Сега, понеже аз пуснах "мухата" за тази екскурзия съм длъжен да поясня нещо.
Наистина говорихме за подобно нещо, но то е осъществимо през лятото или поне ТАМ да няма сняг
1. Ако отидем сега и оставим джипките на х.Пионерска както говорихме има шанс тези "таксита" бордовите Уазки да ги няма, тогава става едно доста тегаво катерене пеша до х. 7-те Рилси езера.
2. Идеята на качването е, да се стигне до самите езера и по-точно до първото ( то е най-отгоре ) лятото нормално ходене е поне час час и половина зависи от групата, скоростта на ходене и почивките, това сега в този сняг е доста повече, да се има в предвид, че там е много открито, дет се вика си на върха не планината, времето както знаем в планините се променя буквално за минути и аз не бих се наел да тръгна на прехода от хижата до езерата. В момента сигурно има поне 1-1.5м сняг може и повече. Не знам дали освен конярите с конете дето си прекарват провизии до "старата хижа" се се качвали хора по-нагоре в този сняг и до къде?
Иначе идеята е супер, можем да направим следното: да отидем до х. Пионерска от там ако ги има Уазките до х. 7-те Р.езера и до там (има един вариант, кото съм ползвам , но не знам дали тази възможност още съществува, там има ра-трак който обработва пистите и срещу 50лв ни е качвал от пистата на пионерска до хижата), хапваме слизаме до Пионерска взимаме си колите и на Паничище, там хотели бол за всеки вкус, дори мога да проверя какво има свободно.
Ако не става чакаме да се стопи снега и тогава ще е пълноценно.
РЕШАВАИТЕ:
Ей слушаите ПЕПИ той знае и ги разбира тези работи!!!!! Вервай му!?!?
Виж до х.Ловна,
хмъ, до там само с ГаЗ и Уаз (извинявам
се) може !
Не ме карай да се съмнявам че си бил на х.Ловна.
Там летно време идват с лади и москвичи.По-миналото лято ни докараха там едно печено агне с жигула че ние цял ден бръмчахме с моторите.
А от есента пътя е насипан и е като магистрала.
Достатъчно е мутренското безобразие с моторните шейни, което минава всякакви граници.
Аз нито карам нито имам шейна ама ми се струва че за да я караш трЕбе снЕг.
Та освен с шума с какво пречи шейната .
НапролЕт се топи снега и дори следите изчезват независимо дали е карана от МУТРА или от ЕКОЛОГ.
днес има едно дългоочаквано мероприятие повечко можеш да прочетеш тук а ако не ти се чете и ти се идва в 11.30ч. пред сервиз "Мотоексперт". Намира се: от околовръстното по посока към Драгалевци на 500м в дясно.
днес има едно дългоочаквано мероприятие повечко можеш да прочетеш тук а ако не ти се чете и ти се идва в 11.30ч. пред сервиз "Мотоексперт". Намира се: от околовръстното по посока към Драгалевци на 500м в дясно.
Пепи дай си тел. че може да се забавим. Ако ви изпуснем да можеш да ни упътиш.
Коментар