Обява
Свий
Няма добавени обяви.
От брега на морето, до устието на Тимок
Свий
X
-
От: От брега на морето, до устието на Тимок
Страшно ви се кефя! Цялата експедиция, разказите, снимките - просто ме пренесохте виртуално заедно с вас през целия маршрут!
Продължавайте все така и дано всеки любител на природата има възможност да преживее едно такова приключение! 
Коментар
-
Ех, някой да похвали за пръв път направеното от нас. И оная маса горе, на билото между Мали и Големи Ком също е правена от нас, а главния инициатор и двигател на това е бил с Вас, Ванката от Берковица. И чешмата долу до голямата маса главно той я довърши тази година. Само не мога да разбера какво им пречат на туристите табелките на масите, вече 3 пъти ги изтръгват, драскат по дървото, слава богу още не чупят. А като отидем напролет да лакираме наново дървото чак ни убиват с поглед, хем сме извън резерват и на официален път. А през Понор сте минали по най-скучния път( водохващането), какви места има там, река извира от скалите и след километър пак потъва под тях, страхотни пещери и скални феномени, другия път аз ще водя или поне ще препоръчам маршрут. Пропуснали сте и Бовска Скакля, един от най-високите водопади у нас( в топ 3 със сигурност), но не се ядосвайте, вероятно е бил празен заради сушатаLZ1LRE, Range Rover 300Tdi
www.ADV-Bulgaria.com
Коментар
-
Ванката ми показа чешмата, много труд и бетон е хвърлено там! А водата-ако имах възможност щях да си взема от там за Стара Загора само от нея да пия!!Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнениеЕх, някой да похвали за пръв път направеното от нас. И оная маса горе, на билото между Мали и Големи Ком също е правена от нас, а главния инициатор и двигател на това е бил с Вас, Ванката от Берковица. И чешмата долу до голямата маса главно той я довърши тази година. Само не мога да разбера какво им пречат на туристите табелките на масите, вече 3 пъти ги изтръгват, драскат по дървото, слава богу още не чупят. А като отидем напролет да лакираме наново дървото чак ни убиват с поглед, хем сме извън резерват и на официален път. А през Понор сте минали по най-скучния път( водохващането), какви места има там, река извира от скалите и след километър пак потъва под тях, страхотни пещери и скални феномени, другия път аз ще водя или поне ще препоръчам маршрут. Пропуснали сте и Бовска Скакля, един от най-високите водопади у нас( в топ 3 със сигурност), но не се ядосвайте, вероятно е бил празен заради сушата
Злати, за Понор карахме по трака на Весо, и двамата не познавахме тази част на Стара Планина!OFFROAD CLUB STARA ZAGORA
Коментар
-
Водата на чешмата е гранитна( извира от гранитни скали, които и дават уникален мек вкус) и чиста като сълза, на километър нагоре в гората е водохващането, сред едни диви борове. Там оправихме нещата преди 2 години, че се беше развалило и водата не стигаше въобще до чешмата. Ето това е района на водохващането, трудовия процес и самото водохващане
И малко от Понор, да знаете какво може да бъде там
LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
www.ADV-Bulgaria.com
Коментар
-
Злати...снимките поне при мен нещо не се виждат...Дали може да се оправят, че ми е супер интересно...Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнениеВодата на чешмата е гранитна( извира от гранитни скали, които и дават уникален мек вкус) и чиста като сълза, на километър нагоре в гората е водохващането, сред едни диви борове. Там оправихме нещата преди 2 години, че се беше развалило и водата не стигаше въобще до чешмата. Ето това е района на водохващането, трудовия процес и самото водохващане
И малко от Понор, да знаете какво може да бъде там

П.П.А някой от моите бойни другари...дали вече не се събуди за деня след нощувката под вр. Ком....
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Хубавите неща стават бавно!Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнениеП.П.А някой от моите бойни другари...дали вече не се събуди за деня след нощувката под вр. Ком....
Поздрави!OFFROAD CLUB STARA ZAGORA
Коментар
-
E убу де, вий нямате ли си деца, приятели, бира ирикия?Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнениеЗлати...снимките поне при мен нещо не се виждат...Дали може да се оправят, че ми е супер интересно...
П.П.А някой от моите бойни другари...дали вече не се събуди за деня след нощувката под вр. Ком....
Поздрави!
Пък и ти поизчерпа темата за деня, ще уплътняваме кюшетата.
Такаааа. От този ден, експедицията придобива отпускарски привкус, само дето каравани липсват. Асфалт и асфалт. Набелязани за деня са няколко водопада, няколко манастира, две хижи и връх Миджур, бивакуване на белоградчишките скали. Бях изпратил траковете на Евгени предварително за консултация и той само каза - "Прекалено амбициозно, ама вие си знаете". Ми... прав беше. Ако беше само каране, сигурен съм - щяхме се вместим, почти. Обаче, до точките, предимно водопади, имаше бая, ама бая ходене. Миджур ще остане за някой друг път, след време и ако има такова.
Та, да допълним малко деня. Лопушанския манастир - изключително приятна изненада. Този манастир грее, сияе, нещо трудно описуемо е. Не съм очаквал да намерим така подържан манастир, още по-малко - по тези краища на страната.

А сега - малко детайли:

Харесвам хората с претенции. В повечето случаи са ужасно забавни.
www.facebook.com/BgOffroadPhotographer
Коментар
-
Продължаваме към Копрен и едноименната хижа.
И други снимат като мен - мързеливо.
Границата е по билата на планината пред нас, на около 2 км по права линия. Продължаваме. Хижа Копрен, зад гърба ми. Напред - Трите Чуки и билата, делящи ни от Сърбия.
Коментар
-
Тя хижата,нещо позападнала ми се вижда.
Както и много други в България,което е много жалко!Но това е друга тема.
Страхотно си прекарвате Вие! Браво!
И един въпрос?Колко време сте планирали за пътешествието?
Благодаря!.Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
Тук, както каза Любо, след дискусия с местния ендурист, избираме по-малкото зло - водопада, до който се стига по-лесно. Час загуба на време за Ланжин скок ни идва нанагорно и никак не се вписва в графика. Поемаме към водопада Дуршин скок. паркираме и поемаме по пътеката с Гармина в ръка. Казах ви още в началото, нали? Водопадите тази година ми се опряха. Бихме път нагоре по пътеката, видяхме водопада и почнахме да щракаме. За да прескоча реката, мушнах GPS-a в джоба. Е, ощракахме го, водопада. Но Дуршин скок се пада 15 метра по-нагоре...

Поемаме към Чипровския водопад, за щастие, пътя е живописен и най-важното - през планината. По едно време - излизаме на открито. Поляна, с чудесна панорама. Въздуха се пие като планински чай с десетки лековити билки. Усещам, че искам да легна, ей така - на слънцето, да дишам и не мърдам, въобще да не мръдна от тук.

Пълно размерна панорама
Апропо, нещо се сгъва софтуера на форума, по три пъти редактирам пост, защото омазва форматирането.Харесвам хората с претенции. В повечето случаи са ужасно забавни.
Коментар
-
Жоро, хижата е ОК, поне отвън. На снимката не се вижда, зад гърба ми е.Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнениеТя хижата,нещо позападнала ми се вижда.
Както и много други в България,което е много жалко!Но това е друга тема.
Страхотно си прекарвате Вие! Браво!
И един въпрос?Колко време сте планирали за пътешествието?
Благодаря!
Експедицията бе планирана за 13 дни /нощувки, значи ден за прибиране отгоре/. Това - от Варна до Варна.
Започнах темата след като се прибрахме. Никак не е възможно да се качват снимки по местата където бивакувахме
Коментар
-

Стигаме до Чипровския водопад - до там, до където може да се стигне на 4 колела.

Там, на тясното, дето трябва да се съберат още 4 джипа, спряна варненска фронтера. Спряна, като комбайн на къра. Първата ми мисъл бе да опна една лебедка и с полиспаста да я завъртя така, че да се види в чудо, като се опита да си тръгне. Втората ми беше, че ще трябва пак аз да го връщам обратно в коловоза и се отказах. До водопада имаше 700 метра, пристигане - след десет минути. Поехме пешком. отначало си беше горска пътека, но скоро стана планинска. Тия 700 метра все си бяха нагоре и нагоре и нагоре, на Гармина си стояха 700 метра, само времето на пристигане се променяше. Много зор, много.
Това беше още в равното:

После взе да става такова /двете червени точки са дяцата, припкат като козички, мамка им/:

И още нагоре, към 700 метра...

Даже има и посока /след 700м/:

Докато през дърветата не се видя нещо търсено.

мммм, голямо е...
Аз, понеже съм подготвен, нося си трипод за водопади. В джипката. Там си и остана, де що водопад имаше. Тъй че, не очаквайте феерия.

Бия си шута назад и надолу.

Стигнал до джипа, обръщам се към Жоро, който този път реши да пасува и не разходи джапанките си до горе:
-Жоре, верни ми бойни другарю! Ако още един път чуеш от мен думата "водопад", моля те, отвори патрола, извади лопатата и милостиво ме убий, за да не се мъча пак така.
Цитата е дума по дума. Стига толкова водопад, айде по манастири, далеч по-дружелюбни са.Харесвам хората с претенции. В повечето случаи са ужасно забавни.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар