Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходка до язовир Калин

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Разходка до язовир Калин

    Тази тема така или иначе е един вид продължение на темата за офроуд прехода на 22-23 октомври, организиран от Land Rover Enthusiast Bulgaria и приятели, така да се каже..

    В неделя сутринта, Ивайло и Ани обмисляха варианти за още едно интересно походче, преди да свърнат към Варна. И тук Сашо (благодарим ти Сашо, още веднъж ) даде прекрасната идея да отидем до язовир Калин (също в Рила). Не мога да възстановя точно откъде минахме, може би Ивайло ще се включи по-късно и ще даде подробности, но в едни момент се озовахме на пътя София-Кулата, малко след Дупница и тръгнахме по едно малко селско пътче, много живописно.

    Планината в този период на годината е някаква приказка, такива цветове, че просто ти се завива свят. Пътчето към язовира е доста тясно (само за една кола), с белези на асвалт на повечето места, виещо се нагоре в планината с впечатляваще денивелация. Ще бъде меко казано, но още по-впечатляващи са гледките наоколо, като се изкачвахме нагоре. Дефакто, тази разходка не съдържаше никакви офроуд елементи, въпреки, че имам съмнения дали това може да се премине с лека кола (вероятно с москвич). Все пак, по-едно време се разминахме с един Пасат (едвам-едвам). Както споменах, пътя е стръмен, и дори и нагоре (ако сте с автомобил) колата да не прегрее предимно на първа, надолу със сигурност се изисква изявен майсторлък със спирачките, иначе пушеците са гарантирани. За Дискавъри-то на Ивайло и Ани (отдолу), това беше piece 'а cake както казват във филмите . Както и да е, отнесох се..







    Та не помня точно, но 12 или 16км. (Ивайло поправи ме) са от както започвате да изкачвате, догоре, до самия язовир. Горе, язовирът е доста малък (не че съм очаквал Батак #2), кажи-речи половин футболно игрище. Много хора ме питаха в последствие, нямам представа дали има риба в него..

    Страшно красиво място Невероятни гледки.. Силно Ви препоръчвам да го посетите при първа възможност.. Накрая завършихме с посещение на Рилски Манастир (класика ). Снимките са тук :
    http://htftp.offroad-bulgaria.com/Ya...lin/Index.html

  • #2
    Абе за Дискавърито може и да беше piece 'а cake , ама ние двамата с теб доста стискахме ( зъби , нокти и други неща стискахме ) . Айде , аз на волана горе-долу имах оправдание , стисках и гледах на 2 метра напред , ами ти ?
    Тук е мястото да отбележа , че двамата с Яро освен страстта към LANDROVER се оказа , че имаме и друго общо - аерофобията . Който мина "пътечката на Гандалф " знае за какво става дума , само че тук май височините бяха по-големи - и абсолютните и относителните им стойности . А иначе според Ани наистина е било красиво - аз почти не гледах , тя снима , снимки - утре .
    Апропо , как мога да сваля всичките ти снимки наведнъж , а не една по една ?

    Коментар


    • #3
      Първоначално публикуван от ивайло
      Абе за Дискавърито може и да беше piece 'а cake , ама ние двамата с теб доста стискахме ( зъби , нокти и други неща стискахме ) . Айде , аз на волана горе-долу имах оправдание , стисках и гледах на 2 метра напред , ами ти ?...
      Ха-ха.. Ами аз гледах ту в таблото, ту през двата люка на Диско-то.. Мда, гледката надолу бе некомфортна за мене..

      Първоначално публикуван от ивайло
      ...Апропо , как мога да сваля всичките ти снимки наведнъж , а не една по една ?
      Мога да ги зип-на в един файл, ще ги кача и ще ти пусна лс откъде да ги дръпнеш, става ли?

      Коментар


      • #4
        Завиждам ви за тази разходка, аз този път съм го минавал два пъти, първият до средата - зимата със Ситроен Виза, където закъсахаме яко в снега ама се прибрахме живи и Вторият път до язовира с Тойота Корола (над 100 удара изяде милата от долу и миришеше на съединител яко). Последният ми опит беше миналата година но след като ни върнаха полицаите от друг наш язовир и прочетох за предстоящ полицеиски пост се отказах, а не е трябвало
        Гледам не сте снимали лудницата по средата на пътя - а тя си е местна забележителност

        Коментар


        • #5
          Първоначално публикуван от alex_markov
          ...Последният ми опит беше миналата година но след като ни върнаха полицаите от друг наш язовир и прочетох за предстоящ полицеиски пост се отказах, а не е трябвало
          Имаше бариера на едно място с пазач, който в началото беше категоричен да обръщаме, но Ивайло вкара дипломатическите си умения в крак и пролазихме на втора бавна нагоре..

          Първоначално публикуван от alex_markov
          Гледам не сте снимали лудницата по средата на пътя - а тя си е местна забележителност
          Както се казва remove, remove Подтискаща гледка в общи линии.. Не от физиономиите на клетите хорица там вътре, а от стряскащата мизерия..

          Коментар


          • #6
            Ани беше по-потресена от лудницата , отколкото ние с Яро от високото . Както ние (аз по-малко) забивахме поглед някъде далеч от бездната , така тя не отлепи поглед от краката си при второто ни минаване оттам ( на връщане) . А на качване мина доста време докато разберем защо всички мъже от тази махала гледат странно ... И все не можехме да изберем кого да питаме дали сме на прав път ...докато видяхме решетките.

            Коментар


            • #7
              То е тъжно, но навсякъде трябва да се опитваме поне да гледаме позитивно, та в тази връзка се сетих една "истинска" история за подобно място на баира където "здраво" момче с "джип" му изпаднала едната гума в пропастта, седнал той да се ваика, а един от пациентите му вика "що се ваикаш нали имаш резервна?", момчето светнало скочил извадило резервната, гледа гаиките и те паднали, няма как да я завинти, пак ваикане, пак нещастие и пак пациента казва през оградата "ми нали имаш по 5 гаики на колело извади по една от другите три и ще си стигнеш до в къщи с три гаики", зарадвало се "момчето" монтирало гумата, пък се сетило и пита "абе ти нали си луд, как се сети?" пък пациента му отговаря "Едно е да си луд, а СЪВСЕМ друго - да си ГЛУПАВ"

              Коментар


              • #8
                Преди 10-на сме се качвали до язовира с нащо BMW 728i ! Само на няколко пъти остъргахме, но беше голяма мъка! Колата се представи мъжки и минахме без никакви повреди!

                П.С Много здрави коли!
                RB Patrol Team

                Коментар


                • #9
                  абе къде се намира това, май не съм го чувал преди
                  Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
                  0884837709
                  0878383528

                  Коментар


                  • #10
                    Яро страхотни снимки! Ако мога поне пеша да отида да видя пак ще се радвам Имам една стара костенурка и смятам да я направя със специално окачване да се катери навсякъдеНо ще мине време.

                    Коментар


                    • #11
                      Първоначално публикуван от ka2
                      ...Имам една стара костенурка и смятам да я направя със специално окачване да се катери навсякъдеНо ще мине време.
                      Имаш предвид VW Костенурка ли? Костенурите са си с доста приличен клиренс (като за лека кола), 'прибрани' са отдолу и си имат известна проходимост. Да не говорим, че първите прототипи са си напрактика военни машини..

                      Разгледай тази тема, ще ти бъде интересна:
                      http://www.offroad-bulgaria.com/view...9&highlight=vw

                      Коментар


                      • #12
                        По пътя за Рилския Манастир , малко преди него е с. Пастра . Там завиваш наляво , има табела "яз. Калин" и все нагоре . Денивелацията е над 2000м. за 15 км. път . Не настилката на пътя е проблем , а стръмнината , особено надолу . Чудих се как се спускаше онзи Пасат - дали на първа става ? Ето и координатите горе на билото 41.11.105 , 25.15.303 -не засечени там , а на картата.

                        Коментар


                        • #13
                          http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=df...6&Map4_5.y=167

                          Коментар


                          • #14
                            От: Разходка до язовир Калин

                            Осъзнавам, че изравям доста стара тема, но все пак да пробвам. Чувал съм за този път, но се чудя зимата дали ще мога да стигна до там със Черокито и едни вериги под ръка?
                            Последно редактирано от Иван Димитров; 29-12-10, 13:25.
                            Mitsubishi SpaceGear 2.4

                            https://www.instagram.com/balkanseverywhere/

                            Коментар


                            • #15
                              Re: От: Разходка до язовир Калин

                              И аз мисля да се разходя, но напролет или лятото. Изглежда интересно място.

                              За зимата и Черокито с вериги. Погледни по-горе какво са писали, наклона е много продължителен и е голям, завоите са много. Според мен си е направо опасно и то много зимата, каквато и да е машината и подготовката.
                              Бъдещето принадлежи на онези, които вярват в красотата на мечтите си.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X