Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неочаквано пътешествие - Румъния 09.2015 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Неочаквано пътешествие - Румъния 09.2015 г.

Първоначално публикуван от VesMil Преглед на мнение
    Браво градски, добра екскурзийка сте си направили! От много време се каня да отскоча до Румънско , още не съм ходил.
    Недей чака...струва си...
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Колега само няколко неточностти има в разказа ти:
      1. Няма никакви митничари на Дунав мост - плащаш такса 4 лева от Българска страна и 13 леи( 5лева и 80 ст) от Румъмска страна на служители на Пътната агенция БГ и Румъния съответно. Документите ги проверяват служители на Гранична полиция.
      2. 125 леи не са 70 лева , а около 50 лева.
      3. Букурещ по територия е по- малък от град София , а по население малко по- голям 1 800 000 души.
      4. В Букурещ катастрофи стават по-рядко отколкото в София - бил съм около 50 пъти там и никога не съм виждал да се бутат!
      5. По принцип с кола се минава през Центъра , околовръстното е за Тирове и е доста смотано! Вечер след 19 часа оттам е по-бързо!
      6. В Румъния винетката за една семица е 13 леи и нещо - около 5 .90 лева и е електронна както и годишната им - важи от дата до дата!

Коментар

Първоначално публикуван от Radoslav Radev Преглед на мнение
        Колега само няколко неточностти има в разказа ти:
        1. Няма никакви митничари на Дунав мост - плащаш такса 4 лева от Българска страна и 13 леи( 5лева и 80 ст) от Румъмска страна на служители на Пътната агенция БГ и Румъния съответно. Документите ги проверяват служители на Гранична полиция.
        2. 125 леи не са 70 лева , а около 50 лева.
        3. Букурещ по територия е по- малък от град София , а по население малко по- голям 1 800 000 души.
        4. В Букурещ катастрофи стават по-рядко отколкото в София - бил съм около 50 пъти там и никога не съм виждал да се бутат!
        5. По принцип с кола се минава през Центъра , околовръстното е за Тирове и е доста смотано! Вечер след 19 часа оттам е по-бързо!
        6. В Румъния винетката за една семица е 13 леи и нещо - около 5 .90 лева и е електронна както и годишната им - важи от дата до дата!
        Хахаха...точно така е...
        Въпросът обаче е, че митничари или гранични полицаи за мен са все едно/макар и да нямат нищо общо двете длъжности/Щом се мота и обслужва потока през митницата все за митничар го броя...
        А това със служителите от Пътна агенция...въобще и няма откъде да ми дойде на акъла...значи и те...митничари...
        Букурещ на мен просто така ми изглеждаше...по-голям, защото потока автомобили и то в час който не е пиков е убийствен, а си представям в пиковите часове...
        За катастрофите не знам, не съм търсил статистика сравнено със София да речем, ама като ги гледам как си секат пътя и си свирят с клаксоните, направо не знам как нямат много катастрофи.Между другото...точно в Букурещ пред нас се чукнаха макар и леко...Работата приключи с отваряне на прозорците и хукане на румънски и след малко продължиха кой накъдето е тръгнал с трафика...
        За нас беше доста рисковано, тъй като не познаваме града, а и GPS-а с тия кръгови...Та когато на нас ни се наложи и ние да минем от едната лента в другата/което на няколко пъти макар и в последния момен...все пак не е като да свирим гуми точно преди самото кръстовище/ и тогава щяха да ме ударят.Размина се само със свирене и хукане...
        За едно-седмична винетката на пункта след Дунав мост си ми вземаха точно...7,00 български левчета/платих в лева, за да не си хабя леите/
        Та така...
        П.П.Имам малки неточности в паричните изражение към българската валута, но то е защото ми се стори страшно трудоемко да смятам точния курс на леята...затова и горе-долу на половина/20леи значи около 10,00лв., а не 8,80лв. както си е точно/
        В интерес на истината за замъка Пелеш наистина ни взеха 125 леи + 5леи за паркинг.В последствие, ми споменаха, че ако си бях платил/ама аз не знаех , че трябва де/ и таксата за снимане...и щяло да излезне около 70лв.
        Та вероятно съм се заблудил и съм приел тази сума за вярната, вместо да сметна точно колко излиза
        Въпросът обаче е в това, че просто на мен ми се стори твърде много.За сравнение...в замъка Бран платихме по спомен на половина по-евтино...
        Наистина в Пелеш имат и задължително екскурзовод и беседа само, че ...нашата беше на Румънски....Само, че аз не знам този език, а те не предлагат такава на български да речем.Въпросът е, че...на касата никой не те пита като ти вземат парите какъв си...И всъщност...плащаш като румънеца който разбира какво му разказват, а ти не вдяваш нищо.За съжаление пък като не предлагат екскурзовод на български, нямат и опцията да се разходиш сам...без екскурзовод на по-ниска цена.Оправдание, че няма как да те пуснат в замъка без надзор не минава, защото във всяка зала отделно си имаше по един пазвантин , че на места и по двама...Така, че надзор имаше, защо ни е тогава екскурзовод за който плащаме, ама нищо не му разбираме...
        Та такива са ми разсъжденията...и дори и на 55,00лв./което е точното изражение на 125леи /за мен си остава доста скъпо.
        Та така...
        Благодаря за уточненията, въпреки, че те са дребни подробности.Емоцията е по-важна...тя е най-готиното нещо в цялата работа!
        Поздрави колега!
        NISSAN FOREVER

Коментар

Другия път си поискай беседа на староръмунски и да знаеш че си е чист български
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Radoslav Radev Преглед на мнение
            .....няколко неточностти има ....
            1. Няма никакви митничари на Дунав мост - плащаш такса 4 лева от Българска страна и 13 леи( 5лева и 80 ст) от Румъмска страна на служители на Пътната агенция БГ и Румъния съответно.......
            Чак пък никакви. Служители на Пътна инфраструктура /бивше УПТР/ по българските ГКПП вече няма от няколко години. Функциите на тези служби на ГКПП се изпълняват от служители на Агенция Митници. Питай ги като минаваш пак
            Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Имаше едни,дето на униформите пишеше нещо от рода на помпиери?
              Мясаха на силова структора
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                Пожарникари бе братчето ми
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  Както е писал колегата - пожарникари.
                  Poliția de Frontieră - това е тяхната гранична полиция.

А при нас се ориентираш по цветовата гама
                  - зелено и/или бяло- зелено - Гранична полиция
                  - тъмно синьо към черно - Митница
                  - светло сиво и малко съседско синьо - НАП
                  Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Само да добавя, че в този мол ма Пиаца Унирии най-лесно се влиза през Макдоналдс или входа точно до южния вход за метрото!

Коментар

За другия път ще знаем..., че проблема с тоалетната си беше сериозен...
                      NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X