Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За плуването по гръцкото крайбрежие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За плуването по гръцкото крайбрежие

Аз обичам да плувам в морето, докато се скрие хоризонта. Плувам с плавници, без очила, неопрен и сигнализация, 3-4 часа, с почивките. Самотата е голям кеф. Плашил съм се понякога от сенки, допир или от "духове" , но най-кофти е схващането на крак, голямо шубе е.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Плуването на повече от 500 /600 метра не е шега,особено в непознати води!Плувал съм ноември в Адратика водата е много солена и най-малкото претриване прави проблем,в моя случай беше току що набола брада!Морските обетатели и там както и в средиземноморието са много,специално за акулите ,у дома на беседката в двора има челюсти собствено ръчно транжирани от средиземноморска акула ,те вече са доста смесени и непредвидими,подобни преди няколко години притесниха Анталия,та челюстите за 1 година доста изсъхнаха ,но си остават страховити,горните зъби са към 2см.извити назад за задържане на жертвата,долните са триъгълни триони4см.широки на 3см.дълги, по 2 реда са горните ,долните един ,но отдзад на челюстите чакат в готовност следващите за смяна ,горните с лекота пробиха гумена дебела ръкавица,без усилие.Острата част на главата -носа е много твърда,отнесе удари с изцяло железна брадвичка ,а почти на се личаха резки,след сваряването на главата кожата пък стана като мозък, иначе е като шкурка по посока назад е гладка, като дръпнеш с ръката напред все едно има контра,въобще си е рисков хищник с който трябва да се съобразиш ,дори да не е опитвал човешко!Отделна е темата ,че голяма бяла е засичана и в Средиземноморието и в Адриатика,не е лошо за влизане навътре да си имаш добре закрепен и як нож на прасеца,поне за някоя по-дребна,та дори и любопитна,че с голямата шанс нулев!Големи проблеми създават парещите медузи ,дори в нашето море,това от опит.Утре или другиден ще плувам там ,но на повече от 1-2 на една страна!Успех с приключението и без шеги с откритите води-респект!
      Последно редактирано от faster; 25-08-14, 21:44.
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
        Аз обичам да плувам в морето, докато се скрие хоризонта. Плувам с плавници, без очила, неопрен и сигнализация, 3-4 часа, с почивките. Самотата е голям кеф. Плашил съм се понякога от сенки, допир или от "духове" , но най-кофти е схващането на крак, голямо шубе е.
        Номера с безопасната игла не го ли знаеш? 100 процента работи, проверено многократно!!

Коментар

Тоя номер го знам от дете, ама при мене не работи. Схващат ми се под коляното. Спасението е шпиц опънат крак докато мине, щото ако го сгъна в коляното умирам от болка... И се моля да не се схване и другия.

Коментар

Магнезий или шоколад,преди влизане и няма да има крампи
            Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
            Най-добрият ром е студеният ром!
            Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
              Снощи изтрих скромния опит,който бях споделила,но този пост ме предизвика отново.
              Плувах малко по навътре от созополския залив/аз не се отдалечавам,страх ме е/,когато срещнах делфини.Беше стрсиращо,макар да съзнавах,че не са акули и няма страшно.Сенките,гърбовете...И интересно,че те заобикалят за известно време и не знаеш какво да очакваш.Паниката щеше да ме довърши.Не е смешно!)
              А ако знам ,че има и акули,не мога да си представя....
              Последно редактирано от acid rain; 26-08-14, 08:52.
              Колкото по божествено красиво е нещо,толкова по безбожно скъпо е...

Коментар

Трапер, да не би плавниците да улесняват схващането при дълго плуване? Извинявай ако е прозвучало глупаво, но аз никога не съм ползвал плавници, та затова си го помислих. Аз сменям и стиловете, та да не се получи натоварване само на едни мускули.
                Много полезно(поне за мен) е споделеното от фастер. Мои близки са споделяли за акули по южното средиземноморие, нищо чудно и отделни екземпляри като ги напече слънцето да прескочат и по на север.

Коментар

В интерес на истината прасеца ми се е схващал само при плуване с плавници. Може би защото ми се случва рядко.
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    При 30 градуса вода?
                    Това е Гърция, не Сибир!
                    Пробвай да плуваш половин - един час и в най-топлата вода и ще видиш, че хипотермия и тогава не е за подценяване.

Коментар

С 3мм неопрен плуване с апарат над термоклина, след един час треперя от студ. Това на Халкидики, 25 градуса беше тази година до към 15-20 метра. Ама дори и на плиткото, имаше студени течния, които изкарваха 13 градуса вода почти на повърхността.

За риби, да има големи риби - метър и нагоре, делфини по двойки, по няколко и др. Това на 600-700 метра от брега, в средата между ръкавите. Ама акули на съм виждал, дори и на 50 метра дълбочина.
                      Show must go on!
                      LZ1VES

Коментар

И аз се схващам, когато съм с плавници, затова не ги практикувам(не съм гмуркач).
                        Срещал съм делфини(да речем 1,20м) няколко пъти в нашето черноморие, доста навътре-доста стресиращо беше за мен-голяма риба "не една ръка разстояние", иска ти се да си на поне половин час от брега по-малко...
                        За хипотермия може да се говори, ако "легнеш" да поспиш в морето, ако плуваш опаност няма, говорим за лятото.

Коментар

Вероятно е добре да си с неопрен, ако се гмуркаш. Иначе водата е много топла, почти с телесна температура. Това до средата на септември. Плувал съм 1,5-2 ч. без да ми е даже хладно, без да се гмуркам естествено.
                          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Делфин 1.20м би трябвало да е с майка си...
                            Може би единствената реална опасност са лодките - има ги доста, някои са много бързи... Ако плуваш навътре, хубаво е да имаш буй...

Юни видях на 3-4 метра под лодката си огромна риба тон - не са опасни, но доста напомнят на акули с дебелото си тяло Някой по-страхлив може да получи сърцетуп
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

За маркирането при плуване, повече от задължително. В натоварените дни лодките са една след друга, коя от коя по-бързи. Трябва да влачите буй, няма как да ви видят без да ви прегазят иначе. Тук съм писал по темата.

И на мен се е случвало да видя плувец на 5-6 метра от движещата се лодка, доста навътре в морето. Не знам защо, хората си мислят, че от лодката ги виждат. Няма такова нещо! При вълнички по 10-20 см човек не може да се види и на 5 метра. Затова всички гмуркачи, и водолази на излизане влачат буй или маркер (като кремвирш изглежда надут)
                              Show must go on!
                              LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от гоше Преглед на мнение
                                Трапер, да не би плавниците да улесняват схващането при дълго плуване? ...
                                Да, възможно е. Но аз съм много мързелив и когато намеря някакво улеснение, не се колебая. Първите ми плавници бяха Сирена, купени за 8,50 лв. от спортния магазин на Витошка , бях на 14 години, плувец от 22 у-ще... Сега си нося хапчета магнезий и обикновено нямам тия проблеми.
                                Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                                За маркирането при плуване, повече от задължително... Трябва да влачите буй, няма как да ви видят без да ви прегазят иначе...
                                И мене ме е шубе от лодки и джетове, но при плуване не ми се влачи буй. Като ги видя/чуя, отдалече махам с ръце, за да ме видят. Понякога идват да ме спасяват - голям смях пада. Но по-навътре ги няма - кеф!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X