Обява

Свий
Няма добавени обяви.

5 дни из североизточна България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 5 дни из североизточна България

Много подробен и хубав пътепис-описание, снимки изобщо като цяло, благодаря за което.

П.п На мен също ми е интересно какво работите, ако не е тайна разбира се.
    Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
    Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Erorr

Коментар

Благодаря за добрите думи и се надявам, че са ви харесали неизвестните места, на които бяхме.
        Работата ми не е нищо интересно, просто няколко дни в годината ходя по диви места у нас.
        Извинявайте, но съм от това по-старо поколение, което не споделя всичко в мрежата. И на снимките ми няма да видите сниман човек - не че нямам подобни снимки, но за мене всеки има право на лично пространство, което да не се показва пред всички.
        Имам много реални познати и дори приятели, с които първите срещи са били виртуални в мрежата. Но това е нещо друго - човек решава след време с кого да се запознае на живо и да продължи да поддържа това познанство. От това, което чета във форума съм сигурна, че с много от вас с удоволствие бих се запознала при възможност.
        Надявам се, че не съм много крайна с тези си схващания и че не съм засегнала някой от вас.

Коментар

Благодарности и от мен за споделеното.
          Аз ще попитам пък нещо друго,но то е от любопитство свързано с хобито ми/фотографията/.
          С какво са правени снимките?
          В смисъл то е ясно ,че е с фотоапарат Олимпус,ама...,модел,обектив...
          П.П.Дано да не ви притеснявам с питането си...
          П.П.П. Опс...Е-510 е модела не го бях видял...
          Поздрави!
          Последно редактирано от lubashki777; 11-08-13, 21:42.
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
            Благодарности и от мен за споделеното.
            Аз ще попитам пък нещо друго,но то е от любопитство свързано с хобито ми/фотографията/.
            С какво са правени снимките?
            В смисъл то е ясно ,че е с фотоапарат Олимпус,ама...,модел,обектив...
            П.П.Дано да не ви притеснявам с питането си.
            Поздрави!
            Снимките са с Olympus E-510, купен преди повече от 5 години, за съжаление разполагам само с китовите обективи - 14-42mm f/3.5-5.6 и 40-150mm f/4.0-5.6. Определено имат проблеми при по-голям зум, особено телеобектива при голямо увеличение - никаква светлосила. Снимки на голямо разстояние при голямо увеличение излизат трагично за съжаление. Но за толкова пари и качеството е такова.
            Единствената екстричка е качественият поляризационен филтър.
            И още нещо - изобщо не използвам FS, а Open Source програма, която прави почти същите неща - GIMP.

Коментар

Първоначално публикуван от bgrali Преглед на мнение
              Снимките са с Olympus E-510, купен преди повече от 5 години, за съжаление разполагам само с китовите обективи - 14-42mm f/3.5-5.6 и 40-150mm f/4.0-5.6. Определено имат проблеми при по-голям зум, особено телеобектива при голямо увеличение - никаква светлосила. Снимки на голямо разстояние при голямо увеличение излизат трагично за съжаление. Но за толкова пари и качеството е такова.
              Единствената екстричка е качественият поляризационен филтър.
              И още нещо - изобщо не използвам FS, а Open Source програма, която прави почти същите неща - GIMP.
              Мдаа....хубавите обективи правят хубавата снимка.За съжаление и аз така...все се надявам да съумея да си подаря някое хубаво стъкло...само,че кога ли ще стане ...
              Поздрави!
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

По Дяволите/извинете ме за възклицанието/, но гадната бетонна София ми е промила мозъка и в него са само панелно - асфалтови пейзажи. Благодаря ти че ме върна в детството ми.

Коментар

Демир Баба Теке е много интересно място.Още ме побиват тръпки при спомена ми за първото посещение. Такава мистика има там. Особено лятото ,когато навън е страшна жега там е прохладно и усойно.Мястото е много закътано и има остатъци още от тракийското светилище.След това е било християнски манастир и към средните векове са погребали там "Железния баща".

Да не повтарям легендите ,има доста писано по нета ,само ще добавя за огромната скала на която трябва да полежиш поне 5 минути,двете дупки на стената -трябва да ги улучиш със затворени очи -който го направи значи е чист от грехове и камъкът в двора през отвора на който трябва до прекараш бяла кърпичка за здраве. Палцалчетата, които се връзват са остатъци от езически обичай преминал при нас със връзването на мартениците.

Много интересно предание има ,че когато семейството нямало дълго време деца ,трябвало да преспи жената сама една нощ в околността на текето и после обезателно забременявала.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X