Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В околностите на язовир Калин и малко по-далеч

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: В околностите на язовир Калин и малко по-далеч

Ванич имай предвид че когато отидох за пръв път на Калин по тоя път работеха ( минаваха ) камиони . Дострояваха стената на Карагьол. Това е преди 15 години. Офроуд трябва ти тренниг.
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Ей как ми подкъсяваш крилата.... То това е най-високият път с твърда настилка, което автоматично го маха от графата за офроуд, но ние му казваме така за да изпишем повечко бензин.

П.п. Аз джипа го ползвам, за да стигна до местата които съм набележил и най-важното в него е сигурността.Не го завирам в гората просто за спорта и да му строша нещо, може би и до там ще стигна, но в момента просто искам да знам че ще стигна за където съм тръгнал в планината.
      Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
      Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Първоначално публикуван от Vani4a Преглед на мнение
        Любо добре си ти е виждането просто нашето е различно- получава се от ползване на джипките не по предназначение, а на всичко от горе и нередовно(софтаджии сме си , но вървим в правилната посока).
        Честно казано участъка със серпентините лично за мен е много красив, но не е опасен.Докато на спускането към Карагьол гумите буквално ти минават на ръба. Имаше два завоя които ги взехме с връщане на зад посредата, защото ставаше твърде опасно.На първият от които зелената фероза, която караше зад нас го взе без маневра-това го усетихме по писъка на жената возеща се на задната им седалка.
        За изкачването обратно към Винчето имахме притеснения заради големия наклон и камъните които на места са ситни и мислехме, че може да пробуксува или да се хлъзне, а и с този 1.6 двигател за къде по-напред....Е в крайна сметка си минахме като на парад, без никакви проблеми.
        Наистина си иска опит и километри в подобни условия...
        П.П.На единия клип където се спускате и се наложи първата Фероза да дава назад на завоя...моето лично мнение,че се изнесохте много външно.На клипа е видно колко място остана в дясно от вътрешната страна.
        Човек се учи с практиката...аз ви пожелавам още много подобни моменти,и много практика,за да не ви притесняват подобни терени!
        До хубавите места много често се случва да се достига минавайки по труднодостъпен терен...така,че свиквайте!
        Поздрави!
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Ето малко снимки и от мен от вчерашната разходка:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:039.jpg
Прегледи:1
Размер:137.6 КБ
ID:5517072 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:035.jpg
Размер:162.5 КБ
ID:5517070 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:037.jpg
Размер:197.4 КБ
ID:5517071 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:032.jpg
Размер:228.4 КБ
ID:5517069 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:020.jpg
Размер:191.4 КБ
ID:5517068 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:019.jpg
Размер:183.2 КБ
ID:5517067 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:015.jpg
Размер:202.5 КБ
ID:5517066 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:014.jpg
Размер:143.2 КБ
ID:5517065 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:012.jpg
Размер:111.6 КБ
ID:5517064

Качихме се на езерата от х.Пионерска с лифта. По мое виждане горе имаше около хиляда души, което не успя да попречи на удоволствието от прекрасната разходка и чудните гледки! Не успяхме да се качим до Окото, но смятаме скоро да " атакуваме " Рила от страната на яз. Калин, което ще е един по-различен поглед .
          Последно редактирано от sonda; 08-09-13, 17:15.
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

7-те рилски езерата са много красиви, но за съжаление е претъпкано с хора.Хубава разходка и снимки-браво.

Ние вчера се разходихме до Рибните езера-от Рилския манастир нагоре до Кирилова поляна по асфалт и след това по черен път(магистрала-бяха се качили с Q7 и астра) до края му където е кантона на "Язовири и каскади". От там пеша до езерата и хижата- маршрутът е лек и приятен-около час и половина ходене. на обед заседнахме край по-горното езеро- хапнахме, дремнахме и потеглихме обратно.Както казва един приятел-"ето така го разбирам аз туризма".
            Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!

Коментар

Интересно "решение" са реализирали от общината в Паничище, а именно, на около километър от лифта поставена бариера и определен вход 5 лева на кола! По мое усмотрение имаше минимум 500 коли, което си е добра сделка за арендатора...или незнайно за кого
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Повечето решения в нашата мила родина са на принципа да ти вземат пари за каквото могат-като за последно(защото най-вероятно след "обира" които са ти направили повече няма и да помислиш да се върнеш там), вместо да те накарат с обслужване и всичко да искаш да се върнеш.-не говоря конкретно за случая, така е навсякъде и не е само мое мнение-говорил съм си с много хора на тази тема.
                Интересно ми е как стоят нещата със замърсяването в региона на езерата-при толкова много хора....

Коментар

Интересно ми е как стоят нещата със замърсяването в региона на езерата-при толкова много хора....
                  Едно боклуче нямаше, имаше обикалящи служители от национален парк "рилски езера" с чували и събираха боклуци, но общо взето нямаха много работа! Цъвтежа на водораслите и заблатяването на езерата е факт, като особено отчетливо е при Рибното , което е в близост до хижата. Този процес се дължи на органични замърсители и грубо вмешателство в екосистемата. Щях да се отнеса доста грубо с няколко души, които бяха решили да хранят пъстървите с кроасани, а единия даже реши да се пробва да демонстрира риболов с ръце...та човешката простотия граници няма...
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

От моите дългогодишни наблюдения във високите части на планините многото хора, вървящи по една и съща пътека създават проблеми, дори и троха да не изхвърлят - много от най-активно използваните пътеки са се вдълбали, наоколо има макар и миниатюрна ерозия. И поне за мене е много по-удобно и разумно да се ходи в близост до пътеките, а не по самите тях.
                    Май природата се уврежда от най-малкото ни вмешателство, без изобщо да осъзнаваме, че й вредим.
                    А това да храниш пъстървите с кроасани
                    Просто няма думи...

Коментар

[ATTACH=CONFIG]620837[/ATTACH]
                      ...
                      Ходих миналата година по тези места, но вместо към хижа Иван Вазов направихме поход към връх Голям Полич и Воденичарските езера.
                      Така и не разбрах какви са тези постройки обаче.
                      Някой може ли да разясти?

Коментар

Първоначално публикуван от sk67 Преглед на мнение

Така и не разбрах какви са тези постройки обаче.
                        Някой може ли да разясти?
                        Мисля, че едното е водонапорна шахта и нещо подобно на заслон.

Вярно е че досега съм виждал какви ли не идиоти да ловят риба в езера в които е забранено, но това да храниш рибата с кроасани не го бях виждал- гениално е чудя се как досега не съм се сетил да хвърля по някоя кифла на местата където съм бил...

Коментар

Това са помощни сгради от строителството на Калин и малък Калин.Имат връзка под планината и са нещо като скачени съдове.Там има остатъци и от железен път с вагонетки.Нещо като зъбчата железница построена от германците през 40-те години.Две вагонетки вързани с въже.Едната слиза другата се качва.Празната се пълни с вода за баласт и изравняване на тежестите.Някъде имах снимки.Ще потърся.Хубави снимки.На хубави хора. На хубава разходка!!!
                          Последно редактирано от Воден дух; 27-09-13, 13:26. Причина: Грешка

Коментар

Снимки на вагонетките:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Paris 10.04.2012g 793.jpg
Размер:194.0 КБ
ID:5521752Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Paris 10.04.2012g 794.jpg
Размер:230.8 КБ
ID:5521753Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Paris 10.04.2012g 795.jpg
Размер:210.7 КБ
ID:5521754Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Paris 10.04.2012g 796.jpg
Размер:220.4 КБ
ID:5521755И на пряспата 14.07.2012г.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10.04.2012g 655.jpg
Размер:156.8 КБ
ID:5521757
                            Последно редактирано от Воден дух; 27-09-13, 13:51.

Коментар

Факт-наистина нашите планини са осеяни с подземни тунели, къде за вода къде военни, но спирайки водата всички могат да бъдат използвани за военни цели и укрития.Всъщност в миналото точно за това са били използвани, лично на мен са ми много интересни тези тунели и всеки път, когато сме в планината и стане въпрос за тях не изпускам възможност да науча повече от по-запознати с темата хора.
                              Снимката на пряспата е култова-браво! Успяхте ли да продължите надолу с джипа, или не рискувахте?

Коментар

Слязох до някъде.Всъщност остана един завой до поляната ,на която сте били.Но от горе видях,че има паркирали и не слязох до там.На тази тераса на която паркирах можах да обърна макар и на 3 колела.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Paris 10.04.2012g 659.jpg
Размер:145.8 КБ
ID:5522507Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Paris 10.04.2012g 674.jpg
Размер:159.1 КБ
ID:5522508Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Paris 10.04.2012g 155.jpg
Размер:206.3 КБ
ID:5522509Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Paris 10.04.2012g 771.jpg
Размер:124.3 КБ
ID:5522510

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X