Вчера следобед решаваме да се разходим нанякъде и аз подхващам пътя към Самоков с идеята да спрем някъде. От доста години не бях посещавал района и с неприятно чувство установих, че големият ресторант с хотелска част и водна пързалка на Щъркелово гнездо не работят... Спуснах се надолу покрай старите бунгала и стигнах до другият ресторант от едно време наречен ресторант Искър. Паркирам до ресторанта и с идеята първо да се разходим из района, а после да седнем и хапнем тръгваме по една алейка покрай ресторанта. Излиза един тип по шарен анцунг и тъмни очила от ресторанта и ми подвиква "паркинга е на ресторанта". Аз му обяснявам, че първо мислим да се раходим и после да хапнем а той "паркирайте си колата горе и тогава се разхождайте". Аз пак се опитвам да му обесня, а той... "паркинга е на ресторанта!". Казах му, че е много любезен и, че си тръгваме без да ядем в ресторанта, а той не даде знак, че въобще му пука
Само да допълня, че никъде нямаше табела "частен имот" или нещо подобно, а на въпросният паркинг имаше една кола и заедно с моята имаше място за поне още 3,4
В Самоков хапнахме и пиийнахме вкусно за 20лв.

Коментар