Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подаръкът 3

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подаръкът 3

Времето лети, а Мария трябва да се прибира във Варна... в петък ще открива изложба.

Използвам случая, да поканя съфорумниците, от името на Мария, на откриването, в 18.00, на 28.05.2010, в хотел Атлант, в "Дружба" (край Варна).

Напускаме бункера през една странична галерия, от която се вижда, как цялото това съоражение е построено в естествена пещера.

Къса галерия ни отвежда навън.

Мария си хвана нещичко:

Бълха!

Моторът ме очаква.

Натоварвам багажа и потеглям към селото. Мария е тръгнала пеш. Не смея да я кача, още повече, че докато си търсех трафопоста, паднах, или по-скоро полегнах, няколко пъти.

Изкачването към селото не мина без премеждия, но този път обективът на Мария успя да ме улови в крачка.

Моторът е изправен, товаря багажа и продължавам.

Спираме за кратка почивка в селото. Село като село, уж нищо интересно... освен черквата.

Интересни, нетрадициоони форми.

Уникален архитекрурен стил.

Вероятно се досетихте за името на легендарния майстор, построил и тази черква... с отделена камбанария (вероятно строема в последствие).

Портите са специално за Димо:

Мятаме се на мотора и отпрашваме към:

Тук ме очакваха нови изненади, но за тях малко по-късно...

П.П. За тези от вас, които не са се досетили, черквата е дело на Кольо Фичето.
    Последно редактирано от giorgio; 28-05-10, 09:26.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Чак сега разбрах как се е чувствала майка ми преди време когато следеше Дързост и красота

Коментар

НастръхнАха ми космаците от пеенето на Мария. Джорджио, и от твоето пеене, ама по по-друг начин .
        ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
        LZ1YBB

Коментар

Пред входа на мото-кампа в Идилево, на улицата, имаше два мотора, натоварени с багаж. Оказа се, че това са моторите на Поли и Дъг, които бяха пристигнали минути преди мен от Патра, от изложението на Харлей Девидсън. В двора на кампа цареше тишина, не се мяркаше жива душа. По стълбите към "кръчмата" се разминах с едно момче, което удивително ми заприлича на Жоро Донечки... Помислих си, че остарявам (нали токущо навърших 55), щом всеки срещнат ми прилича на някого... Влязох, поздравих и... онемях. Освен Поли и Дъг, разпознах Мони и Крис, все стари познати и съфорумници, но останалите... Строен мъж и една красива жена, хора, чиито години не могат да бъдат определени. Седнах до Мони и все по-натрапчиво си мислех, че в рамките на няколко минути препознавам някого, защото тези хора удивително приличат на Питър и Кей Фороуд...
          Всичко е ОК с паметта ми! Жоро Донечки се оказа Жоро донечки, а Питър и Кей, самите те...
          Тази вечер за пореден път съжалявах, че не знам английски. Разбирах какво разказват, но не на 100%. Питър умее да разказва много увлекателно и образно, но когато спомените предизвикат емоциите му, започва да говори оживено и бързо и аз не успявам да разбера... Тези хора са обиколили света, почти няма държава, която не са посетили, а продължават да поглъщат заобикалящия ги свят с невероятен интерес. За двата дни в Идилево, бяха успяли да "ошетат" околностите от Габрово, до Велико Търново. Разпитваха с жив интерес за хората и живота, за това как и какви животни отглеждат местните, какъв е реда за ползване на общинските мери и пасбища дори. Ако ме попитате за възраста им, то аз съм сигурен, че с толкова живот в себе си, са на около 25... и ще си останат на толкова до края на живота си! Част от компанията беше и Лиам Фитцпатрик, ирландски мотопътешественик, който когато кажеше нещо, всеки път се убеждавах, че не само не разбирам английски, но и никога не съм чувал подобен език... интересно, че останалите сякаш го разбираха...

Нямам снимки, ни от вечерта, ни от сутринта... просто не се сетих да снимам... Преди да си тръгна, Поли предложи да си направим обща снимка.

От ляво на дясно: Дъг, аз (с ръце на кръста, сякаш ще играя ръченица), Лиам, Кей и Питър.
          Последно редактирано от giorgio; 27-05-10, 16:29.

Коментар

Мда, ще се купува мотор....
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Дърти сме, забрави. Ще се тътрим медлено и печално отзад с некви каручки с много колела, доде не се напием и не заспим ...
              В дупките при Варна имаше 100 000 тона (сто хиляди) медицински кислород в бутилки. Това не струваше пари, струва години. И много - много живот.

Коментар

Само да уточня - Името на хотела е Атлант, а изложбата започва в 18 часа местно време...
                Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

а къде е все пак Жоро?
                  Донечки, де

не отговаряй - зад фотоапарата...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    а къде е все пак Жоро?
                    Донечки, де
                    ...
                    За съжаление, Жоро и Мони си тръгнаха рано... все пак си беше средата на седмицата...

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                      Мда, ще се купува мотор....
                      Докато е време.
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Този петък вечерта, а може и в събота , ще ходим на гости на пещерата отново само че с повече инструменти и музиканти...ако си имате топли дрехи, лампички и ви се пази тишина - ще се радвам да се видим. И Моля - Без превозни средства в пещерите - въздуха е ценен вътре - да не го горим... 0889 и 82 и 51 и 87

Коментар

Чудесна тема, чудесна идея, чудесно настроение. Поздрави на участниците - разказвач и идеен подбудител/изпълнител
                          Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                            Чудесна тема, чудесна идея, чудесно настроение. Поздрави на участниците - разказвач и идеен подбудител/изпълнител
                            Благодаря за поздрава!
                            Каня любопитните - да разгледат виртуалната изложба, представяща причината да си тръгна преди края на така интересният ден...
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...34#post1182034

Коментар

На 20ти Юни от 16 ч на обръщача на тролей 82 във кв. Владиславово - Варна е сборното място. РД. Ще се проведе на поляна сред гората в присъствието на Огън, Кон и Хапване..
                              Това е Покана!
                              Подаръци са неуместни.

Коментар

Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                                На 20ти Юни от 16 ч на обръщача на тролей 82 във кв. Владиславово - Варна е сборното място. РД. Ще се проведе на поляна сред гората в присъствието на Огън, Кон и Хапване..
                                Това е Покана!
                                Подаръци са неуместни.
                                Имаше Рицари кавалери , благородни принцеси, подвизи, яздене, бегълци,... момчетата домъкнаха с джипа едно сухо дърво и го цепеха - показно.., скара без бира, Коня опика половината поляна, едното коляно ме понаболява, свирихме и пяхме, Хапвахме .. Китара кавали и гайда...кеф до дупка... Тарга как си ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X