същите: Моя Пух и Дефендъра на Иван (hil). Екипажът беше леко допълнен с моята невръстна малка беля (6г.). Този път прехода беше на по-ниска Н.В., поради което има по-малко снимки, а и по-голямата част от маршрута не позволяваше снимане. Около седем часа със спиранията, окооло 73 км, две кратки загубвания и "шампионски" обяд, който прекъснахме по необходимост от спешно прибиране, а можеше да продължи... няколко дни! Идеята ни беше да тръгнем в посока Здравченица, от там към с. Дълги дел, успоредно на границата, след това с. Говежда, обяд в ловнив район на Иван, около с, Лесковец, с. Котеновци и прибиране по панорамния (през зимата, че сега е горски) път покрай язовира.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Track-6.09.2013.jpg
Прегледи:1
Размер:267.5 КБ
ID:6026211

Ето и профила:

Име:Profil-6.09.2013.jpg
Размер:38.2 КБ
ID:6026210

Имаше вероятност за още един джип, но за съжаление отпадна в посления момент. Та:
    Срещата по същото време, на същото място:

... и газ към първите панорами:

Поглед и към Фунията и вр. Ком:

Това сечище е на отсрещния баир. Иван каза, че ще минем през него. Когато минахме се опитвах да покажа на детето от къде сме го гледали и... един пън ме подсети, че е по-добре да гледам пътя, но това е по-късно. За сега гледахме сечището от далече. Така се виждаше:

Техниката:

Част от екипажа:

Малкият беше и свързочника на групата. Токито не му изпадаше от ръцете.

Вдигнахме малко темпото (от там и прахоляка), намалихме спиранията, знаехме, че ни чака път ако успеем да изминем предварителния план, обаче... както каза после Иван, "трябваше следващото дясно". Това дясно свърши много рязко:

А свършвайки взе на Иван антената и скобите, държащи джека.

Явно дърварите бяха стигнали до тук...

..., а за нас оставаше "малко на обратно". Прескочихме от югоизточния на северозападния склон и се откри гледка:

Зарекохме се с Иван, някой ден и там да отидем:

Сега, обаче, трябваше да заобиколим един-два хребета и да слезем по-ниско:

Още един геолог. Злати, конкуренцията не спи!

Иван чертаеше, мислено маршрута. Беше го минавал само с мотор и не знаехме какво ще бъде с тия мулета...

Още един кадър преди тръгване:

Предстоеше ни стръмно спускане по тежък скалист участък. Нямаше много възможност за снимки, но пък друсането беше на ниво. Надявам се скоро да не образувам камъни в бъбреците!

Следва...
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

От: Още една обиколка по Бepkoвcko-6.09.2013

Вземам си пуканки и пепси и чакам продължението!
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Продължение:

Стана вече дума за "друсливия" участък и непослушния джек на Дефедъра. Иван е търпелив човек, но дръжката на джека започна да злоупотребява с доверието му.

Наложи се да влезе в действие "вечното техническо средство", използвано от миналия век за решението на всякакви технически или битови казуси и проблеми, или накратко казано: ТЕЛ.

Невръстният ми навигатор реши да хвърли едно око в Дефендъра:

... и ... си останах без навигатор:

На малкото места, на които се разреждаха дърветата, щраках по някоя снимка. Най-западния дял от българската част на Стара планина:

Спряхме за малко и детето ми дойде на свиждане.

Като решихме да тръгваме, обаче, с 200 отлетя при Иван...

Следващото ни спиране беше в с. Дълги Дел. Много е важно да не се бърка с американския Long Dale, въпреки сходните параметри на живот. Идвал съм в Дълги Дел като ученик, по време на боровинковите кампании и в спомените ми е останало кипящо от живот село. Явно малко са се променили нещата, въпреки че за този регион, има много запуснати села. Тук е чистичко и спретнато.

На площада:

Местният "Бар Наздраве"- не работи:

Местният MALL- не работи:

Сладкарницата- не работи:

Единствено работеше "Клуб на пенсионера", since 1968:

Кратка инспекция на пързалките и люлките от "експерта" показа, че дървената небоядисана пързалка, е трудно, дори болезнено, използваема....

Имаше и някакъв странен артефакт:

Напуснахме Лонг Дейл със смесени чувства и пак подхванахме прашните пътища:

Не знам защо снимах това дърво, но с нещо ме грабна. Самотно, но въпреки това силно и свежо-зелено, на фона на изгорялата трева. Някаква странна асоциация със замиращия регион:

Изкачихме се малко и видяхме с. Дива слатина (без да съм на 100% сигурен) в далечината:

Тук направихме две леки отклонения, докато уцелим верния път и навлязохме в ловната територия на дружинката на Иван. Нямам снимки от пътуването до новостроящата се Ловна вила, защото Иван вдигна темпото, все едно че си кара из двора. За мене беше непознато, но го следвах плътно, че вече и гладът беше по-страшен от липсата на пътища!

Следва....

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
        Вземам си пуканки и пепси и чакам продължението!
        Ти.. работа нямаш ли си, или си като мен?

Коментар

Да е стръмно, да е стръмно, колко да е стръмно? Изсипа ли маслото на двигателя през капачката?

И аз си нямам работа и си взимам бирата, чакайки продължението.
          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Продължение:

Ето я. Заветната цел. Като локация-Ловната хижа.

По-важно беше, че ще се яде! Лошото е, че трябваше да се опече....

Нямаше кой да ми затвори вратата от бързане. После преговарях със стършелите и осите да се разменим. Аз да вляза, а те- вън!

Банкетната зала:

Не,че Иван си беше затворил по-добре вратите, но... сега имахме други приоритети:

Огънят стана бързо:

... защото имаше помощник огняр:

Това предупреждение важи на два пъти...

Първия път заради глад, втория път, щот като се наядохме и се заиграхме с оръжия...
            Огънят не оставаше без дърва и съчки:

Минутки за реклама. По-късно ще публикувам и банкова сметка:

Леко-полеко се започна запълване на масата.

Количеството изпечена мръвка беше съизмерима на глада, но и много по-голяма от вместимостта, дори и на моя корем...

Име:uploadfromtaptalk1378483240475.jpg
Прегледи:2
Размер:146.2 КБ
ID:5517614

В следващите минути... не снимах... Иван изкара една ракийка, извадихме бирички..., живот....

Малкият не се вълнуваше толкова от софрата:

Въртеше се около тая техника:

Подготвяха с Иван някакъв турнир:

Оформяне на полосата:

Заиграхме се, постреляхме, повеселихме се...

...и... като на всяко хубаво нещо, и на това му дойде края. Малко по-рано от предвидено, по причини извън разходката, та за това и нямам снимки от прибирането. Както споменах, Иван познава района във всеки сантиметър и се прибрахме много бързо, на места през такива храсталаци, че аз карах на слух.

Една снимка на Гелендията с част от покорените планини за фон..

Име:DSC00076.jpg
Размер:142.2 КБ
ID:5517617

Благодаря за вниманието!

Край...

Коментар

Ашколсун, брат ми!

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                Ти.. работа нямаш ли си, или си като мен?
                Моята работа е рано сутрин и късно вечер!
                0осем9осем7шест0осем7едно
                Миро

Коментар

Браво бе!Липсвала една джипка!!!Има телефони има и желаещи......една джипка винаги ще се намери да подпълни бройката!Браво страхотно сте си изкарали само мога да съжалявам че несъм бил с вас!Снимките са страхотни а разказа.........абе завидях ВИ!Следващия път когато липсва джипка ........или бройката ВИ се види малка........ алармирайте!
                  Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                  LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                    Браво бе!Липсвала една джипка!!!Има телефони има и желаещи......една джипка винаги ще се намери да подпълни бройката!Браво страхотно сте си изкарали само мога да съжалявам че несъм бил с вас!Снимките са страхотни а разказа.........абе завидях ВИ!Следващия път когато липсва джипка ........или бройката ВИ се види малка........ алармирайте!
                    Не съм предполагал, че ще ти се идва, защото старта ни е на 100 км. Инак на драго сърце! Следващия път ще пиша от по-рано, а на тебе ще ти звънна. Сори!
                    Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                      Не съм предполагал, че ще ти се идва, защото старта ни е на 100 км. Инак на драго сърце! Следващия път ще пиша от по-рано, а на тебе ще ти звънна. Сори!
                      Поздрави!
                      Какво са 100 км. с компания......освен едно много приятно изкарване!За сегашния път ти простих но за следващия....................!Поздрави и от мен!
                      Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                      LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                        Какво са 100 км. с компания......освен едно много приятно изкарване!За сегашния път ти простих но за следващия....................!Поздрави и от мен!
                        Дано не си последвал линка за предишната разходка, че не знам дали ще ми простиш и за нея....

Коментар

Каква е тази опасна зона?
                          Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                          0888/00-55-37

Коментар

Колега, поздравления за споделените емоции
                            Преди месец се чудих дали да пробвам почти същия маршрут, но с абсолютно неподготвен 'шосеен' кашкай...
                            Местните ме разубедиха, че практически нямало път...
                            Как е реалното положение и проходимо ли е с 'паркетник' (20см просвет)?
                            Та живот и здраве - догодина да се поразходя натам
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                              Каква е тази опасна зона?
                              Нали прочете защо...
                              Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                              Колега, поздравления за споделените емоции
                              Преди месец се чудих дали да пробвам почти същия маршрут, но с абсолютно неподготвен 'шосеен' кашкай...
                              Местните ме разубедиха, че практически нямало път...
                              Как е реалното положение и проходимо ли е с 'паркетник' (20см просвет)?
                              Та живот и здраве - догодина да се поразходя натам
                              Точно този не е много добър за паркетник. Не толкова заради просвета, а именно поради липсата на път и съответно наличието на много клони и храсти. Ще го надереш. Иван беше отскубнал един клон, който стърчеше 3 м над джиоа и завършваше с корона. Само дето нямаше гнездо с пилета и ще станем като по анимационните филмчета.
                              Погледни линка от първия пост, ако не си чел темата. Там изкачването е много повече, но има път, който ползват боровинкоберачите. До някъде ще си без никакъв проблем. Ползвай и трака.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X