Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Sofrace- Ком-Емине струва ли си?! Преценете сами.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Sofrace- Ком-Емине струва ли си? Преценете сами.

Миналата година и ние имахме сериозен инцидент по маршрута!
    Но се размина с "малкия дявол"!Надявам се и сега да е така!
    Бързо възстановяване на колегата!
    [url]http://www.offroad-band.com/[/url]

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Не ви ли попържаха туристите в Парк Централен Балкан? (знаете, че там е забранено с МПС-та!).
      Няма защо да са ги попържали. От всички снимки си личи, че моторите са бутани през целият парк, така че не са в нарушение.
      И хайде като сме започнали, да развалим поредната тема, защото не остана тама без забележка "защо сте карали там"?
      Алекс, като за начало мисля да кажа, съдейки по това което съм видял в твоите теми, че ако имаше възможност джипът ти да мине от там ти щеше да си първият пробвал маршрута.
      Другото което мисля е, че четирите мотора ( направили прехода) са най малкият проблем в Стара Планина. Пуснал съм снимки на бетоновият възел и магистралите строящи се в " Българка " също и камарите с нарязани дърва в центъра на "Централен Балкан", но мерки не се взеха. По лесно е да се гонят моторите, че са по безобидни, а и ще се отчита дейност, прикриваща големите поражения.
      Айде да кажа и за случеят с хижа "Y" ( да я наречем ) на пъпа на Централен Балкан. Заварих камион пълен с дърва, а хората около него коментираха куриоза, как са скрили резачката във фурната за агнета и как на сутринта , нищо не подозиращата готвачка е врътнала копчето и я превърнала в купчина стопена пластмаса. Какво правеше този камион в парка и защо се режеха дърва ?
      Веднага някой ще каже: Защо не съм сигнализирал ? Ами защото това не е моя работа. От парка вземат заплати за да си следят работата, но как да стане, като паркаджии си пият пиенето с бракониерите.
      Е, господа ендураджии. Като не черпите вие ще сте на мушка.
      За тези които искат да посетят парка искам да кажа: От подписаната заповед от Джевдет Чакъров става ясно, че при преминаването през строго определените пътеки в парка, е разрешено единствено само дишането и то в ограничени количества, за да остане кислород за защитените растения.
      Наистина несериозно е да се опитваме да се преборим със забраните и да си караме на воля. Няма как да стане. Проблемът ни е, че искаме да споделим във форумът за преходите и да се похвалим до къде сме стигнали. Тогава всичко излиза на показ и сме обект на нападки. Както е казал Сталин : "Има тема има проблем"
      И като за край: С пълното съзнание, че съм в нарушение, аз продължавам да карам където си пожелая, за да мога да преча на тези които, с пот на челото изкарват пари от дърводобив и други.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
        Няма защо да са ги попържали. От всички снимки си личи, че моторите са бутани през целият парк, така че не са в нарушение.
        И хайде като сме започнали, да развалим поредната тема, защото не остана тама без забележка "защо сте карали там"?
        Алекс, като за начало мисля да кажа, съдейки по това което съм видял в твоите теми, че ако имаше възможност джипът ти да мине от там ти щеше да си първият пробвал маршрута.
        Другото което мисля е, че четирите мотора ( направили прехода) са най малкият проблем в Стара Планина. Пуснал съм снимки на бетоновият възел и магистралите строящи се в " Българка " също и камарите с нарязани дърва в центъра на "Централен Балкан", но мерки не се взеха. По лесно е да се гонят моторите, че са по безобидни, а и ще се отчита дейност, прикриваща големите поражения.
        Айде да кажа и за случеят с хижа "Y" ( да я наречем ) на пъпа на Централен Балкан. Заварих камион пълен с дърва, а хората около него коментираха куриоза, как са скрили резачката във фурната за агнета и как на сутринта , нищо не подозиращата готвачка е врътнала копчето и я превърнала в купчина стопена пластмаса. Какво правеше този камион в парка и защо се режеха дърва ?
        Веднага някой ще каже: Защо не съм сигнализирал ? Ами защото това не е моя работа. От парка вземат заплати за да си следят работата, но как да стане, като паркаджии си пият пиенето с бракониерите.
        Е, господа ендураджии. Като не черпите вие ще сте на мушка.
        За тези които искат да посетят парка искам да кажа: От подписаната заповед от Джевдет Чакъров става ясно, че при преминаването през строго определените пътеки в парка, е разрешено единствено само дишането и то в ограничени количества, за да остане кислород за защитените растения.
        Наистина несериозно е да се опитваме да се преборим със забраните и да си караме на воля. Няма как да стане. Проблемът ни е, че искаме да споделим във форумът за преходите и да се похвалим до къде сме стигнали. Тогава всичко излиза на показ и сме обект на нападки. Както е казал Сталин : "Има тема има проблем"
        И като за край: С пълното съзнание, че съм в нарушение, аз продължавам да карам където си пожелая, за да мога да преча на тези които, с пот на челото изкарват пари от дърводобив и други.
        Жоро, Не виждам защо се палиш! Не съм Нападал Никого. А за попържането съм го виждал с очите си когато съм бил в парковете (да караме пейки, да чистим или да оправяме заслона...). Напълно съм наясно че "прекален светец и Богу не е драг", но твоята реакция ме изненада, не съм ти аз Врага повярвай ми.
        П.С.
        А за моята джипка и забранените места - карал съм но Винаги докато не видя Табела или забрана (дори наскоро се върнах от бариерата на връх Калин), да навремето съм карал по тези места и ако ги отворят пак ще карам, защото съм наясно, че една "джипка"/мотор не вреди толкова колкото се опитват да и припишат някой хора (например колкото стадо Глигани) и ме е яд, че половината България е затворена за каране поради различни причини (освен парковете има и много, частни стопанства с врати и огради), но не съм ги измислил аз тези забрани.

П.П.С.
        А това много ми хареса "От всички снимки си личи, че моторите са бутани през целият парк, така че не са в нарушение."

Коментар

До: Sofrace- Ком-Емине струва ли си?! Преценете сами.

Евала за старателното бутане.
          П.П Дано момчето се оправя по-бързо.
          Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

Ден 6. Отсечката е Котел-Емине. По предварителни сведения около 150 км. Ставане в 6:30 и закуска. За съжаление, по време на закуската валеше порой и на никой не му се тръгваше, ама няма начин.

Спалното помещение

Тръгване в 7:30

Малко е трудно да се кара в мъгла и дъжд, ама няма начин

Когато го купувах този GPS ме уверяваха ,че е водоустойчив. Дано да издържи, защото друг нямаме, а без него ни е спукана работата. В тая мъгла Емине ще го видим през крив макарон. Да не говорим ,че натам маркировка липсва на доста големи участъци. Не ми е ясно пешеходците как се оправят. На места пътеката изчезва или минава направо през огромни храсти и дървета. А има и доста кръстопъти, в които се пресичат много черни пътища и пътеката винаги започваше с голям храст на входа. А и самата пътека на места е абсолютно неизползвана и само плътното следване на трака ни водеше в доста гъстата и пълна с паднали дървета гора.

Почивка на сухо

Много готина пътека. Само да можехме да я намерим къде е

Тук вече сме в село Дъскотна с идеята, че има безиностанция да заредим бензин. Вече сме изминали над 90км и е време. Бензиностанция има, ама не работи. Добре, че има добри хора, които дойдоха да се запознаят с нас и ни услужиха с 10л. бензин

Тук местните излъгаха Андрей, че остават около 30км до Емине. Настроението започва да се повдига

Някъде преди асфалтовия път Бургас - Варна

Остават ни около 20км до Емине, но пак ни свърши бензина. А сега какво да правим?!? Ще трябва да повикаме пикапа от Емона, няма начин.

Добре, че Кабака е луд и пристигана за 15мин.

Ето я и крайната точка. Най-накрая. Чувството, което всички изпитахме, беше невероятно. Постигнахме целта си. Издържахме и най-накрая всичко приключи добре, а моторът вече не можех да го гледам...

Издържа мамка му

Що за успех ще е, ако не покараме моторите по плажа. Само да намерим къде да слезнем

Не се кара лесно на плажа, ама на кой му пука вече

Една за спомен

Време е да се товарим и да си обираме крушите

Моят багаж ще се вози в буса, да не разкарваме и пикапа до нас

Е, това е пътуване. Само трябва да се навечеряме и готово

Време е за вечеря, ама голяма композиция сме спретнали

Хебела, нашето избавление и на него не му е лесно. Той ще кара, а ние ще спим

След вечерята вече пътувахме така

http://www.youtube.com/watch?v=EFuZ-zx1dJo
            http://www.youtube.com/watch?v=oAHvfjO1DmI
            http://www.youtube.com/watch?v=pKC3laB3XrU

Това беше. Надявам се, че разказа ви е харесал. И че съм успял максимално да пресъздам обстановката и реалността, с която ще се сблъскате, ако тръгнете и вие натам. Виждате каква организация сме създали и колко хора са вървяли с нас, за да можем да го осъществим. Дано прочетете внимателно и да разберете, че моят извод за този преход е, че той е една голяма глупост, която за наше щастие завърши благополучно. А Любо ще се оправи. Няма да е скоро, ще има операции, но това е цената на успеха. Вие готови ли сте да я платите? Все още ли си мислите, че морето е на един ден каране?

КОМ ЕМИНЕ. НЕ ГО ПРАВЕТЕ!!!
            Последно редактирано от viki terzieva; 06-02-10, 10:52.
            Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
            Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Като Гледам тази снимка:

Се сещам за далечната 2005-а

и Мноооого ви завиждам!
              Браво
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                Желая бързо и безпроблемно възстановяване!

А хижаря не започна ли да си мечтае за ендуро?

Ако може да качите трака, за да го разгледам в Гуглето от птичи поглед.
                Да ти кажа чесно все си мислехме че ще ни звънне да му търсим мотор но още не се е обадил може да няма пари защото наистина започна да си мечтае въпреки че определението за мотора който му дадохме беше: тва е ненормална работа като запали туко избрамчи и немога да го настигна после. А за трака не бих го публикувал тук защото това ще отвори вратата на много хора да отидат там и да надробят и по големи глупости ако ти трябва ми пусни скайп и ще ти го дам.

Sofrace Offroad Team

Коментар

Гледах първата част от репортажа 6 или 7 пъти и всеки път търсех себе си сред тях, защото начина ни на мислене е еднакъв : идея, цел,адреналин , пот,риск, умора и накрая върховно удовлетворение от това,че си успял. При достигнатото изтощение на тялото и духа да си кажеш „Никога вече” и след една седмица отново да чертаеш планове за следващото приключение.
                  Не вярвам в бог , но скоро чух в един филм думи на апостол Павел: „От бога ми е позволено всичко, но не всичко ми е полезно „ и се сетих за моя девиз:
                  С добре премерен риск превръщам мечтите в спомени”
                  Та мисълта ми е, че трябва да рискуваме разумно, така ,че да съхраним живота ако искаме да има още и още приключения.
                  С добре премерен риск превръщам мечтите в спомени !

Коментар

Още един път браво за волята,но това не значи ,че одобрявам:Ком-Емине.
                    П.П За пътеписа нямам думи БРАВО.
                    Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

Браво на вас момци, дано никога повече не ви се случват такива премеждия.
                      Пожелавам бързо въстановяване на колегата.

Коментар

""ето това е хижаря тук си призна че никога не е карал мотор а само линейка но се справи чудесно даже накрая и скорости превключваше съответно беше му дадена и екипировка за дане го пускаме в темата за екипировката и карането без нея""

Имате много специални поздрави от хижяря. Сега той е на бунгалата до хижа "Чумерна".
                        Призна си ,че не е карал мотор но се хвалеше - "скъсъл съм го това "китайче" - и показваше едно атв.
                        Запознахме се с него вчера 27.09.2009 год. докато карахме в Стара планина. Прави ремонт на бунгалата.
                        Прикачени файлове
                        Луд умора няма , само се поти !

Коментар

Първоначално публикуван от backo67 Преглед на мнение
                          ""ето това е хижаря тук си призна че никога не е карал мотор а само линейка но се справи чудесно даже накрая и скорости превключваше съответно беше му дадена и екипировка за дане го пускаме в темата за екипировката и карането без нея""

Имате много специални поздрави от хижяря. Сега той е на бунгалата до хижа "Чумерна".
                          Призна си ,че не е карал мотор но се хвалеше - "скъсъл съм го това "китайче" - и показваше едно атв.
                          Запознахме се с него вчера 27.09.2009 год. докато карахме в Стара планина. Прави ремонт на бунгалата.
                          А мерси поздрави го и ти от нас ако пак го видиш.

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от backo67 Преглед на мнение

Сега той е на бунгалата до хижа "Чумерна".
                            Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                            А мерси поздрави го и ти от нас ако пак го видиш.
                            Mного сори, но това не е ли доста далече?Този човек май Стара планина си я няма за нищо!!

Коментар

Аз съм Иво и общо взето съм много доволен от прехода,от себеси и най вече от компанията.Колкото до пострадалия вече е добре и даже излиза в планината.

Коментар

Sofrace аз вече си мислех, че не карате Браво яко каране сте спретнали. Поздрави на цялата група особено на фотографа
                                Живота е по-хубав, по-лек, когато го има ендуро спорта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X