Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запитване за пътуване до Гърция

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Запитване за пътуване до Гърция

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    Значи да разбирам, че освен паспорта трябва да нося и акта за раждане на детето ли? Това ако сме двамата родители необходимо ли е ?
    Задължително го носи! Това е документът, с който можеш да докажеш, че вие сте родителите.

Коментар

А паспорта какво е? Нещо не ми се връзва
      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
        А паспорта какво е? Нещо не ми се връзва
        Там не пише имената на родителите.

Коментар

Аха. Е ще се носи и той значи...
          Александър

Коментар

Хм... Никога не са ми искали акт за раждане на децата....
            Българските граничари виждат на компютъра коя е майката и кой е бащата....
            Редовно имаме проблем с щерката, защото в компютърната система някой малоумник не е въвел майката (или някои параметри - май имаше име, а нямаше ЕГН, или обратното)... И така се влачи вече най-ста година...
            Но си излиза само с паспорта .... И с декларация на родителите ако пътува сама...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
              Хм... Никога не са ми искали акт за раждане на децата....
              Българските граничари виждат на компютъра коя е майката и кой е бащата....
              Редовно имаме проблем с щерката, защото в компютърната система някой малоумник не е въвел майката (или някои параметри - май имаше име, а нямаше ЕГН, или обратното)... И така се влачи вече най-ста година...
              Но си излиза само с паспорта .... И с декларация на родителите ако пътува сама...
              Преди 3 дни се прибрахме от Гърция, на отиване изрично ни поискаха акта за раждане на малкия, освен паспорта и личните ни карти. Свериха имената и на двама ни в Акта по личните карти.
              Всеки сам си преценява рисковете.

На връщане пък не погледнаха паспорта на малкия, бегъл поглед на личните ни карти и лек път...

Коментар

На 4 този месец минах на Кулата с жената и 2-те деца.Паспортния контрол беше от гръцка страна,подадох 2 лични карти и 2 паспорта на децата.Погледнаха ги и ме накараха да отбия от колоната.Митничаря взе документите и ги подаде в едно от гишетата,изчаках 4-5 минути и ми пожелаха приятен път.Не ми се мисли какво щеше да стане ако ми бяха поискали акт за раждане-само на 500 км ги бяхме забравили.

Коментар

Първоначално публикуван от Зелен Преглед на мнение
                  Не ми се мисли какво щеше да стане ако ми бяха поискали акт за раждане-само на 500 км ги бяхме забравили.
                  Щеше да отиде при българксия полицай, който има достъп до базата данни на ГРАО. Малко забавяне, проверки в базата и ...... лек път . Няма драма.

Коментар

Драма и аз мисля,че няма понеже доколкото разбрах акта за раждане е препоръчително да го имаш,но не и задължително!Просто още една глупост за която да се хванат и да ти загубят малко от времето.Жената просто се беше презастраховала и си носехеме всички документи които можеш да се сетиш в една папка.Скоро и шишенце урина ще искат на границата дееба.
                    Или покрай тея бежанци там на кпп-то са изперколясали вече
                    Pathfinder 4.0L

Коментар

Първоначално публикуван от Peter P Преглед на мнение
                      Преди 3 дни се прибрахме от Гърция, на отиване изрично ни поискаха акта за раждане на малкия, освен паспорта и личните ни карти. Свериха имената и на двама ни в Акта по личните карти.
                      Всеки сам си преценява рисковете.

На връщане пък не погледнаха паспорта на малкия, бегъл поглед на личните ни карти и лек път...
                      Възможно е да си случил на такъв...
                      Ама това нашенците ли го искаха?
                      Защото днес щерката отново летя и премина паспортна проверка без никакъв проблем и без намек за поискване на Акт за раждане....
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Преди две седмици минавах през Маказа с жена ми и 6 месечната ми щерка , на излизане изрично ми поискаха акт за раждане на детето освен паспорта му и личните ни карти , според мен това е така защото нямаме брак а и реално няма как да се докаже дали сме истински родители на детето . На връщане само бегла проверка и общ поглед на колата.
                        2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                        ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Отново питам - това нашите или чуждите граничари?
                          Защото нашите имат база данни, и лесно могат да 'докажат' кои са родителите на детето (без значение женени ли сте или не) - просто трябва да погледнат екрана...

Коментар

Акта за раждане го искат и на двете граници, понякога. При излизане към Сърбия са ми го искали и нашите и техните, на влизане обратно, даже не видяха дали си возя детето. Към Гърция просто зависи от трафика. Проверяват повече колите извън ЕС, отколкото нас. Сега за пореден път се върнах от там и на връщане даже се обидиха че им попадох личните карти, е да, бях без дете. За голям талон не се заяждат за леките коли, никой не си бара туристите, ако те не правят проблем. Достатъчно полиция видях, но никъде не правеше проблем, просто гледаха лошо.

Коментар

На мен само на излизане ми поискаха акта за раждане , българските гранични полицаи .
                              2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                              ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                                На мен само на излизане ми поискаха акта за раждане , българските гранични полицаи .
                                Хм... Това ме навежда на мисълта, че явно информационната система има гафове - може да е било нещо както при моята щерка - недовъведени данни в системата...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X