На много места има поставени табели ,че гората е частна собственост и къмпингуването става само по догововаряне.
Имаше и разпънати и ленти и текстилни мрежи,да указват границите,виждаха се следи от геодезическа маркировка.
Както и да е,разпънахме бивака ,след известно време дойдоха двама мъже,казаха че са упълномощени от собственика на гората,да събират пари от къмпингуващите за нощувка.
Отговорих им че пари ще им дам след като ми представят необходимите документи за собственост на гората,скици,пълномощни.....
Те си заминаха ,но след малко се завърнаха и донесаха една папка с поисканите от мен документи и ми дадоха да я прочета
Запознах се с документите,държа да отбележа че са абсолютно редовни и че гората там е частна собственост.
В непринуден разговор с двамата,от тях разбрах ,че четири парцела с обща площ около 150 дка,попадащи в землището на село Самотино са с нови собственици,които смятат да
събират пари от къмпингуващите .Направили са уборка на района-70 големи чувала с боклук са изхвърлили.
Цените за тази година са следните-за палатка -5лв. на вечер,за повече време договорка.Кемпер или каравана - 50 лв на месец
Имат и касово апаратче,платихме 10 лв за две нощувки и ни издадоха касов бон.Двамата се държаха много коректно,нямаше никакви намеци какво ще става ако не платим.
За съжаление тези 150 дка,са точно най-хубавите места за къмпингуване,непосредствено над пясъчната ивица.Има и места ,които не са в частните парцели,но те не са подходящи за
разпъване на бивак.Пътищата не са преградени,може спокойно да се кара навсякъде ,достъп до плажа има от всякъде
Коментар