Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЪМПИНГУВАЩИТЕ НА ШКОРПИЛОВЦИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЪМПИНГУВАЩИТЕ НА ШКОРПИЛОВЦИ

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка 0379.jpg
Прегледи:1
Размер:230.2 КБ
ID:6019272Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка 0380.jpg
Размер:220.1 КБ
ID:6019273Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка 0381.jpg
Размер:211.0 КБ
ID:6019274Снощи бях на палатка в гората южно от моста на Шкорпиловци/там където свършва асфалтовия път и започва черния/.
    На много места има поставени табели ,че гората е частна собственост и къмпингуването става само по догововаряне.
    Имаше и разпънати и ленти и текстилни мрежи,да указват границите,виждаха се следи от геодезическа маркировка.
    Както и да е,разпънахме бивака ,след известно време дойдоха двама мъже,казаха че са упълномощени от собственика на гората,да събират пари от къмпингуващите за нощувка.
    Отговорих им че пари ще им дам след като ми представят необходимите документи за собственост на гората,скици,пълномощни.....
    Те си заминаха ,но след малко се завърнаха и донесаха една папка с поисканите от мен документи и ми дадоха да я прочета
    Запознах се с документите,държа да отбележа че са абсолютно редовни и че гората там е частна собственост.
    В непринуден разговор с двамата,от тях разбрах ,че четири парцела с обща площ около 150 дка,попадащи в землището на село Самотино са с нови собственици,които смятат да
    събират пари от къмпингуващите .Направили са уборка на района-70 големи чувала с боклук са изхвърлили.
    Цените за тази година са следните-за палатка -5лв. на вечер,за повече време договорка.Кемпер или каравана - 50 лв на месец
    Имат и касово апаратче,платихме 10 лв за две нощувки и ни издадоха касов бон.Двамата се държаха много коректно,нямаше никакви намеци какво ще става ако не платим.
    За съжаление тези 150 дка,са точно най-хубавите места за къмпингуване,непосредствено над пясъчната ивица.Има и места ,които не са в частните парцели,но те не са подходящи за
    разпъване на бивак.Пътищата не са преградени,може спокойно да се кара навсякъде ,достъп до плажа има от всякъде
    NISSAN PATROL Y60 2,8TD DOBINSONS+3" SILVERSTONE X-TREME 33X10,5X15
    ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ 0887/69-50-11 0898/780-418

От: ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЪМПИНГУВАЩИТЕ НА ШКОРПИЛОВЦИ

Наистина това е един показателен случай. Радвам се, че всичко е протекло мирно, спокойно и цивилизовано. Трябва да се научим да уважаваме частната собственост. Аз самия съм така да се каже от потърпевшата страна. в смисъл нямам частен имот, а ми се ще да се умъкна на някое хубаво място и да си направя палатката. Но си представям, ако имах как бих се чуствал, ако се изсипат за един месец 30 бивака и правят каквото правят на имота. Момента, че сред тях ще има евентуално и такива, които ще оставят сто кила боклук също влиза в сметката. Определено е похвално, и че хората съвсем цивилизовано са показали и документ за собственост без разправии, заплахи и т.н.
    Между другото именно заради това, тука в Германия карането по черни пътища и въобще по т. нар. offroad е силно ограничено, да не кажа, че почти го няма. Просто всяко едно излизане от нормалния път означава влизане в нечия собственост с всички последствия от това. За палаткуването важи същото. В този смисъл притежаването на колесно 4х4 също не е толкова застъпено и разпространено (не смятам паркетниците). Истински джипари в повечето случаи се ползват за теглене на нещо. А баш offroad машини съм виждал един единствен път по магистралата, връщайки се очевидно от някое състезание или збирка (бяха до уши в кал).
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
      Трябва да се научим да уважаваме частната собственост.
      Само дето не мога да разбера как това място стана частна собственост. От 30 години нашето семейство ходим на палатки а от няколко години баща ми е с каравана. От къде дойдоха тези хотели последните години. Всъшност от където те там и гората. Някой сриозно си плати на някой за тези места. Просто съм бесен. Няма такава простотия в тая държава. Ще се разбере един ден кой е собственика, но дотогава, ще трябва да си намерим места на плажа до които сами да си направим път. За Черноморци къмпинга е обречен.
      Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

"За съжаление" и "70 чувала боклук" не ми се връзват нещо.
        Първоначално публикуван от GEORGI Y60 Преглед на мнение
        ...с нови собственици,които смятат да
        събират пари от къмпингуващите .Направили са уборка на района-70 големи чувала с боклук са изхвърлили.
        Цените за тази година са следните-за палатка -5лв. на вечер,за повече време договорка.Кемпер или каравана - 50 лв на месец....
        За съжаление тези 150 дка,са точно най-хубавите места за къмпингуване,непосредствено над пясъчната ивица.Има и места ,които не са в частните парцели,но те не са подходящи за
        разпъване на бивак.Пътищата не са преградени,може спокойно да се кара навсякъде ,достъп до плажа има от всякъде
        Е каква собственост да са горите там? Държавни, общински, църковни(частни) и частни. Не може да си бесен, че горите са нечии.
        Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
        Само дето не мога да разбера как това място стана частна собственост....Някой сриозно си плати на някой за тези места. Просто съм бесен. Няма такава простотия в тая държава. Ще се разбере един ден кой е собственика, но дотогава, ще трябва да си намерим места на плажа до които сами да си направим път. За Черноморци къмпинга е обречен.
        Ще е за радост ако се намери разумен собственик да почиства, контролира, опазва, събира пари за работата си, следи да не е пренаселено и се е заел с други разни необходимости. Досегашният вакуум след ерата на държавния контрол е вреден и временен. Само докато се карат лешоядите беше.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
          ..
          Е каква собственост да са горите там? Държавни, общински, църковни(частни) и частни. Не може да си бесен, че горите са нечии.
          ...
          Да си чувал за заменки или за "две, три баби казали че тези земи/гори били на някой си дядо" ?
          За това е бесен Дамян и аз също съм бесен защото нещата намирисват....
          Нямам нищо против частната собственост, ама да вземат да си го оградят да се знае кое е частното място, а не да ми забиват грозно написани табели с телефон за контакт...
          Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI Quadra Drive II

Коментар

Колеги нали Ви е ясно, че ако оградят веднага ще скочат зелените защото се пречи не естествената миграция на дивите животни. Според това което чета хората са се отнесли добре без да се правят на велики. Вие ако имате гора и я почистите няма ли да си осигурите някой лев допълнително?
            Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
            Калоян Кирилов
            LZ2ZGT

Коментар

Не се притеснявайте. Това ще е само тази година. Гората е доста изсечена навътре, догодина няма да я има хич. Там е планиран курорт. Говори се, че бил брата на станишев собственика. Ама сигурно не е, няма как да е той.

П.С В началото имаше и бариера, но я махнаха много бързо.
              I get High by going Down

Коментар

Горите с местата за палатки над плажа на юг от селото са най-мръсното място на есен. Особенно когато листата на растителността изпопадат и няма какво да пречи да се видят съкровищата скрити в гъсталака.
                Ползвайте чували за боклук бе идиоти!
                ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

За сьжаление е така вчера се вьрнах от там то сега е страшна мизерия а до наесен не ми се мисли какво ще бьде

Коментар

То да не е само там така. Прочетохте ли тая тема?

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=169234
                    Нали се сещате, че хората пишещи тук не биха си позволили такива волности...
                    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Чували ли сте за "Нанево", между Св. Никола и Камен бряг. Реално голяма част от земята, която е от пътя между селата до брега се явява "частно". Наистина "погрома" и мръсотията в това привидно "забутано" място е пословична: няколко скални ниши пълни с отпадъци още от соцялизма заради "Русалка", а от 10-тина години - от тОристите. Никой не събира "билетчета", и всеки е приятел със Наньо, собственика. Мисълта ми е, че когато има билетчета и глоби - всеки се сеща да си събира мръсното. Когато няма - трябва да се отделя поне ден да се почисти...
                      Виждате, че "частните имоти" по брега никнат като гъби слет прочутите заменки. Останаха съвсем малко диви места. Лошото е, че оцелелите северни такива почнаха да се налазват от румънци, които не се славят, че им е много еня какво оставят след себе си.
                      Публикувайте отговор

Коментар

Това за мръсотията е абсолютно вярно, общината така и не реши този проблем, трябват глоби и пак глоби. Мене обаче ме дразни начина по който това се случва - появяват се някакви шматки от нищото и дай тука едни пари. Чакай бе аланкоолу, какъв си, откъде си? Някои хора идват тука от 20-30 години, къде ти е точно имота и как се сдоби с него? И с каква цел?
                        Значи мой братовчед ходи точно там всяка година. От 20 години. Гарантирам че след него всичко е чисто, миналата година ходих там за една вечер да го видя. Тази година на 2.08 отидох пак хем да му помогна да си направи лагера хем да направим пак една здрава вечер. Тъкмо дигнахме шатрите и седнахме на масата и се появиха въпросните двама идиоти. Учтиви, любезни както каза колегата по-горе. Пазарлъка с братовчеда почна от 100 лева за 1 месец и накрая доста бързо стигна до 40 лева. Аз направо кипнах. Разбрах веднага че с този бърз пазарлък явно нямат никакви права да искат пари, макар да издават касови бележки, просто искат да изкопчат нещо. Имал съм сума ти търговски обекти, за да имаш право да искаш пари трябват разрешително за ползване, санитарно разрешително и регистрация на обекта и т.н. Оня ми размаха някакви документи - нотариални актове ли бяха не знам какво бяха, дори не ги погледнах. За моята палатка тип кучешка колиба ми поиска 5 лева за вечер аз се изсмях нагло, казах му да се застреля и да извика полиция да ми направи акт че съм му нагазил в имота и че ще се срещнем в съда. Понеже вече бях вкарал 2 ракии оня явно усети настроението ми и се изниза набързо, вероятно за да не чуят другите наоколо. Подвикнах след него че го чакам с полицията до утре. Братовчед ми обаче си плати 40-те лева - аргумента му беше че не иска оня утре да дойде с мутри и да му развали лагера.
                        Както може да се сетите до 15 часа когато си тръгнах на другия ден никой повече не ни обезпокои, но после братовчед ми каза че онези пак идвали да видят дали съм се махнал.
                        Така сега продължението - тука по празниците се видях с братовчеда и той ми даде касовата бележка, която умишлено го накарах да запази. Позволявам си да дам публично гласност на тези наглеци. Фирмата както е видно от касовата бележка в "Султояни" ООД, а начина по който се е сдобила с тази земя може да прочетете оттук http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=405066

Интересен е и другия факт - допреди това лято, въпреки че имотите се придобити отпреди 6-7 години никой не е помислил да поиска пари от къмпингуващите. Появата на въпросните печалбари през това лято странно съвпада със смяната на властта, същата която е продала земи в защитена местност, включена в Натура 2000 пак е на власт с безкръвен преврат. Появата през това лято означава само едно - нашите пак са на власт и не ни пука от нищо. Докато търсих материали по темата разбрах че е рестартиран и другия проект в региона - застрояването на Карадере, което започва най-късно догодина, според мен ще го почнат през зимата ударно докато хората са заети с други неща като ток, парно и т.н.

А ето и касовата бележка - интересното е че не пише за какво се издава:

Име:Kasova belejka.jpg
Размер:58.8 КБ
ID:5516004

Коментар

Бъдете сигурните ,че в най-скоро време и в родната ни България няма да видите повече offroadкакто в Германия,нашите мили управляващи бързо си разпределят териториите и ще ги гледаме само на снимка...

Коментар

Първоначално публикуван от samuils Преглед на мнение
                            Бъдете сигурните ,че в най-скоро време и в родната ни България няма да видите повече offroadкакто в Германия,нашите мили управляващи бързо си разпределят териториите и ще ги гледаме само на снимка...
                            Пепел ти на устата. Неща и в БГ да става като тука. За това не може да видиш една по-голяма машина по улиците, респ. се обмисля и да си купиш такава, а само стандартни SUVве.
                            Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Заради това...

Име:photo copy 3.jpg
Размер:278.1 КБ
ID:5542051
                              ...на Шкорпиловци, палаткаджия е нарицателно за идиот!
                              Снимката е от начялото на октомври тази година.
                              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X