Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Слава" на семейство Пешут

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: "Слава" на семейство Пешут

Важно за колегите, занимаващи се с IT технологии. В Белград се намира единствената на Балканите Силиконова Долина. На улица "Страхинич Бана". Там всички каки в заведенията са напомпани със СИЛИКОН

Коментар

И още малко. http://www.mecavnik.info/wsw/index.php?p=196

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
        Важно за колегите, занимаващи се с IT технологии. В Белград се намира единствената на Балканите Силиконова Долина. На улица "Страхинич Бана". Там всички каки в заведенията са напомпани със СИЛИКОН
        интересен е контакта между силиция, от който е направен един процесор, със силикона на каките от "Страхинич Бана" ...

дали ще се надраскат?
        или спукат?

искам да съм на първия ред при тестовете
        в секцията по тактилен контрол

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
          Виж "Лични съобщения".
          И аз искам,ако може.
          Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

Коментар

По-подробно за сръбските филми тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=51364
            Да опознаем България, за да я обикнем и да я пазим чиста!

Коментар

Всички филми може да ги намерите тук:

Каталог "Филми от бивша Югославия"
              http://zamunda.net/forums.php?action=viewtopic&topicid=92367

Коментар

Първоначално публикуван от Зоран Преглед на мнение
                Всички филми може да ги намерите тук:

Каталог "Филми от бивша Югославия"
                http://zamunda.net/forums.php?action=viewtopic&topicid=92367
                Супер!Благодаря!
                Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

Коментар

Туристически забележителности на Требинье и Херцеговина (на български )

http://www.hotelleotar.com/bg/turizam/

Коментар

Симеоне, майстор си!

А мезетата им много арни бре!
                    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                    A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                      Изпълнен съм с благородна завист ако знаеш как ми се ходи из тези места .Но живи здрави ше му дойде времето.Жив да си напълни ми душата с тези снимки.А вечно зеления дъб го има и в Беломорието и се нарича пърнар и у Петричко съм виждал такъв си е вида не е някво чудо
                      Съвършено вярно - Quercus coccifera.

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                        Симеоне, майстор си!

А мезетата им много арни бре!
                        Цветенце ше извиняваш че ти казвам но на Балканския полуостров при обръщане към по дъртвинаги преди името се слага дума изразяваща уважение бате чичо дедо срам нема.Аз примерно не мога да се обърна към бате Симо(мене ми е бате)по име срам ме е .Не знам може да съм старомоден но старите обичаи са си истината.Поздрави и да не се обидишКъм мене може да се обръщаш и с дърто
                        з
                        К мирной жизни не пригоден.
                        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                          Цветенце ше извиняваш че ти казвам но на Балканския полуостров при обръщане към по дъртвинаги преди името се слага дума изразяваща уважение бате чичо дедо срам нема.Аз примерно не мога да се обърна към бате Симо(мене ми е бате)по име срам ме е .Не знам може да съм старомоден но старите обичаи са си истината.Поздрави и да не се обидишКъм мене може да се обръщаш и с дърто
                          з
                          Знам, знам. Ама като съм се опитвала да се обръщам към някого с "чичо" ми отговарят "Чичо ще викаш на чичо си. ". А иначе Симеон може да ми е "Дедо Мони" нали се гласим за внука.
                          И все пак традициите не са това, което бяха...
                          Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                          A2 (+)

Коментар

Ноо готино пишеш, хубави неща и мисли има в тебе, но не знаеш универсалната, българска дума за изразяване на уважението - БАЙ!

Не е свързана с възрастта и никой няма да те упрекне, а съм сигурен, че и на бай Симо му е драго да му викаш "Симеоне".
                            Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                              Знам, знам. Ама като съм се опитвала да се обръщам към някого с "чичо" ми отговарят "Чичо ще викаш на чичо си. ". А иначе Симеон може да ми е "Дедо Мони" нали се гласим за внука.
                              И все пак традициите не са това, което бяха...
                              Извинявай бех забравил че у форума сички се барат младежи и се обиждат ако им намекнеш за възрастСамо аз съм Стария с младежки духи бай Симо нема къде да се крие с тая бела коса(барем му е останала за разлика от някои младежи)Поздрави
                              К мирной жизни не пригоден.
                              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

На два пъти писах за красивия стар мост на река Дрина при Вишеград в Босна и Херцеговина. Едностранчиво се доверих на източници, от които следваше, че мостът е по проект на архитект Синан, главният архитект на Османската империя. Съгласно преданията, еничерин от български произход 1479-1588. Преди месец, като пътувах със Зоран по тези места, получих друга информация - мостът е построен по заповед на Великия везир Мехмед Паша Соколович. За него легендата твърди че е еничар,произхождащ от Босненските села край Сараево. Днес Зоран ми изпрати, и с интерес чета, романа на Иво Андрич "Мостът на Дрина", за който е удостоен с Нобелова награда. Подробно е описано построяването на моста, везирските ръководители на строежа, като първият е обвинен за присвояване на средства (къде ли съм чувал за такива случаи в друга балканска страна???) и заточен в Анадола. Майстор-дюлгери са били докарани от Турция, каменоделци от Далмация, обикновените работници - от местната рая.
                                Едно нещо не ми се обяснява: мостът при Вишеград е буквално копие на моста над Марица при Свиленград. Има разлика в размерите: нашият 295 м. дълъг, техният 180, нашият с 21 свода, другият с 11, като последният, успореден на реката въобще не е над вода. Но опорите, сводовете, капията по средата са идентични.
                                Мостът при Свиленград, където Марица тече в равното, е "потънал" в пясък и наноси през вековете. А преди Марица е била плавателна чак до Пловдив. Гемиите са преминавали под сводовете, теглени от добитък и бурлаци срещу течението.

Двата моста са поръчани от различни велможи, построени са почти едновременно (нашият 30-40 години по-рано 1529г.).Интересно ми е дали проектантът не е ЕДИН И СЪЩ! И как се казва.

И двата пъти се отнесох към Вишеградския мост като японски турист -щрак, Марийке, на портрет. А жалко.

Как е изглеждал според Иво Андрич мостът на 200 години:"Жълтеникавият порест камък, от който мостът бе изграден, заякна и уплътня поради последователното влияние на влагата и топлината; и вечно шибан от вятъра, който идва от двете страни по течението,къпан от дъждове и изсушаван от слънчевата жега, този камък с течение на времето доби убитата белина на пергамент и блестеше в мрака като осветен отвътре."

Цитирах горното, да се убедите, че Нобел не дават току-тъй...

На халба "Ефес" край одринския мост на Марица и Тунджа, разговарях с професор по архитектура от Истанбул, довеждащ там всяка година студентите си да го рисуват. Попитах го не му ли се струва (и той беше на трета халба!), че едни сводове са параболични със заоблен връх, а други като две дъги, пресечени остро в горната си част. При друго посещение всичките ги виждах в параболи. Същото нещо и във Вишеград. Дали "Ефес"-ът и "Йелен пиво" не влияят на геометрията?

Трябва де се провери!

Алекс, спокойно. Няма маркетингов трик. Нека порасне лападът и копривата, да се "хванем на зелено", че да/ако настържа малко пари...и да е живот и здраве.
                                Пък ще поканя още пичове да не им се разсъхват пармаците на талигите в гаража.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X