Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Организиране разходка София - вр.Руй (до гр.Трън) на 27.07.2013 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Организиране разходка София - вр.Руй (до гр.Трън) на 27.07.2013 г.

Утре някой свободен и с желание за разходка до Руй?

С един приятел ще се разходим, ако някой желае, ще го чакам на паркинга на Бриколаж Люлин от 8:30 часа до към 9:00 часа.
    Черен гранд чероки. Телефонът ми е в подписа.
    Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
    0888/00-55-37

Коментар

Качихме се днес догоре. Обадих се предварително на гранична полиция, като отидох намясто в сградата им в град Трън.
      След проверка на личните карти ни пуснаха нагоре, но казаха друг път да си искаме предваритено писмено разрешение от централата в София.
      Навръщане искаха пак да им се обадим.

Казаха, че ако ни хванат без одобрение от тяхна страна в зоната от 300 метра от самата границата, глобата е 500лв.

Просто да го знаете, за да нямате неочаквани неприятности.
      0888/00-55-37

Коментар

Абе да им имам бюрокрация, за всичко разрешения ще искаме. Разбирам до ги уведомиш на място ама чак пък от централата разрешение. Точно заради тромавата процедура никой не я спазва. А и специално на върха незнам дали се качват повече от 2 пъти в годината. Аз за толкова време един път не съм ги засякъл в планината където и да било.
        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
        http://www.facebook.com/JeepBG
        LZ1GGC

Коментар

Така си е.

Аз най не разбирам като ме питат за причината, поради която искам да се кача на даден връх.
          Казвам туризъм и почти винаги последва отговор: това не е уважителна причина.
          И следователно трябва да се лъже и измисля някаква причина. Даже вероятността при писмено запитване да ти откажат имам чувството, че е голяма.
          0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
            Качихме се днес догоре. Обадих се предварително на гранична полиция, като отидох намясто в сградата им в град Трън.
            След проверка на личните карти ни пуснаха нагоре, но казаха друг път да си искаме предваритено писмено разрешение от централата в София.
            Навръщане искаха пак да им се обадим.

Казаха, че ако ни хванат без одобрение от тяхна страна в зоната от 300 метра от самата границата, глобата е 500лв.

Просто да го знаете, за да нямате неочаквани неприятности.
            Предполагам, че става дума за качване с кола. Само не казвайте, че е и за пешеходни туристи.
            Да не говорим, че по на юг (в най-северната част на Кюстендилско) нормален асфалтиран път (който си е там от безкрайно много години, но го няма на нито една хартиена карта, както и в тези в мрежата) минава на под 100 метра от сръбската граница. Включително има едно село, за което този път е единствената връзка с общинския център!
            Отделно преди години с трабанта няколко пъти съм карала по един черен път по самата гранична бразда в този район. С разрешение на граничари, ако видя такива.
            Пеша сме влизали малко в Гърция от Родопите и Славянка В родопския случай предупредихме местния туристически център в Могилица, но за качването на Гоцев връх знаеше само хижаря на х. Извора и жена му. И не съм чула някой, който ходи по Славянка, да иска писмено разрешение от София.
            Има и друго налудничаво нещо, с което съм се сблъсквала. Когато човек отива към Резово, гранична полиция спира всички МПС-та и проверява документите. Като че ли някой ще мине нелегално турската граница!
            Обаче от Резово на север никого не спират. А евентуално от там би могъл да се намъкне незаконно някой от Турция.
            Последно редактирано от bgrali; 06-09-13, 18:42.

Коментар

Хайде малко медийна известност за участниците.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X