Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зима.Пирин. Тевно езеро.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зима.Пирин. Тевно езеро.

Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнение
    А на Миро, ако му трябва помощ или отмяна не се колебайте да се обадите на телефона в подписа ми
    Ще му звънна да го питам.

Коментар

Страхотна тема, и коментари с дар-слово.
      Нещо да питам. Защо не си носите нещо от рода на SPOT тракер? Като чета как сте на косъм да се замразите, и настръхвам.
      И защо ти трият профилите по другите медии постоянно?

Коментар

Тевно езеро и един 6-и декември с нощувка на палатка на 50 м от заслона без да успеем да го намерим ми оставиха спомен за цял живот!
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
          Страхотна тема, и коментари с дар-слово.
          Нещо да питам. Защо не си носите нещо от рода на SPOT тракер? Като чета как сте на косъм да се замразите, и настръхвам.
          И защо ти трият профилите по другите медии постоянно?
          Даже не знам какво е СПОТ тракер. Току що проверих. Тази система работи ли въобще в България??? Доколкото знам искане на помощ с СМС не се признава в България и никой няма да си мръдне пръста. Съмняваме че действа за България и спасителните служби ще се задействат. Не знам този въпрос да е уреден тук . Никъде по форумите и в сайта на ПСС не съм срещал нещо по въпроса. Малко или много сме страна от ....третия свят. Ще задам въпроса на страницата на ПСС.

Ако питаш за Икономедия - Дневник и Капитал то е от ясно по-ясно. Това е най-известния антибългарски сайт платен с пари на чужда държава.Прокопиев и екипа му прибират по три милиона всяка година от *Америка за България* и водят политика за заличаване на българската идентичност. За тях трети март не е национален празник. За тях сме имали добре развита икономика по време на Османската империя и цитирам-*руските варвари* са ни върнали 500 години назад като са ни освободили, тоест живели сме по-добре при султана. Коментиращите модератори и журналисти на медията(под прикритие естествено) там често споменават че по-добре е било турския камшик вместо руския ботуш и за тях 500 години зверства са причинени от случайни банди, а не е било държавна политика на империята.... и т.н. и т.н. И Т.Н. И Т.Н......................
          Това е причината от време на време да им тегля по някоя майна и следва вечен бан. Иронията е че милионите им ги дават за това че цитирам от сайта на *Америка за България* - **са пример за свободата на словото...**
          Ако питаш за планинарския където ми бяха заличени повече от 4000 коментара повечето от които в помощ на хептен новобранци планинари, там положението е същото само дето не знам дали някоя фондация им дава пари или по рождение са сбъркани Киряк Стефчовци и приказват същите тези неща които цитирах.

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
            Тевно езеро и един 6-и декември с нощувка на палатка на 50 м от заслона без да успеем да го намерим ми оставиха спомен за цял живот!
            Аз затова преди да тръгна зимно си купих гпс, иначе без него няколко пъти щях да си оставя кожата горе.

Коментар

Първоначално публикуван от zcezbpm Преглед на мнение
              Даже не знам какво е СПОТ тракер. Току що проверих. Тази система работи ли въобще в България??? Доколкото знам искане на помощ с СМС не се признава в България и никой няма да си мръдне пръста. Съмняваме че действа за България и спасителните служби ще се задействат. Не знам този въпрос да е уреден тук . Никъде по форумите и в сайта на ПСС не съм срещал нещо по въпроса. Малко или много сме страна от ....третия свят. Ще задам въпроса на страницата на ПСС.
              ...
              Мисля, че са с директна сателитна връзка. Около 200 лева е нов, колкото малка сапунерка, 20-тина лева годишно му е абонаментът. Тука у форума май имаше дистрибутор на тия животоспасяващи нещица.
              И SMS на кого да пратиш - избираш ти. В тоя SMS има GPS координати от самия тракер. Нещата са сведени до един авариен бутон.
              п.с.
              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=80408

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
                Мисля, че са с директна сателитна връзка. Около 200 лева е нов, колкото малка сапунерка, 20-тина лева годишно му е абонаментът. Тука у форума май имаше дистрибутор на тия животоспасяващи нещица.
                И SMS на кого да пратиш - избираш ти. В тоя SMS има GPS координати от самия тракер. Нещата са сведени до един авариен бутон.
                п.с.
                http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=80408
                По-скоро 500лв за тракер и 300лв за годишен абонамент, но не там е въпросът, а че със смс в България спасяване не се извършва.Това е което знам, а иначе въпросът съм го задал на песесарите и като ми отговорят ще ги цитирам тук.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=80408&page=6
                  Мнение 120.
                  240 лева джаджата, и около 200 лева годишен наем, може и месец за месец (май може, трябва да се пита).
                  22,60 лева месечно, С ДДС.
                  Замислям се такова за колата.

Коментар

Аз затова преди да тръгна зимно си купих гпс, иначе без него няколко пъти щях да си оставя кожата горе.
                    Тогава нямаше още такива електронни екстри, но пък с компас , въже и по коловете сме се оправяли и в най калпаво време. Проблема в случая стана щото много окъсняхме и не продължихме по коловете а тръгнахме надясно от портата по лятната маркировка (която не се виждаше) оттам последва замръкване изгасване на фенери и челници от студ , замръзване на крака на един приятел и опънахме палатката. На сутринта открихме заслона на метри от палатката.
                    "Do not correct a fool, for he will hate you;
                    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

... със смс в България спасяване не се извършва ...
                      СМС-ът е за да уведоми човек по твой избор, че имаш проблем и се намираш еди-къде си, което е предпоставка изобщо да започне спасяване.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        СМС-ът е за да уведоми човек по твой избор, че имаш проблем и се намираш еди-къде си, което е предпоставка изобщо да започне спасяване.
                        Ако смс-а премине през спам филтъра на мобилните оператори доколкото разбирам, тоест несигурно. Човекът на който се праща смс-а ще трябва да поеме отговорността ако си го пратил случайно докато разцъкваш настройките да плати за фалшивата тревога. Всъщност тези координати автоматично ли се пращат заедно с смс-а на този избрания човек, изписват ли се някъде или ще трябва да ги гадаем? Нали тези неща се рекламират че с тях се уведомяват всички спасителни служби в дадената страна? На това се разчита, а не на познати дето да задвижат нещата. А от тези нашенските служби съм чувал изявления че спасяване с смс не става.

Като ми отговорят от псс-то ще коментирам.

Коментар

... Човекът на който се праща смс-а ще трябва да поеме отговорността ако си го пратил случайно докато разцъкваш настройките да плати за фалшивата тревога. Всъщност тези координати автоматично ли се пращат заедно с смс-а на този избрания човек, изписват ли се някъде или ще трябва да ги гадаем? Нали тези неща се рекламират че с тях се уведомяват всички спасителни служби в дадената страна? На това се разчита, а не на познати дето да задвижат нещата. А от тези нашенските служби съм чувал изявления че спасяване с смс не става. ...
                          Ами, ако има фалшива тревога, сметката ще си я плати разцъквачът, защото бутонът SOS е скрит под капаче за да не бъде натиснат случайно. При всички положения, съобщението не отива директно при ПСС или подобна организация, а (ако имаш съответен абонамент) в диспечерски център, от който вече уведомяват "компетентните органи". В по-простия случай ролята на диспечер може да я изиграе близък или приятел, чийто телефон е зададен като получател на СМС и който може да алармира ПСС. В същност, за райони, където няма покритие на мобилни оператори (колкото искаш такива из нашите планини) , СПОТ е май единствения вариант да повикаш помощ ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Пуснах темата за спот тракеритев ПСС-форума, но както предполагах там не са чували за тях, така че задействане от тяхна страна при изпратено съобщение от централата няма да има. Остава смс-а до близките, ама доколкото разбрах този бутон не е за животозастрашяваща ситуация, която да задейства службите, а и има случаи когато смс-те са спирани от спам филтъра на мобилните оператори.
                            Дадох им предложение да пробват да направят тази система работеща и в България, но дали някой ще си мръдне пръста е въпрос за милион долара.
                            Развитието на темата може да следите тук: http://pss-bg.bg/forum/viewtopic.php...6&p=4576#p4576

п.с. В червено е името на администратора на форума.От ПСС е човекът.

Коментар

Зима.Пирин. Тевно езеро.

Спот тракера изпраща СМС на избрани хора. Ако примерно го получи някой от семейството ти, дали мислиш, че ПСС ще му откаже съдействие. И по-важното е не дали ПСС ще съдейства, а че се знае твоето местонахождение.

ПП Предложението на ПСС да се използва смартфон апликация е достатъчно красноречиво... Откъм безсмислие.
                              Последно редактирано от Jimi; 06-06-16, 23:08.
                              Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                              Drag Grand Canyon Daily
                              Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                              LZ1JYM

Коментар

СПОТ-а си работи почти в целия свят.

Дори и у нас.
                                Ако натиснеш 911 бутона ...
                                Вдигат по тревога всики служби.
                                Става страшно!!!!
                                Проверено!
                                Не само ПСС, ами ко се сетиш наред с полиция, пожарна и гражданска защита ще са "под пара" и .. ако има ... ( а в България има) медицински хеликоптер ще е във въздуха!

Но, ако е само за проба .... ще ти излезе доста солено!

Иначе може и да си пускаш мейли и СМС-си на близки и приятели ... списъка се уточнява предарително.

Говоря от опит. Имам СПОТ от доста време.
                                Веско е човека от който може да питате и пазарите.
                                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X