Преди няколко години Голди и компания бяха минали маршрут( ако не и същия) в района, ще потърся и ще пусна линк за сравнение. Иначе искренно завиждам за страхотния излет и страхотните снимки
А къде е този път от Царев връх до х. Македония? Аз си мислех, че спускането към хижата е в района на Голям Мечи връх.
След Царев връх пътя извива в дясно и се спуска към добро поле, от там има едно малко изкачване (около 500 м) и след това е едно равно, равно, не ти е работа, ама доста е красиво.
Ще се опитам да кача снимки, ама не си намирам флашката.
Пътя върти от другата страна на билото, не от там където се вижда Рилския манастир. Слиза до Хижата точно в подножието на връх Айгидик (ама малък или голям не съм сигурен). От там има път до Благоевград, отначало макадам, после асфалт.
Ако има мераклии ги водя веднага. Аз като тръгна в 10,00 часа и около 14,00 съм на хижата.
Поздрави
Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.
... Пътя върти от другата страна на билото, не от там където се вижда Рилския манастир. Слиза до Хижата точно в подножието на връх Айгидик (ама малък или голям не съм сигурен). От там има път до Благоевград, отначало макадам, после асфалт. ...
Пътят трябва да е този, по който и ние минахме на времето. Тогава обаче не ни беше до слизане до х. "Македония".
Предполагам, че за слизането имаш предвид маркирания със зелено път? Защото онова, дето е посочено с червената стрелка, поне преди 4 години по-скоро имаше вид на пътека, изкачваща се към хижата хо сериозен страничен наклон.
Чавдаре, нещо не се ориентирам от тази скица. Пътя е по скоро по границата на природния парк. Не се спуска толкова стръмно. Сега ще ти пусна снимки.
Първата е пътя, както се вижда е плато и по него се кара. Не сме първите, въпреки че май не е разрешено. Границата на парка се преплита с пътя, затова.
На втората снимка се вижда пътя също.
На трета снимка,хижа Македония е точно зад шапката на щерката. Наистина пътя се спуска но не е стръмен, като говоря за лятото все пак. Но то при нас не вали, така че още не е кално.
Последната е от самия връх.
Забравих да кажа снимките на конете по пътя са на диви коне. Има хергелета от по 50 броя, които са ничии. По скоро може да са били на прадядо ми ама от тогава що вода е изтекло.. . . Ако някой ко интересува ще обясня.
там където ти се разделят сините пътища, се хваща по долната част, успуредно на черния път и се стига до под хижата. После има едно изкачване и си там. Точно този участък не съм снимал обаче.
Вчера направихме продължение на маршрута. Стана почти инцидентно. След разходката мои познати имаха силно желание да видят и те наживо тази красота. Вторник видяхме, че сряда синоптиците предвиждат слънчев и ясен ден и без много да му мислим се уговорихме набързо да повторим маршрута, но този път с 3-4 джипа и 9 човека. Целта ни би малък Мечи връх (линковете на Чавдар по-нагоре из мненията)
Бързам да кажа, че не успяхме да стигнем до него - не ни стигна времето. Ще пусна снимки и ще помоля някой по тях да ни каже до къде сме стигнали и кои са малък и голям Мечи връх, защото със сигурност сме били близко до тях, но....
Качихме се на Царев връх като най-висока точка, иначе по маршрута стигнахме по-далеч от него. Въпреки, че времето бе страхотно, гледките не бяха същите както при соловия ми преход. Пирин цял ден бе покрит с висока облачност, която го държеше в сянка и така и не "грейна". Залезът не бе ясно изразен пак заради облаци. Листата на дървета само за 3 дни след първото ми посещения силно капеха. До края на седмицата дърветата ще се оголят няпълно. Явно събота съм уцелил пика на Златната есен.
Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
0888/00-55-37
Ако от Карлово сте се вдигнали за това - РЕСПЕКТ. ПО снимките ще ти кажа докъде сте стигнали. Хижата видяхте ли? ПОсле по асфалта ли се върнахте (през Благоевград)?
Коментар