Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЪМПИНГУВАЩИТЕ НА ШКОРПИЛОВЦИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЪМПИНГУВАЩИТЕ НА ШКОРПИЛОВЦИ

Не знам за Шкорпиловци, но ако навлезете по навътре в гората около яз. Широка поляна това на тази снимка ще изглежда като аптека.

Коментар

Аз също къмпингувам на Шкорпиловци, от вече 4-5години. Допреди това ходехме на Фичоза, до Галата- Варненско. От там се преместихме именно заради застрояването.
      Сега на Шкорпиловци е наистина Ад. Тази година ходихме с приятелско семеиство , уж да ги заведа на тихо , спокойно и чисто место...... уви .
      В случая бих казал : Не са виновни къмпингуващите, виновни са "селяните-за малко". Тези който отиват за една вечер и не ги ентересува каква свинщина оставят след себеси. Всички останали който сме с каравани там , всеки понеделник правехме оборка за да ни е чистичко, до следващия Петък. И така всяка седмица.
      Най лошото обаче , е това че ако и това место се застрой, просто не знам къде ще можем да си къмпингуваме на спокойно и безопасно място. А това , рано или късно , ще стане. Можеби , казвам можеби , поне един от всички тези който са изхвърляли тези боклуци , ще прочете това и ще спре да го прави.
      Успех на всички за новия сезон.
      ЕМО КОМАРОВСКИ 353 YAMAHA RAPTOR 700 SE
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Искате ли да се хванем и да изчистим, да разговаряме с Наско Кателиев (кмета) и да определим реда, как да стават нещата?
        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
          Искате ли да се хванем и да изчистим, да разговаряме с Наско Кателиев (кмета) и да определим реда, как да стават нещата?
          Искаме, шест ръчички джипка с ремарке и 50 чувалчета от мен.
          GPS системи https://www.easytracking.bg/
          Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Първоначално публикуван от komarowski Преглед на мнение
            Аз също къмпингувам на Шкорпиловци, от вече 4-5години. Допреди това ходехме на Фичоза, до Галата- Варненско. От там се преместихме именно заради застрояването.
            Сега на Шкорпиловци е наистина Ад. Тази година ходихме с приятелско семеиство , уж да ги заведа на тихо , спокойно и чисто место...... уви .
            В случая бих казал : Не са виновни къмпингуващите, виновни са "селяните-за малко". Тези който отиват за една вечер и не ги ентересува каква свинщина оставят след себеси. Всички останали който сме с каравани там , всеки понеделник правехме оборка за да ни е чистичко, до следващия Петък. И така всяка седмица.
            Най лошото обаче , е това че ако и това место се застрой, просто не знам къде ще можем да си къмпингуваме на спокойно и безопасно място. А това , рано или късно , ще стане. Можеби , казвам можеби , поне един от всички тези който са изхвърляли тези боклуци , ще прочете това и ще спре да го прави.
            Успех на всички за новия сезон.
            Много вярно! Миналата година лятото отидохме три палатки за няколко дни. През седмицата всичко беше горе-долу ОК. но когато дойде уикенда стана страшно! Тълпи от селяни (не става дума за месторождение) налазиха района - чалгата дъни на макс толкова силно, че не може да се спи, викове и крясъци, псувни и каквото се сетите още! Наложи се да ходим да се разправяме, защото другия вариант беше да се изнесем. В един момент се стигна до мерене на големината на режещите инструменти, за да не се стига до бой! Абе нямам думи... Отиде ни цялото удоволствие. Района от сравнително чист (основен проблем бяха "противопехотните мини" - много народ не знае, че на такова място по нужда се ходи с лопата) се превърна в бунище само за два дена - става дума за района на "свободно ползване". Нашият лагер беше в частната гора - единственото чисто място което остана! Запознах се и със собственика на гората и племенника му - тези които събират парите (приятни хора между другото - напихме се едната вечер). Ами честно казано - халал да са им 5-те лева! Хората не само че почистват и извозват боклука за своя сметка наистина (видях го с очите си), ами и пазят гората от изсичане до колкото могат. Мястото иначе много ни харесва и бихме отишли пак с кеф - палатките ни бяха в края на гората и само на 5 метра от плажа, със страхотен изглед към морето, но "хората" без грам култура и самосъзнание са проблем - не бих си развалял почивката заради някой, който баща му не го е бил достатъчно (и като качество, и като количество) на времето. На моменти там става доста пренаселено наистина и си трябва полиция на място, иначе саморазправите са неизбежни.

Коментар

Места, до които се стига с МПС, са обречени на осиране... Поне да се ака на открито, че природните стихии да отмият остатъците, а не в пещери и скални ниши (примерно), които могат да се ползват за подслон (даже и при нужда). Отвратителни са ония "мокри кърпички", затиснати с камъчета...
              Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                Аз съм ЗА, с двете ръце.....на волана и 4-чифта с ръкавици и чували за смет. Най-малкото че на лято отново ще съм там.
                Основно обаче е че ще направим нещо , което ще е за пример на много други.
                Г-н Тенев, вие като един изявен организатор. Можете да съчетаете полезното с приятното, пример:
                1.Санитарен ден
                2.Спортен полуден.
                И така ...... екстра уикенд.
                ЕМО КОМАРОВСКИ 353 YAMAHA RAPTOR 700 SE
                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Стига да имам възможност от към време и аз бих помогнал.
                  Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                    Само дето не мога да разбера как това място стана частна собственост. От 30 години нашето семейство ходим на палатки а от няколко години баща ми е с каравана. От къде дойдоха тези хотели последните години. Всъшност от където те там и гората. Някой сриозно си плати на някой за тези места. Просто съм бесен. Няма такава простотия в тая държава. Ще се разбере един ден кой е собственика, но дотогава, ще трябва да си намерим места на плажа до които сами да си направим път. За Черноморци къмпинга е обречен.
                    Аз съм един от собствениците на земя в землището на с. Cамотино! Имам нотариален акт и нямам никакви притенции относно къмпингуващи. Само и единствено държа за опазване на природата и чистотата! Проблемите в района предстоят тепърва, приемат ли в парламента застрояването му! Едно от най-красивите, запазили се диви места по черноморието!

Коментар

И миналата година събираха по 5 лв. за палатка, но плажната ивица е изключителна държавна собственост...и там никой няма право да ти пречи на почивката...На север от Шкорпиловци е огромна площ само пясък, тръстики, езеро и гора....достъпно е само с джип 4х4, но е уникално. Плажът е малко зацапан от боклуци от морето, но всеки би си направил труда да посъбере каквото може...а дънерите са екстра за огъня....
                      Има два вида джипки: Suzuki Samurai....и други !
                      Стефан, 0888851800

Коментар

Първоначално публикуван от chefo39 Преглед на мнение
                        И миналата година събираха по 5 лв. за палатка, но плажната ивица е изключителна държавна собственост...и там никой няма право да ти пречи на почивката...На север от Шкорпиловци е огромна площ само пясък, тръстики, езеро и гора....достъпно е само с джип 4х4, но е уникално. Плажът е малко зацапан от боклуци от морето, но всеки би си направил труда да посъбере каквото може...а дънерите са екстра за огъня....
                        Само дето е буферна зона на уникален за света резерват и се ползва с особен статут на неприкосновеност. Огъня и нощувките не са позволени, но на кой ли му пука.
                        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Този уикенд ходих на Шкорпиловци, засега никой не събира по 5 лв.на палатка,все още е сравнително чисто, но навсякъде е пренаселено,дори и лошите места за къмпингуване са заети..
                          Предвид падналите обилни дъждове обаче тези с колите и паркетниците ще си тръгнат оттам когато изсъхне
                          И дано да не ви се паднат съседи - ЧАЛГАРИ
                          NISSAN PATROL Y60 2,8TD DOBINSONS+3" SILVERSTONE X-TREME 33X10,5X15
                          ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ 0887/69-50-11 0898/780-418

Коментар

От няколко години не съм ходил на Шкорпиловци, мое любимо място намиращо се между село Шкорпиловци и устието на река Камчия, август месец беше и нямаше никой освен нас, спокойствие и истински девствен плаж Ето малко снимки от там:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:304.9 КБ
ID:5600583

Име:2.jpg
Размер:84.3 КБ
ID:5600584

Име:3.jpg
Размер:122.0 КБ
ID:5600585

Коментар

Към колегата от горния пост:
                              Как се отива до това прекрасно място, с джип, разбира се?
                              Благодаря предварително!
                              Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                              ... turn on your A/С !

Коментар

То не е много за каране там. От северната страна е съвсем нормално - спира се на плажа на Камчия и се прегазва реката. За автомобила ще е дълбочко, трябва да се огледа как е в дадения момент. Вълните натрупват пясък и има една плитка зона точно между прибоя и реката.
                                Резерват е мястото.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X