Обява

Свий
Няма добавени обяви.

РаСоТка Трофи 2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: РаСоТка Трофи 2007

Интересното пътче продължи още известно време. Движехме се надолу през гъсти треволяци, които скриваха пътя.

Карах много бавно, защото Янко беше предупредил, че може би има дълбоки коловози. Въпреки това обаче, така и не успях да усетя кога Патрулът хлътна ...

Просто в един момент легнах на мост и бях дотам ...

Закачих се с колана за Патрула на Чуров и той се опита да ме дръпне назад. Трябваше ми съвсем малко да се преместя назад, за да захапят колелата и да мога да изманеврирам и да мина през засадното местенце ...

Плавното дърпане не даде резултат и Янко опита да ме дръпне с удар.

Ей тук, за втори път през този преход, извадихме голям късмет ...
    При удара чух как нещо иззвънтя. Докато се чудех какво точно се е счупило, жена ми, която стоеше пред нашия Патрул, се наведе и вдигна от земята ей това ...

Това парче от куката на червения патрул се беше отчупило при удара, ...

коланът като прашка го беше запратил над моя покрив и то беше просвистяло на има-няма метър от главата на нежната ми половинка ... Див късмет!!! Това желязо може да убие човек ...

Тази случка е добра илюстрация защо Алекс Марков избягва да дърпа джипки с въже/колан, а предпочита да използва лебедка ...

И аз вече съм се зарекъл да дърпам с удар само и единствено в краен случай, ако няма никакъв друг избор ...

След това Чуров ме дръпна с лебедката

а 30-на метра по-надолу интересното пътче слезе на път, достъпен и за леки коли ...

Последно редактирано от Чавдар (V93); 31-07-17, 10:34.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

По-нататък пътуването продължи без особени приключения.
      Имаше и местенца които биха били интересни, ако не беше такава суша ...

На пътя ни се изпречи и ей този звяр ...

който след фотосесия беше внимателно преместен встрани от пътя, за да не пострада ...

Пътят ни отведе и в изоставено село ...

Над дърветата стърчи порутеното минаре на изоставена джамия ...

Растителността ставаше по-ниска, а пейзажът - все по-опечен от слънцето ...

Яяяяя, вода!

Метнахме един поглед на яз. "Камчия" и продължихме нататък ...

Тук-там все още имаше по-интересни местенца ...

Малкото чешми, които срещнахме по пътя, едва-едва течаха ...

Първоначално бяхме спряли за бивак в окрайнините на с. Планиница, но после размислихме и решихме, че сме прекалено близо до селото. Поради което продължихме нататък и разпънахме за вечерта на място с изглед над Дъскотна ...

Е те това е офис!

На следващия ден ни предстоеше последният етап от прехода ...
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 31-07-17, 10:34.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Ден 8 - последен

Сутрешен изглед от бивака

Бивакът още спи ...

Хайде, пак събираме палатките (досадаааа ... )

Кики започва деня с ремонт на хебела ...

Не е зле да имаш инструмента, който ти трябва ...

И отново на път ...

Яяяяя, къде се разхождат пържолите ...

Пътят е досадно прашен ...

а пейзажът става все по-скучен ...

Представям си какво е да вървиш пеша по тази част от маршрута! Няма сенчица, няма вода, само изгоряла от слънцето трева, камънак и прахоляк ...
        Ааааа, добре сме си в джипа! Ако, че е без климатик ...

Я газ по онзи баир! Нищо че е в страни от трака. От малко разнообразие няма да ни заболи главата ...

Ааааа, група колеги

Ха на бас, че quadra си няма понятие за този модел "Врангел х 4"

Честно казано, в този ден изобщо нямах против асфалтовите етапи

Поне си спестявахме праха ...

А някои се придвижват и така

Навъртаме километрите, а пътят все не свършва и не свършва ...

и все от време на време виждаме познатите указателни табели ...

Тъкмо се спускаме към пътя Бургас - Варна, вече виждаме асфалта, и пред нас се изпречва солидна метална бариера, която няма как да заобиколим - отляво има телена мрежа, а отдясно трябва да сечем бая дървета за да стане проходимо.
        Ама ако някой си мисли, че една бариера ще ни накара да се връщаме километри назад - хич не е познал!

Дърпаме 50-100 м. назад и поемаме по нещо като пътека, което после изчезва и се навираме в ниска и бодлива горичка.

Обаче зад нея е асфалтовият път, който в случая е наша цел. Пък джиповете могат да вървят и през храсталаците ...

Един по един, на прибежки и припълзявания ...

излизаме на асфалта и продължаваме.
        После отново излизаме по черно за да стигнем това, което сме определили като официална цел на прехода - нос Емине

Последните километри ми се видяха най-дълги и тягостни, но най-после им се видя краят. Отпред е н. Емине ...

Те това беше!

Групата в пълен състав е на брега на морето ...

Докара ни дотук без никакви проблеми камиончето!

След приключване на "официалната" част, направихме среща с Янко Чуров и той ни поведе по "тайните" пътеки да си изберем място за последен бивак ...

Харесахме си местенце, което отговаряше на характера на прехода. До него можеше да стигне джип, но не и лека кола, с каквито иначе беше пълен районът ...

Последно разпъване на палатките за този преход ...

А след като досадните задължения са отхвърлени, момченцата могат да си поиграят на пясъка ...

Я да видим Патрул с тесни гуми върви ли по пясъка?

Вървиииии ... А някои се канеха да си правят весело за моя сметка ...
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 31-07-17, 10:35.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами, това беше от мен. Хайде юнаците да се включват и с техните снимки и коментари!

По-нататък, живот и здраве, като имам време да обработим видеото, ще пуснем и филм. Ще падне голямо рязане, щото има някъде към 5 часа видео, без да броим клипчетата, които момчетата са снимали с техните апарати.

Всички снимки по дни:

Ден 1

Ден 2

Ден 3

Ден 4

Ден 5

Ден 6

Ден 7

Ден 8

Ден 9 (почивен)
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 31-07-17, 10:35.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Супер сте си изкарали !!! Браво ! Почти целият маршрут ми е познат (минавал съм го няколко пъти) и ви препоръчвам да стигнете и до в.Ком

Но внимавайте , че и на билото има такива изненади

Последно редактирано от Чавдар (V93); 31-07-17, 10:36.

Коментар

Просто не знам какво да кажа!
              Накрая усетих, че устата ми е пресъхнала, а то през цялото време докато съм гледал снимките съм бил с отворена уста.

Усещам също, че една "болест" все по-силно и по-силно ме заразява, а се оказва, че не съм ваксиниран. Майната му ... ще взема да й се дам, пък каквото ще да става .
              ... to be continued

Коментар

Първоначално публикуван от Ivich Преглед на мнение
                Усещам също, че една "болест" все по-силно и по-силно ме заразява, а се оказва, че не съм ваксиниран. Майната му ... ще взема да й се дам, пък каквото ще да става .
                То така става! Доде гледахме преди време филмчета и снимки къде ходят хората с джипките си и какви преходи правят, и ей ни в колоната ...

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
                и ви препоръчвам да стигнете и до в.Ком
                Но внимавайте , че и на билото има такива изненади
                Задължително! Алекс беше направил едно разузнаване в тази посока, струва си да довършим започнатото ...
                Де я таз калчица, че гумите ще ги скъсам преди да съм ги пробвал на мокър терен!
                Последно редактирано от Чавдар (V93); 07-07-07, 19:32.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

хубаво сте си изкарали на таз расотка
                  Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                    ...
                    Палатки и джипове в гората край пътя, а на маса край тях седи некъв сънен образ с камуфлажно облекло, сърба си кафенце и рови нещо в лаптопа.
                    ...
                    Мога ли да позлвам този цитат за подпис в друг форум, или държиш на авторските права?

Иначе - поздравления за поредния прекрасен репортаж, направо съм ти фен.
                    “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                    Walter Rohrl
                    GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Браво за разходката, браво за чудесния пътепис на Чавдар /направо си е съвременния Алеко Константинов../

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                        То така става! Доде гледахме преди време филмчета и снимки къде ходят хората с джипките си и какви преходи правят, и ей ни в колоната ...
                        Ех колко си прав не е истина ... дето се вика апетита идва с яденето ...
                        Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Пътеписа е ,,Класика в жанра"
                          Няколко скромни снимчици и от мен.Кофти са като качество ,но саправени с телефон.реката и водопада са до село Медвен.Невероятно красиво място.

Полева баня

Поредните домашни любимци

това е от мен.Изживяването беше невероятно ( както всеки път когато съм в гората).
                          Последно редактирано от Чавдар (V93); 31-07-17, 10:36.
                          PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                          КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                          0899187766

Коментар

Браво на вас, страхотна почивка сте си изкарали, и чудесни места сте видели. Искрено ви завиждам .

Коментар

Браво!! Направо жестоко!!! Супер!!! А за пътеписа 6+!!!! Още един път Жестоко!!!
                              Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

Ето малко снимки и от мен :първите два дни очите привикваха към зеленото 24-25 юни
                                после ушите с бързата промяна на атмосферното налягане 26-29 юни
                                и накрая кожата със слънчевите лъчи 29 юни-04 юли
                                Благодаря на всички участници в тази разходка за прекрасните и незабравими дни прекарани заедно !
                                Специално искам да благодаря и на Димчо от Карлово за оказаното съдеиствие на участниците от разходката, на CarTest™ за голеееемите кюфтета и на Янко Чуров за прекрасното морско кътче!
                                Последно редактирано от Чавдар (V93); 31-07-17, 10:37.
                                ------------------------------------
                                тел. O878 9ЧЧ 999

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X