Обява

Свий
Няма добавени обяви.

До връх Руен с мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До връх Руен с мотор

Здравейте, колеги!

Търся информация за Осоговска планина и евентуално изкачване на Руен с мотор? Имам топо карта на България, от karta.bg, но по нея не мога добре да преценя има ли проходими пътища до горе и кой е най-добре за използване. Моторът е Тенере от 2013та, с подходящи за офроуд гуми. Тежкия и техничен терен не ме радва много, тъй като машината е тежка и висока, но черните пътища с леки препятствия са ок

От: До връх Руен с мотор

Пътя от "Три буки" до вр.Руен беше проходим до падането на снежната покривка за всеки джип. След стопяването на снега ще имам по актуална информармация. Алтернативни маршрути: ГКПП Гюешево - вр.Таш тепе - вр.Руен или с.Каменичка Скакавица - вр.Таш тепе - вр.Руен. Последният има много разклонения и може да се убъркате.

Коментар

Значи все още има сняг? Не очаквах след тези 2 седмици с по 15-20 градуса температури

Коментар

Миналата година в края на април в Осогово наваля близо метър пресен сняг...сега има със сигурност.
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:093.jpg
Прегледи:1
Размер:157.6 КБ
ID:5703128
          Излъгах неволно, не е края, а 8-ми. април 2015 г. За мотор съвсем не става.
          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

За вр.Руен-2251м. с колесно МПС след м.Май или с роторния снегорин от горния пост

Коментар

Здравей колега, наистина след май месец ще е подходящо за мотор. Септември миналата година пробвахме с доминаторите с един приятел, но почна да пръска дъжд и се отказахме някъде на средата на пътя...пътят по който тръгнахме започва малко след х. Осогово. Ако решиш да ходиш, драскай да ходим заедно, ако искаш, мерак ми е да стигна до върха

Коментар

Екстра! Като стане топло ще измислим едно качване. Аз от скоро карам adventure, така че компанията ще ми е добре дошла!

Коментар

Значи отивамеее

Коментар

Айде и аз да се присламча, ако не е много нагло Принципно съм от София, но лятно време през уикендите "базата" ми е в с. Горна Козница, Бобовдолско, а лятото джиткам редовно и из Осогово. До сега обаче до Руен така и не стигнах. Веднъж тръгнах, но точно както колегата, едни неприятни облаци ме спряха и трябваше да връщам Колкото до машините съм или с една двутактова Honda MTX 125, която не си знае годините, или с една модифицирана и "поорязана" откъм килограми Africa Twin Стига се и с двете до горе, няма проблеми, така че нито за Тенерето, нито за Доминаторите ще е драма.

P.S. Пък ако искате, докато чакаме май месец, може да побръмчим и из по-ниското - Конявска планина, Разметаница, баирите над Бобов дол, нещо такова. Че преди карахме с жената, обаче сега е малко бременна, пък сам не е толкова интересно

Коментар

Първоначално публикуван от misho_skul Преглед на мнение
                      Значи все още има сняг? Не очаквах след тези 2 седмици с по 15-20 градуса температури
                      Руен е висок над 2200 метра, а голяма част от пътя минава преди това по самото било на височини от 1800 до 2000 метра. Не само че има сняг, а на определени места и лавини падат поне до края на март.
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Нончев Преглед на мнение
                        Айде и аз да се присламча, ако не е много нагло Принципно съм от София, но лятно време през уикендите "базата" ми е в с. Горна Козница, Бобовдолско, а лятото джиткам редовно и из Осогово. До сега обаче до Руен така и не стигнах. Веднъж тръгнах, но точно както колегата, едни неприятни облаци ме спряха и трябваше да връщам Колкото до машините съм или с една двутактова Honda MTX 125, която не си знае годините, или с една модифицирана и "поорязана" откъм килограми Africa Twin Стига се и с двете до горе, няма проблеми, така че нито за Тенерето, нито за Доминаторите ще е драма.

P.S. Пък ако искате, докато чакаме май месец, може да побръмчим и из по-ниското - Конявска планина, Разметаница, баирите над Бобов дол, нещо такова. Че преди карахме с жената, обаче сега е малко бременна, пък сам не е толкова интересно
                        Здрасти. Като гледам как оформящата се групичка е с малко от по тежките машини ще взема и аз да се включа.Мойто италианче вече клони към трийсетака,ама като гледам какви са другите,долу-горе сме в една категория.И докато чакаме да се махнат снеговете тъкмо ще остане време да си довърша некои работи по машината.Да видиме после как ще му се отразят тия надморски височини!
                        Иво (таксито) Андреев
                        0988 91 80 50
                        Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Нончев Преглед на мнение

Аз тренирам по черните пътища от Бухово до Мургаш. Не са особено технични, но стават за полудневна тренировка и свикване с мотора. За съжаление до края на март няма да съм на линия, но след това съм навит за някое каране в региона Всяко каране е добре дошло

Коментар

То и от другата страна на Мургаш е интересно - към с. Ябланица или Врачеш. Не съм сигурен обаче, дали са се оттекли водите от север... Ще ги пробваме когато кажеш

Коментар

Гледам сте от София, може да направим някое каране

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X