Първо ако темата не е за този раздел отг. модератор да я премести . Четох че го открили и по причина че скоро планирам да пътувам искам да разбера има ли вече хора които са минавали и от двете страни и каква е инфрастуктурата .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дунав мост 2 - Нова европа
Свий
X
-
От: Дунав мост 2 - Нова европа
Не съм минавал по него мост, но по мнение на експерти инфраструктора нема и в близко бъдеще няма да има такава. Думите на проф. Милчо Лепоев са: "този мос е от никъде за никъде". Причината румънците да отказват изграждането на инфра структората е че що спре потока на товари към разрабореното пристанище в Констанца от където вземат много големи приходи. В същото време нащо пристанище във Варна преди 3-4 годино, в началото на управлението на ББ, са вдигнали таксите и потока на товари се е пренасочил към цеверната ни съседка.
От наша страна също няма изградена инфраструктора поради причина че няма финансова възможност.
Не очаквайте чудеса от този мост, не е измислено всичко и няма да ни донесе големи ползи.
-
Моя въпрос е по-точно какви са пътищата от Видин до Враца или до Плевен и Ботевград примерно и от Калафат до Крайова . Пътувал през фериботите Лом и Свищов и през Дунав мост при Русе . Знам какви са пътищита и в Бг и в Румъния и сега искам ако е нещо по-добро от там да мина . Иначе и на мен ми е ясно че само в Бг първо се строят кварталите после улиците и след асвалта идва реда на комуникациите .По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
Коментар
-
Хи, пътя през Враца, Монтана, Арчар става за тирове и те от там повечето минават, но аз лично предпочитам София, Берковица, Монтана , Димово това въпреки дупките на Петрохан. Но по трасето са сложили камери и си стоят полицаи то и там си има едни ограничения и тези 200км или 240 през Витиня са 3,50-4 часа.Последно редактирано от Владимир Йончев; 02-07-13, 13:25.
Коментар
-
НЕ минавай през Петрохан с лека кола ако не е чужда разбира се!
От София покрай Ботевград, през Враца и Монтана, през Белградчик Димово Видин пътя е перфектен за Българските стандарти, наистина перфектен.
Ако си с джипка и аз предпочитам Петрохан, много красиво, живописно и почти никога не е натоварено са разлика от горния маршрут.
След моста не знам как е, хубаво би било някой да пусне снимки сега как е станало...Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
Ще бъда с пикап Форд Рейнджър обаче с ремарке и ще пътувам към Горна Оряховица . Обичам да минавам по различни маршрути и за сега този единствения към и от западна Европа по който не съм минавал. Затова искам да знам какви са му преимущества и недостатъци пред останалите .По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
Коментар
-
Ако искаш разнообразие, ето ти, ще се изкефиш добре
Видин Димово после свивка за Магурата, да се разхладите в пещерата и после да си купите едни хубави истински български вина, после Белоградчик, Извос ... Ружинци и посока Монтана, от Монтана вдясно посока Петрохан, горе на Петрохан си вземете кисело мляко биволско уникално е, млякото е от Белоградчишкия край просто там го продават. Полека лека по баирите и долу има готина механа с прясна риба, пътя е зле от към асвалт но е мега красив, караш си бавно и се наслажаваш на гледките. Като удариш околовръстното на София, аз имам субективното предпочитание да минавам НЕ по дъгата покрай Кремиковци ами покрай Витоша, по-хубав път , по натоварено ама някак си по-цивилизовано ако не удариш трафикаБъдете живи и здрави!
Коментар
-
Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнениеАко искаш разнообразие, ето ти, ще се изкефиш добре
Видин Димово после свивка за Магурата, да се разхладите в пещерата и после да си купите едни хубави истински български вина, после Белоградчик, Извос ... Ружинци и посока Монтана, от Монтана вдясно посока Петрохан, горе на Петрохан си вземете кисело мляко биволско уникално е, млякото е от Белоградчишкия край просто там го продават. Полека лека по баирите и долу има готина механа с прясна риба, пътя е зле от към асвалт но е мега красив, караш си бавно и се наслажаваш на гледките. Като удариш околовръстното на София, аз имам субективното предпочитание да минавам НЕ по дъгата покрай Кремиковци ами покрай Витоша, по-хубав път , по натоварено ама някак си по-цивилизовано ако не удариш трафикаПо Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
Коментар
-
А защо не през Сърбия ? София - Ботевград - Враца - Монтана - Димово - Видин - Кула ... и от там още 70км до "Европейската" магистралаToyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново
Коментар
-
Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнениеА защо не през Сърбия ? София - Ботевград - Враца - Монтана - Димово - Видин - Кула ... и от там още 70км до "Европейската" магистралаПо Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
Коментар
-
Ясно .... то не е гаранция , че и на Унгарската граница няма да те карат да сваляш пак всичко де. Кога ще пътуваш на обратно с това ремърке от Германия за България ? Питам, щото ако наистина е празно да пратя нещо по теб , срещу заплащане разбира сеToyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново
Коментар
-
Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнениеЯсно .... то не е гаранция , че и на Унгарската граница няма да те карат да сваляш пак всичко де. Кога ще пътуваш на обратно с това ремърке от Германия за България ? Питам, щото ако наистина е празно да пратя нещо по теб , срещу заплащане разбира сеПо Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.
Коментар
-
Пътя го през Петрохан бяха почнали да ремонтират, но до къде са стигнали ще мога да драсна към 28-29.06. Ако решиш да минаваш по този маршрут внимавай на отклонението за Вършец има камера в будката на кръстовището.
Коментар
-
Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнениеПътя го през Петрохан бяха почнали да ремонтират, но до къде са стигнали ще мога да драсна към 28-29.06. Ако решиш да минаваш по този маршрут внимавай на отклонението за Вършец има камера в будката на кръстовището.יעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнениеПърво ако темата не е за този раздел отг. модератор да я премести . Четох че го открили и по причина че скоро планирам да пътувам искам да разбера има ли вече хора които са минавали и от двете страни и каква е инфрастуктурата .
От Монтана да Видин има два пътя-през Арчар и през Димово. През Арчар е с половин час по късо ,пътят е по лесен, но е по разбит тук таме.Още повече и ремонтират мост в едно село ,а обиколното там е насипано с чакъл през нивата все едно.През Димово е по труден през повече села минава ,повече баири и обратни завои има. Но за сметка на това е ремонтиран преди 3 години и няма дупки. С натоварена кола предпочитам оттам. През моста не съм минавал ,това което чух ,че нямало откъде да си купиш винетка за Румънско.Пътищата там са по хубави от нашите,отремонтираха ги преди 4 години ,широки с маркировка.Недостатък е ,че се минава през много села,което е предпоставка за по бавна средно скорост. В Румънско се пази от необозначени полицейски коли ,понякога карат след тебе дълго време и те снимат отзад.За превишена скорост вземат книжката и е нудна процедура да си я върнеш.
Тука има актуална информация:http://autotraveler.ru/
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар