Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неочаквано пътешествие - Румъния 09.2015 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Неочаквано пътешествие - Румъния 09.2015 г.

www.roviniete.ro/bu От тук може да си купувате онлайн винетки за Румъния!
    Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Мани, кьорава мамалигарка не е снимал за цвят, вие за некви пушкала плачете
      Довечера специално за теб ще има специална мамалигарка....

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
      Любо, пишеш все 'местата за паркиране както ми казаха' и т.н... Тайна ли е, че не споделяш описание къде е удобно - може и ние да се навием да се разходим натам
      Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение

При мен никога няма нищо тайно и винаги гледам да съм от полза на всички останали...стига да мога разбира се
      !
      Та...единственото място за париране, което ми обясни сестра ми беше за посещението в Бран.Продължава се след центъра в посока все едно излизаш от градчето и след 200-300м. от ляво има една висока ограда...Там под нея си има разширение на пътя и спират доста хора...безплатно...

Всичко друго съм си го намерил сам.Например в центъра на Букурещ, просто свих след булеварда с шадраваните в дясно, набих се по едни тесни улички и гледах да спазвам посока към Парламента/без да го виждам естествено де/.Та...получи се, и си намерих добро място отново безплатно за паркинг.
      За другаде...просто не ми се е налагало,т.е. места си имаше доволно.
      В Брашов просто ми бяха споменали пък приятели ходили наскоро там, че точно на 100м. от Черната църква има платен паркинг.Там зора беше да се и„ориентирам и да намеря центъра и Черната църква..., а паркинга си беше точно на въпросните 100-тина метра след нея на основния булевард!
      Та така де...ако има някакви по-конкретни въпроси питайте...отговарям винаги!
      Поздрави!
      Последно редактирано от lubashki777; 28-09-15, 18:40.
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Специално за Търтея...
        Искаше Румънка...ами ето я/е аз я видях и в...движение... и повярвай ми...беше интересна и заинтригуваща гледка/!

П.П.Извинявам се за не-доброто качество, ама е снимана от далеко, с ултра-широк зуум и то при кофти светлина от...бедро
        Та снимката по тези причини е доста голям кроп, коригирана за компенсация на изкривяването на широкия обектив и малко други побарвания тук-там, за да не блести убийственото слънце, което се блещеше от предната страна на момата...
        Та след всичките тези перипетии...това изкарах като максимално приемливо качество.
        Поздрави!
        NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
          ....При мен никога няма нищо тайно и винаги гледам да съм от полза на всички останали...стига да мога разбира се !....
          Така е Любо
          Благодаря за обясненията... И за снимките разбира се (последната не ми хареса - из него район видях по-хубави, ама пък не мога да снимам като теб )
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Хм, добре, че на времето имах едно гадже - румънка - която беше красива като слънце.
            Като гледам тоя констриктор, и ако нямах лични впечатления, щях да си мисля, че всички са толкова... хм, красиви..
            Инак снимката е супер - всъщност - нормална за Любо.

Коментар

Мерси
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не е честно.Само за Търтю..За останалите....дали ще се намери,нещичко и за нас......Абе....ще се ходи натам,то ясно...само да е хубаво времето.Поздрави..за краткия,но съдържателен пътепис!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                  Хм, добре, че на времето имах едно гадже - румънка - която беше красива като слънце.
                  Като гледам тоя констриктор, и ако нямах лични впечатления, щях да си мисля, че всички са толкова... хм, красиви..
                  Инак снимката е супер - всъщност - нормална за Любо.
                  Честно казано не съм имал за цел да дебна с дългия обектив хубави румънки.По-интересни си ми бяха забележителностите...
                  Тук обаче просто станах свидетел на ...страхотно жонглиране с някои от частите на това тяло...особено при тичането пред тръгващите коли на предното кръстовище и...не издържах.Макар и с широкия обектив и от далеко и то без да го насочвам гледайки през визьора, а ей така...от кръста и каквото стане.Просто представлението беше уникално...
                  Та като изрева Търтея за румънка, веднага се присетих, че трябва да имам поне една...Последва обработка след работа и...воала.
                  Та по тази причина съм я снимал...а не щото е някаква красавица...
                  NISSAN FOREVER

Коментар

.... да дебна с дългия обектив хубави румънки.
                    а, то преди трийсе и кусур лета ги дебнех и аз с дългия обектив...

..ама сега нещо обектива...

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                      а, то преди трийсе и кусур лета ги дебнех и аз с дългия обектив...

..ама сега нещо обектива...
                      NISSAN FOREVER

Коментар

Любо тъкмо си мислех, няма ли тази година да направиш пак палатки или някоя почивка по Родопите, Пирин, но ме изненада. Страхотна почивка сте си направили

ПП: Ако мислиш да ходиш до яз. Калин тази година обади се, колегата Влади verter ми предложи като ходи естента, октомври месец да го придружа.

Поздрави!
                        Nissan Terrano 2.7 TDi
                        ----------------------------
                        Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Ами ще се опитам, но не са с добро качество...
                          При последното ходене 12.2014 за да снимаш с фототехника се плащаше. Вардеха ни като цербери каките. Още ли е така ?
                          Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Ами така е...Аз честно казано не знаех, че трябва да се плаща отделно за снимането.При 125 леи за четиричленно семейство не съм и помислял , че ще трябва да давам още пари за снимане.Едва вътре разбрах обаче, че...имало и за това такса.
                            В началото не снимах..., но после чистосърдечно попитах, макар и да не съм платил поради незнание, все пак не може ли да направя някой и друг кадър...Явно екскурзоводката ни се оказа готина и ми кимна съзаклятнически...
                            Повечето снимки все пак са и без светкавица, защото тя един път разваля снимката като блесне в обекта и второ...да е по-секретно въпреки разрешението.
                            Разбира се...има и снимки със светкавица, но така или иначе те са на места с много оскъдно осветление и там беше немислимо снимането от ръка...на каквото и да било исо...като целта е все пак да имаме използваем кадър!
                            Та така...Не се е променило нищо.Приятел ми разказва, как през месец май тази година един турист след няколко забележки да не снима вътре, защото не си е платил, го извлякла охраната навън...трябва да е било доста зрелищно...
                            Просто имах късмет и то не защото не съм искал да си платя, а защото научих , че трябва...твърде късно!
                            Поздрави!
                            NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от D. Bibov Преглед на мнение
                              Любо тъкмо си мислех, няма ли тази година да направиш пак палатки или някоя почивка по Родопите, Пирин, но ме изненада. Страхотна почивка сте си направили

ПП: Ако мислиш да ходиш до яз. Калин тази година обади се, колегата Влади verter ми предложи като ходи естента, октомври месец да го придружа.

Поздрави!
                              Ами не е точно така...Заедно с приятели от Варна направихме съвместна лятна експедиция в северозападния ъгъл на БГ.Качихме с джипките на вр. Ком, снимахме водопади в района на Чипровци и х. Копрен, разгледахме с невероятен интерес Белоградчишките скали, пещерите Магурата и ...най-красивата пещера в БГ Венец, след това отпрашихме към Видин и крепостта Баба Вида беше обстойно разгледана, а накрая...газихме с джипките в Дунава и достигнахме северозападния ъгъл на БГ и устието на р. Тимок.Там на 3 граници посрещнахме невероятния залез и бяхме на седмото небе от щастие...
                              Да не изпадам в подробности...Ето ти линк към темата...http://www.offroad-bulgaria.com/show...=200055&page=3 , като моето включване започва на 52-ро мнение.Можеш разбира се да прочетеш и цялата тема.Доста е дълга, защото това за варненци си беше една 15-дневна екскурзия през цяла България.
                              Та така...ако си я изтървал, виж ..имам участие и лятото както си е по традиция!
                              Поздрави!
                              NISSAN FOREVER

Коментар

Благодаря за разказа, колега. Били сме в Румъния по едно и също време.
                                Малко акъл от мен за следващите по маршрута:
                                В Букурещ задължително се минава през града, а не по околовръсттното. Много по-бързо става, пък и виждаш все нещичко.
                                От Букурещ до Брашов има 3 пътя. Най-източният - през Валенте де Мунте, е най-хубав. Със съвсем малко отклонение се минава през курорта Сланич, където има солна мина. За мен тази солна мина е най-впечатляващото нещо в Румъния. После пътят от мината до Брашов е незабравим, много красив.
                                Средният път е през Синая и Предел, удобен е с това, че минава през тези две хубави места и е най-лек.
                                Третият - през Търговище, е най-лош, най-прашен и най-дълъг, но е автентичен, минава се през китни цигански села, доста отдалечена планина и накрая пак се излиза в Синая.
                                Румъния е хубава, заслужава си. Т.е заслужават си Трансилвания и Карпатите. Влашко трябва да се прекоси по възможно най-бързия начин.
                                www.offnews.bg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X