Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плануване на няколко разходки из България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Плануване на няколко разходки из България

Здравейте, колеги! В следващите "няколко" изречения ще се постарая да ви обясня идеята за въпросните разходки, които планувам да осъществя. В случая искам да съчетая полезното с приятното и реших да се хвана да направя няколко разходки из България с автомобил с цел реклама на детски продукт (нарочно не казвам какъв е продуктът, за да не правя реклама тук). Идеята ми е следната: иска ми се в по-топлите дни от годината (да кажем между април и септември) да направя няколко разходки из България, за да мога да се срещам с хора и да рекламирам продукт. Също така ми се иска и да разгледам красотите на нашата родина. Понеже това начинание ще ми е първо за момента и събирам все още информация кое как да се случи и реших да се допитам до вас. Мисля си да разделя разходките по региони. Примерно да се тръгне от Варна, да се мине през Добрич, после Силистра и последната дестинация за деня да бъде Русе. Евентуално в Русе да се спи някъде на хотел и на другия ден да се тръгне от Русе, да се мине през Разград, Търговище, Шумен и отново Варна. Тъй като това ще ми е първата разходка и не знам, дали ще успея да се вместя в 2, 3 или повече дни. Също така ми се иска и да разгледам интересни и красиви места, за които се надявам да ми кажете. И по този начин, примерно след 2-3 седмици да се направи разходка на други области и целта ми е да успея да обиколя колкото се може повече места и да видя повече забележителности. Това, което ми се иска да ме насочите, е как да си планирам разходката. През кои градове да мина, през кои села, през кои забележителности, като цяло всякаква информация би била полезна. Също така приемам и градивна критика. Благодаря!

От: Плануване на няколко разходки из България

В Русенско: пещера Орлова чука,Басарбовски скален манастир и Крепост Червен. Ако ще се ходи и пеша,има време и желание за такъв туризъм - Нисовските скални манастири. За там е необходим GPS.
    Силистра - резерват Сребърна. Провадия - крепост Овеч. Варна - побитите камъни и римските терми в самия град.
    Покрай Добрич може да се отиде до нос Калиакра.
    Последно редактирано от Валери Недялков; 22-01-16, 18:39.
    Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Слизай от магистралата и пробвай. При тия цени на бензина груба грешка може да ти излезе най-много 10-20 лева.
      По принцип Североизточна България не е най-забележителната, но и там има интересни места, които може да ти харесат, а може и не.
      Морето около Калиакра, Русалка, Камен бряг, Тюленово е прекрасно.
      Делиорманът е интересен - там забележителностите не са много, но е пътуване назад във времето през места, които не приличат на България, а и не много хора знаят български. Около Сборяново, Малък Поровец е много интересно, свещено място, не е далеч от Исперих. Да не забравяме Плиска.
      Около Русе, както Валери Недялков ти го описва. Ивановските скални манастири, не знам дали е едно и също с Нисовските.
      Побитите камъни наистина са страхотни.
      Абе качвай се в колата и се мотай безцелно. Аз почти никога не стигам за един ден от София до морето, понякога и 2-3 не ми стигат. Просто пробвам всяко отклонение
      www.offnews.bg

Коментар

Първо кажи колко време ще отделяш за презентациите и в кои градове ще ги правиш. Изобщо не ги слушай , че североизточна България , нямало какво да се види. Има много места и 2-3 дни няма да ти стигнат , ако искаш да разгледаш качествено нещо.
        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от Валери Недялков Преглед на мнение
          В Русенско: пещера Орлова чука,Басарбовски скален манастир и Крепост Червен. Ако ще се ходи и пеша,има време и желание за такъв туризъм - Нисовските скални манастири. За там е необходим GPS.
          Силистра - резерват Сребърна. Провадия - крепост Овеч. Варна - побитите камъни и римските терми в самия град.
          Покрай Добрич може да се отиде до нос Калиакра.
          Благодаря! Ще се постарая да обиколя колкото се може повече. А под GPS имаш впредвид офроуд карта или обикновен GPS?

Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
          Слизай от магистралата и пробвай. При тия цени на бензина груба грешка може да ти излезе най-много 10-20 лева.
          По принцип Североизточна България не е най-забележителната, но и там има интересни места, които може да ти харесат, а може и не.
          Морето около Калиакра, Русалка, Камен бряг, Тюленово е прекрасно.
          Делиорманът е интересен - там забележителностите не са много, но е пътуване назад във времето през места, които не приличат на България, а и не много хора знаят български. Около Сборяново, Малък Поровец е много интересно, свещено място, не е далеч от Исперих. Да не забравяме Плиска.
          Около Русе, както Валери Недялков ти го описва. Ивановските скални манастири, не знам дали е едно и също с Нисовските.
          Побитите камъни наистина са страхотни.
          Абе качвай се в колата и се мотай безцелно. Аз почти никога не стигам за един ден от София до морето, понякога и 2-3 не ми стигат. Просто пробвам всяко отклонение
          Важното е да се съчетае полезното с приятното. Колкото повече и по-интересни неща успея да видя, толкова по-приятно ще е пътуването.

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
          Първо кажи колко време ще отделяш за презентациите и в кои градове ще ги правиш. Изобщо не ги слушай , че североизточна България , нямало какво да се види. Има много места и 2-3 дни няма да ти стигнат , ако искаш да разгледаш качествено нещо.
          Самите презентации ми се искат да бъдат в по-големите градове на България. Точно време не съм фиксирал, зависи от хората срещу мен.

Иначе аз дадох пример със североизточна България. Иска ми се да успея да обиколя и другите части, но за там ще трябва повече време и по-голяма подготовка. Иначе ми се иска тази разходка в североизточна България да ми е като за начало, да видя тънкостите на разходката, за мога при следващата разходка да избегна грешките, които съм допуснал при първата.

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
            Ивановските скални манастири, не знам дали е едно и също с Нисовските.
            Не,не са едно и също. Ивановските и по-точно скалната църква обект на Юнеско са достъпни с автомобил по асвалт. Тях съм ги пропуснал.
            Нисовските са по поречието на Черни (Малки) лом в близост до село Нисово. Пътя е тежък дори за джипове. Реката често го залива и тинята е дълбока. Последната третина от пътя е запусната. Копривата и други тревни растения понякога достигат височина 1.50-1.60 метра. За там трябва ръчен GPS или телефон с офроуд карта (ОФРМ ).

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Nisovo.jpg
Прегледи:1
Размер:127.2 КБ
ID:5699448

Име:IMG_4789.jpg
Размер:303.9 КБ
ID:5699450

Име:IMG_4672.jpg
Размер:298.6 КБ
ID:5699451

Име:IMG_4448.jpg
Размер:357.0 КБ
ID:5699452

Име:10_big.jpg
Размер:44.5 КБ
ID:5699453
            Последно редактирано от Валери Недялков; 22-01-16, 20:54.

Коментар

Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнение
              ................ Идеята ми е следната: иска ми се в по-топлите дни от годината (да кажем между април и септември) да направя няколко разходки из България, за да мога да се срещам с хора и да рекламирам продукт. Също така ми се иска и да разгледам красотите на нашата родина. Понеже това начинание ще ми е първо за момента и събирам все още информация кое как да се случи и реших да се допитам до вас. Мисля си да разделя разходките по региони. Примерно да се тръгне от Варна, да се мине през Добрич, после Силистра и последната дестинация за деня да бъде Русе. Евентуално в Русе да се спи някъде на хотел и на другия ден да се тръгне от Русе, да се мине през Разград, Търговище, Шумен и отново Варна. Тъй като това ще ми е първата разходка и не знам, дали ще успея да се вместя в 2, 3 или повече дни. Също така ми се иска и да разгледам интересни и красиви места.......
              cOdy, колега , в тоя формат - мисията НЕвъзможна!!! Ти си от ( или във ) Варна , както виждам - значи няма нужда да говорим за побитите камъни - сигурно си ходил - отпадат. Обаче как си представяш презентация ( успешна ) в два ( три ?) относително големи града в североизток И разглеждане на красоти? Ами само да отидеш до скалните манастири на Оногур например , или до Баджалията - храма на Замоксис в околията на Добрич ти трябва минимум ден - ЦЯЛ!! За Тюленово , Яйлата - още един! А презентациите - кога? Мисля ( без да се натрапвам!) - трябва да преосмислиш необходимото време - иначе ще пожертваш едно от двете - или презентациите , или разходката!
              Поздрави и успех!
              Б. Бонев
              0осем88две6шест71три

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Бонев Преглед на мнение
                cOdy, колега , в тоя формат - мисията НЕвъзможна!!! Ти си от ( или във ) Варна , както виждам - значи няма нужда да говорим за побитите камъни - сигурно си ходил - отпадат. Обаче как си представяш презентация ( успешна ) в два ( три ?) относително големи града в североизток И разглеждане на красоти? Ами само да отидеш до скалните манастири на Оногур например , или до Баджалията - храма на Замоксис в околията на Добрич ти трябва минимум ден - ЦЯЛ!! За Тюленово , Яйлата - още един! А презентациите - кога? Мисля ( без да се натрапвам!) - трябва да преосмислиш необходимото време - иначе ще пожертваш едно от двете - или презентациите , или разходката!
                Поздрави и успех!
                Има нещо вярно за мисията, хаха. Иначе съм от Варна. Продължителността на разходката я казах ориентировъчно, понеже не съм правил нещо подобно и затова поставих такава цифра. Иначе, предполагам, ще отнеме много повече време, ако е по този маршрут, който дадох за пример и ако имам желание да обикаля всички забележителности, които са дали колегите, определено няма да ми стигнат 3 дни, хаха. Иначе самата разходка може и да бъде с по-голяма продължителност. Просто ми се иска да науча информация от колеги, които са правили нещо подобно, колко време отнема, на какви места ходят и всякакви тънкости в едно такова начинание.

Коментар

Пропуснал съм архитектурен резерват Сборяново. Там са прочутата гробница при село Свещари и тракийския град Хелис.

Коментар

Това дето го мислиш е хубаво само на хартия. Реално е неизпълнимо.
                    Според мен си организирай работата. След като я свършиш в дадения град и ти остане време може да питаш в информационния център на града или хората за забележителности. Разгледай едно място или обект, но както трябва. Изключено е да овършееш всичко наред.А и нали все пак трябва да има какво да се види като се върнеш?
                    Избягвай повтарящи се обекти. Да кажем в посочения регион след като обиколиш всички крепости за седмица, после няма да имаш желание за никакви крепости. Окото се пренасища и всички ти се струват еднакви.
                    Те така...
                    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X