Обява

Свий
Няма добавени обяви.

off road в Пловдив?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

беше много добре , ниа имахме проблеми с исузуто изгоря ни 20 литра газ за 40 км и се варнахме да заредим като се отделихме от колоната и после обикаляхме по други места където направихме доста оффроад и успяхме да скасаме половината инсталация която се уви около кардана на предниа мост и скаса семеринга но успяхме да стигнем до сервиза ни и вече е поправено, на едно место в калта занесе и оставихме единиа страни4ен прозорец там .
    За колегите от коите се отделихме да знаят че се оправихме и мерси много пак, до другия път.
    П.С. и пишете при вас как мина

Коментар

И ние се прибрахме благополучно. Направихме си хубава разходка, само дето много дъжд се изсипа , цял ден на почивки, даже по едно време го обърна на градушка, и то тъкмо като се теглихме. Бая се понамокрихме. Не можахме да стигнем до Персенк, защото местните казаха, че пътя е непроходим след тези дъждове. Затова тръгнахме от Чуреково за язовир ''Въча''. След това се изгубихме ( като никой няма GPS), а докато хванем верния път доста се поизпотихме (на тея карти където ги продават повечето пътища ги няма). И като се забихме в един път без изход, за малко там да си останем, поне мойта джипка. Тук е мястото да благодаря на Жоро, на Ицо, и на останалите момчета и момичета от групата за помощта и спасителната акция която спретнахме с общи усилия (поне за мен си беше точно ''спасителна''). Вече бях почнал да се сбогувам с моята Тойотка. С всяка измината минута пропадаше все повече и повече (а на мен минутите ми се струваха секунди). А ситуацията беше следната: при преминаване на един тесен път над едно страшно дере (докато ме вадиха си бях оставил вратата открехната, и бях в готовност за катапултация), пътя пропадна и една от предните гуми и тя. И продължаваше да пропада. Кофти стана и след като опитаха да ме дръпнат с лебедка, пропадна още повече и вече нямаше как да сложим полиспаст откъм склона. Лебедката трябваше да ме държи, вече не можеше да я откачим.И тогава Жоро като се развихри: едни въжета, колани, лопати, ръчни лебедки(добре, че беше ръчната -успешно замести полиспаста). Бая копане, укрепване и връзване падна. Част от групата опъваше един колан вързан за предния ролбар, докато дойде Жоро с ръчната лебедка (в това число и операторката, затова и тази акция не е документирана на филмчето което ще кача най-рано на 16.06., поради ангажименти). Предполагам,че ако имах лебедка проблема нямаше да е толкова голям. И добре, че бяхме повече хора и имахме нужните инструменти. И добре, че в този момент не го обърна на порой. В противен случай - язък за колата и моя милост - пешеходец. И дано следващия път съм вече с хубави гуми, да не се налага да слагам вериги в калта, и да не изпадам в такива ситуации. Амин.

Коментар

Първоначално публикуван от PLASTICMAN
        А ситуацията беше следната: при преминаване на един тесен път над едно страшно дере (докато ме вадиха си бях оставил вратата открехната, и бях в готовност за катапултация), пътя пропадна и една от предните гуми и тя. И продължаваше да пропада. Кофти стана и след като опитаха да ме дръпнат с лебедка, пропадна още повече и вече нямаше как да сложим полиспаст откъм склона. Лебедката трябваше да ме държи, вече не можеше да я откачим.И тогава Жоро като се развихри: едни въжета, колани, лопати, ръчни лебедки(добре, че беше ръчната -успешно замести полиспаста). Бая копане, укрепване и връзване падна. Част от групата опъваше един колан вързан за предния ролбар, докато дойде Жоро с ръчната лебедка (в това число и операторката, затова и тази акция не е документирана на филмчето което ще кача най-рано на 16.06., поради ангажименти). Предполагам,че ако имах лебедка проблема нямаше да е толкова голям. И добре, че бяхме повече хора и имахме нужните инструменти. И добре, че в този момент не го обърна на порой. В противен случай - язък за колата и моя милост - пешеходец. И дано следващия път съм вече с хубави гуми, да не се налага да слагам вериги в калта, и да не изпадам в такива ситуации. Амин.
        Доста неприятна ситуация е било май добре, че всичко е минало благополучно за теб и за твойто возило, и другия път с повече разум и гуми .
        no signature no problems

Коментар

Не можахме да стигнем до Персенк, защото местните казаха, че пътя е непроходим след тези дъждове
          Здравейте , искам да попитам в кое село точно са ви казали че пътя е непроходим защото аз до преди 2 седмици ходих там но от с. Орехово.
          И добре е станало че сте измъкнали джипа.
          http://ftp.domainbg.com/bizkit_boy/

Коментар

Забелязъл съм , че най-големите бели стават на разходките ... Радвам се , че се е разминало Подготовката е много важно нещо ! Особено ако влизаш в Гората ! Съвет от мен : ВИНАГИ , когато влизаш в Гората , предвиждай и непредвидимото ! Ако нещо ти се стори излишно за " проста " разходка , ВЗЕМИ ГО ! Простите разходки обикновено се превръщат в МНОГО ЕКСТРЕМЕН офроад !

Коментар

мога да ти препоръчам сравнително евтин вариант за офроуд гуми... Ласса ОК144... не са регенерат
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

знаех си 4е ште има изпълнения в този дъжд все пак непознат терен трябваше да огледате преди да минете и аз така веднъж за малко да си остана до лятото в една лепкава кал добре4е се измъкнах преди да се стъмни

Коментар

колегата plasticman забрави да спомене че една от уазкита които беше с нас беше изпаднала в доста кофти ситуациа с 2-те колела в пропаста та тогава жорката които е с dayhatsy rocky го изтегли от там пътят си беше много гаден тесен кален и много хлазгав.Валеше ни много дъжт даже когато даржахме тоиотата с важета от страни се чувстваше как пропада беше много яко.
                  My RiDe Is My LiFe

Коментар

Първоначално публикуван от plovdiv tuning
                    колегата plasticman забрави да спомене че една от уазкита които беше с нас беше изпаднала в доста кофти ситуациа с 2-те колела в пропаста та тогава жорката които е с dayhatsy rocky го изтегли от там пътят си беше много гаден тесен кален и много хлазгав.Валеше ни много дъжт даже когато даржахме тоиотата с важета от страни се чувстваше как пропада беше много яко.
                    като знам какви са дерета около яз. Въча /Антон Ивановци/, пак добре че сте се оттървали без жертви...
                    свлачищата не са т***к работа...!
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първо искам да благодаря на Ицо за идеата за разходката както и на всички учасници.Разходката вклучваше всичко от приятно каране през цър-пър и екстрем.Надявам се за в бъдеще да сме повече хора в неделя бяхме 6 джипа.Благодарение на оборудването и взаимната помощ не се стигна до инциденти.

Коментар

P.S. Пешо Мерков сменяха глава на GR-а до 3ч.неделя сутринта и успяха да дойдат на време за тръгването в 10ч.Ако Цанко не беше взел чувал сухи дърва нямаше да има цър-пър,щото нямаше суха съчка в гората в тоя дъжд.Жените в групата се дуржаха мъжки.Ани,нашата операторка си загуби GSM-а в калта заради снимките,аЖорката с УАЗА дойдоха от Казанлък за идеята В Родопите има супер маршрутчета.Ако някой има идея за нататък да споделя тук.

Коментар

Ситуацията с Уазката на Жоро от Казанлък не успях да я видя, защото Жоро с Дайхатсуто много бързо го извади. Докато ида и те се връщаха. А въобще не трябваше да ходя. Ама тъкмо бях сложил веригите ( забравих да кажа, че бях с вериги ) , защото се задаваха едни стръмни и хлъзгави нанадолнища, и реших да ги пробвам ( досега не бях карал с вериги в кал ), хем да видя и къде е закъсала Уазката, и как така тоя път свършва ( много съм любознателен ). На слизане малко ме беше страх, защото много тясно и макар с вериги не ми се струваше особено стабилна колата, а на връщане бях втора кола. Уазката мина без проблеми, с нормална скорост (даже малко бързичко), после бях аз, и последно Дайхатсуто. Само ,че аз карах прекалено бавно, и на най-тясното почти спрях, и като усетих леко пропадане и поднасяне към дерето, дадох леко газ (знам , че веригите много роват и се окопава лесно с тях) и бях дотам, а колелото направи едва половин оборот. После за Жоро с Дайхатсуто като поразчистихме и укрепихме "пътя", мина като самолет ( ама старо куче ). Та извода за мене е , че веригите (сложени на шосейни гуми ) не могат да заменят гумите за кал.
                          мога да ти препоръчам сравнително евтин вариант за офроуд гуми... Ласса ОК144... не са регенерат
                          Благодаря ти LJ73, замалко да си взема такива, защото са ми познати, бях взел такива на Нивата, останах много доволен, ама като я продавах ги дадох с нея. Нямат нищо общо с щатните руски, обаче всички Ниваджий ми викаха: Абе, аз за тия пари ще си взема два чифта. А след като я продадох на един познат ловджия, още след първия лов, ми звъни да пита откъде съм ги взел. Всички авджий се запалили (убедили). Ама като не вярват на приказки. ......................... А не си ги взех, защото реших да пробвам и други марки (поне за Тойотите има голям избор). Сега от време на време съжалявам, защото времето си лети и лятото си минава, обаче съм оптимист и вярвам,че няма да съжалявам, и че чакането ще си е струвало. Поръчал съм си (и вече платил) 5 парчета от една не много известна в БГ (все още) марка, като на go go go на Вранглера (тези за които са за кал). Така , че избора поне за следващите 2 години (предполагам) съм го направил.
                          P.S. И тъкмо щях да взимам и джек........., и.... сега трябва телефон да купувам. Жената си го изгуби точно преди рождения си ден. Явно ще трябва още малко да го посънувам.

Коментар

1

ще се съберем ли пак за една лека "разходка"

Коментар

ами аз съм навит въпреки че джипчето/според някои било SUV ама като не са го карали нека си говорят/е още новичко ама вече е одрано от едната страна така че може.
                              VW-TOUAREG V6,3.0 TDI:oops:

Коментар

Първоначално публикуван от inox
                                ами аз съм навит въпреки че джипчето/според някои било SUV ама като не са го карали нека си говорят/е още новичко ама вече е одрано от едната страна така че може.
                                какво е джипчето и другите като прочетат един по един ще се съберем

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X