Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблеми в Гърция със затъмнени прозорци?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: проблеми в Гърция със затъмнени прозорци?

Вчера се обаждах на ГКПП Златоград за инфо за режима за преминаване: минава се свободно с леки автомобили, забранено е за камиони. Гърците не пускат коли с теглич, който не се сваля или сгъва, не се допускат автомобили със затъмнени стъкла, ако затъмняването не е фабрично. Това е.
    00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Преди 7 часа се върнах от Гърция. Маршрут: Смолян - Златоград - Ксанти - Солун - Халкидики (между Нея Моданя и Потидея 1 седмица там), разходки из Халкидики - Солун - Серес - Кулата - София. Към 600 - 700 км. из Гърция, единствените полицаи видях край плажа. Кара се спокойно, засилен трафик понеделник и петък, пътя от Нея Моданя към Касандра се прегражда с конуси и става две ленти в едната посока и 1 в другата. От Солун до Нея Моданя е нещо като магистрала. Гърците карат спокойно и се спазват ограниченията, с малки изключения (явно знаят къде могат да "натиснат" малко. Не се правят изпреварвания при забрана ВЪОБЩЕ!).

Златоград - Термес се минава за около 30 сек. (сигурно и по-малко, но документите ми бяха в багажника), проверка само от българската страна и айде. Пътя няма как да е отворен за автобуси, тъй като едва се разминават две по-големи коли. Стръмно спускане, остри завои за около 9 км. докато се излезе на пътната мрежа. Това от гръцката страна, от нашата е ок.
      Кулата - Промахон - минаване за около 2 мин. (към 12 часа) вяла проверка от гръцка страна и газ. И се почна - мерцедеси и голфове от ляво и от дясно те засичат и изпреварват. Мерцедес при Петрич изпревари цялата колона при "Изпреварването забранено", засече първата кола и влезе в отбивката където продължи за изпреварва. Голф в насрещното след Кресна - изпреварва колона и кара колоната в насрещната посока (моята) да се дърпа в ляво и да му дава път.
      Прибирам се в нас - мазето ми разбито, слава богу нищо не липсва, пускам РС-то да видя какво става из света - 8 загинали днес в България при катастрофи. Добре дошъл!

ПП. Бензиностанциите работят, има бензин и дизел. Бензина е 1.5 евро и нещо. Дизела - 1.6 и нещо.
      Спазвайте правилника и няма да имате проблеми.

ПП2. Никой не се е заяждал с мен, любезни са, а като оставиш бакшиш направо ти целуват ръка.
      В Орунополи попаднах на българи сервитьори и ми казаха, че туристите са 10% от миналата година...
      Веднъж паркирах след знак "паркирането забранено" - честта (или по-скоро регистрацията) задължава . Не ми вдигнаха колата и не ми спукаха гумите. Странни хора. Нито си свалях панела на касетофона...
      По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

И аз се прибрах днес с тъмните си стъкла. Никъде не видях полицай! Измъчи ме жегата, иначе с пътуването- никакъв проблем!
        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Аз се прибрах преди 3 дена,изкарах към 10 дена в района от Аспровалта до Тасос,само веднъж видях полицай,на границата нямах проблем заради тъмните стъкла,иначе за Гърция мога да кажа че се шофира доста по спокойно от тук,вече ходя към 10 пъти за 2 години и се чуствам много по-спокоен там за колата и за семейството,тук само като минеш границата и както каза колегата по горе се почва изпреварвания засичания и всякакви такива,естествено че в Гърция ще те глобяват като си караш както си искаш.
          За гърците засега впечатленията са ми много добри отзивчиви са,като ги питаш ти обясняват най-подробно,един път бях в Солун и не можех да се оправя,питахме един грък как да стигнем до еди къде си,човека почна да ни обяснява но като видяче нищо не разбрахме се кчи в колата при нас и ни заведе до мястото а разстоянието беше към 2 км,пожела ни лек път и зачака автобуса да се върне,втория път бях в Серес и питах в центъра дали мога да се паркирам и гръка даже пусна 1 евро в машината за паркиране и ми пожела лек ден,имам и други впечатления но като ги гледам добре си живеят,не можем да им се сърдим когато са резервирани към нас защото така сме си заслужили,слизам на Тасос от ферибота и докто пием по една кола гледам един братя роми изядоха си кроасаните хвърлиха опаковките на земята и се качиха в суперския си мерцедес от преди 15 години,и хората гледат,пък после не ни харесват еми какво да ни харесват като сме си мърлячи.

Коментар

Първоначално публикуван от procar Преглед на мнение
            За гърците засега впечатленията са ми много добри отзивчиви са,като ги питаш ти обясняват най-подробно,един път бях в Солун и не можех да се оправя,питахме един грък как да стигнем до еди къде си,човека почна да ни обяснява но като видяче нищо не разбрахме се кчи в колата при нас и ни заведе до мястото а разстоянието беше към 2 км,пожела ни лек път и зачака автобуса да се върне
            Подобна случка съм имал и тук в България,но съм имал и точно обратната в Атина,попиташ ли ги на неправилен гръцки или на развален английски,просто те отминават като пътен знак.Може би и там има различни региони-различни хора.
            JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

В Гърция със затъмнени стъкла?

Здравейте колеги!Някой пътувал ли е скоро из Гърция и знае ли положението около отношението към затъмнените стъкла?Преди време се беше чуло,че глобяват!Тойота-та ми е със затъмнени задни стъкла,а възнамерявам да пътувам и не искам да стават фалове!Предварително благодаря за отговорите!
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

От: В Гърция със затъмнени стъкла?

Имаше тема миналата година. Един колега каза, че ако са фабрично затъмнени, няма проблем. На мен това ми стигаше и нямах проблем, ама не са ме и проверявали де....
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Да,има определено проблеми със затъмнените стъкла и тегличите.

Коментар

10 пъте съм бил там, единия път изкарах 2 месеца.
                    Спирали са ме полицай много пъте и никога не са ми правили проблем за стъклата ,а те са на 100 % затъмнени отзад.
                    Да не говорим че половината гърци са си ги затъмнили целите коли.

Коментар

Няма проблеми със стъклата-задните,но нямаш право на теглич без да теглиш
                      0888/451875,0879/451875,0898/494201 Николай Янчев

Коментар

Първоначално публикуван от nikomotor1 Преглед на мнение
                        Няма проблеми със стъклата-задните,но нямаш право на теглич без да теглиш
                        Ако теглича е сваляем няма проблеми!
                        0осем9осем7шест0осем7едно
                        Миро

Коментар

сваляем не е достатъчно,трябва и да е свален .
                          емил златков
                          паджеро 2.5тд
                          ве стром 650

Коментар

з лета ходя до атина за по 2 седмици и несъм имал ядове със затъмняване на стъклата от мен на задни врати и задни стъкла. теглича ми е свален но последния път бях и с ремарке което беше пълно и на митницата дори неми обърнаха внимание. подадох си личната карта, погледнаха я и чао.
                            Honda CR-V I 2000 г.
                            0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Преди седмица се прибрах,изкарах седмица имаше на много места полиция но мен не са ме спирали,видях доста гърци с затъмнени и предни странични стъкла.

Коментар

Така и не разбрах, как се доказва, че стъклата са затъмнени фабрично.
                                Колкото за теглича, да разбирам ли под сваляне само "куката" с "ябълката", че всичко останало би било глупост?
                                Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                                ... turn on your A/С !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X