Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свърши ми "Вилямовката"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Свърши ми "Вилямовката"

И тъй като освен за себе си, трябваше да купя и някой армаган, се поддадох на увещанията на женицата, продаваща сувенирчета при Дявола варош да опитам от четирите вида ракия, които продаваше, в доста интересни шишета и различни разфасовки. Наложи се да погълна 200 грама, защото за опитване тя си сипваше едни сериозни дози, даже като ги изпих, тръгна да ми налива още. Семейството също се включи в дегустацията и накрая единодушно се спряхме на това:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:310320142047.jpg
Прегледи:1
Размер:103.6 КБ
ID:5575935

Вече имам и първите отзиви от получилите подаръците. Край ! Да си гледа работата купешката "Вилямовка". Мисля да си дам почивка от нея. Следващите походи ще бъдат за РАКИЯ ОТ ДИВИ ЧУШКИ... ъ-ъ-ъ, грешка от ДИВИ КРУШКИ
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

На връщане хапнахме при Иван - култовата крайпътна кръчма.
      Сетих се да направя снимка, едва когато преполовихме тавата

Име:IMAG0099.jpg
Размер:113.7 КБ
ID:5576004

Много дипломи, ава всички издадени от едно и също лице - председателя на сръбската занаятчийска камара. Явно е фен на заведението.

Име:300320142046.jpg
Размер:93.6 КБ
ID:5576005

Име:300320142041.jpg
Размер:132.4 КБ
ID:5576006

Име:300320142043.jpg
Размер:117.9 КБ
ID:5576007

Име:300320142044.jpg
Размер:101.5 КБ
ID:5576008

Име:300320142045.jpg
Размер:122.9 КБ
ID:5576009

Не знам... трябва да дискутираме в отделна тема феномена "крайпътно заведение". Защото има много такива, които тургат у джеба си къде-къде по-амбициозни градски кръчми ? Например "31-ви километър", "Истанбул" на Зеко, и множество ненаименовани кръчмици по нашите пътища ?

Накрая направихме грешката да послушаме жена ми да отидем да пием "сръбско кафе" с домашни сладкишчета в "Етничка куча Капица". Към 16,30 ч. в неделя беше безумен фраш, отвън из околностите - над 80 български автомобила и непрекъснато прииждаха нови Намерихме някаква мръсна непочистена маса, седнахме на нея, келнерът дълбоко и... стори ми се, демонстративно въздъхна когато след 20-на минути рАчи да се Яви. Видимо живна, като разбра, че сме само за кафе, бисквитена тортичка, баница с вишни и баклавичка, но-о-о-о-о-о донесе първо сладкишите, а кафето - 40 минути след изяждането им Като си тръгнахме отвън тълпа чакаше на опашка да се освободи маса. Много народ я научи тая кръчма, ще трябва да се търсят някакви близки алтернативи.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

След този тур, избра ли мястото? Вервам помниш, хващал си се на бас и имаш да водиш хора на сръбска скара..

Коментар

Иван определено бива.
          Говори чист български и приема левове
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
            След този тур, избра ли мястото? Вервам помниш, хващал си се на бас и имаш да водиш хора на сръбска скара..
            Ако 150 км. не са проблем, с удоволствие тук:
            Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Иван определено бива.
            Говори чист български и приема левове
            Класика: "Увек печење прасеће и јагњенце" + накачените отгоре над тях други месца и риби.

Превоз НЕ осигурявам. Мен ще ме вози Боголюб-младши.

Коментар

В автомобилен форум 150 км не може да са проблем.
              Ти кажи кога, ние с превоза и задкормилните устройства ще се оправим.

Коментар

Абе на какъв бас не съм се хванал?
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                  ......
                  Кой бас загуби?
                  Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                    Кой бас загуби?
                    Не съм го загубил още

Коментар

От дивата крушка какви са разфасофките и каква е цената?Мерси за споделената ескурзия!

Коментар

Първоначално публикуван от goiko Преглед на мнение
                        От дивата крушка какви са разфасофките и каква е цената?
                        Тази на снимката е половинка - 500 динара (~ под 10 лв.), ама е сувенирна от "скъпо място" - магазинчето на входа на Дявола варош. Имаше и по 750 гр. за 700 динара (т.е. по-евтино от крушовата "Нектар" в хоремага - 750 гр. за 800 динара и далеч под цената на Вилямовка "Таково", за каквато се бях наточил - от 1300 до 1660 дин. за 750 мл. в зависимост от магазина). Край пътя има "битови сергии" както при нас из Родопите, покрай Ветрен, Септември и на други места, където се продаваха домашни ракии и вина в "галони" от минерална вода - и по 2, 5 и 10 литра на цени супер-народни, но нямах нагласа да купувам такива. Следващият път обаче ще си купя, защото съм си купувал от подобни български непознати продавачи, пък не съм останал разочарован. Щото купешките нещо много поскъпнаха... Имам чувството, че са повишили акцизите: http://www.poreskauprava.gov.rs/sr/p...-akcizama.html
                        Zakon o akcizama(„Službeni glasnik RS", br. 22/01, 73/01, 80/02, 43/03, 72/03, 43/04, 55/04, 135/04, 46/05, 101/05 - dr. zakon, 61/07, 5/09, 31/09, 101/10, 43/11, 101/11, 6/02 - usklađ. din. izn., 43/12 - odluka, 76/12 - odluka, 93/12, 119/12, 8/13 - usklađ. din. izn. i 47/13)
                        ...
                        Akciza se na alkoholna pića plaća u sledećim iznosima, i to na:1) rakije: - od voća, grožđa, specijalne rakije 117,27 din/lit;
                        Ама явно нямат практиката да сочат измененията в самия текст на закона. Иначе, както винаги jeзикот кърти:
                        Etil-alkohol (etanol)
                        Član 11 (Brisan)
                        член 11 (отменен)

Коментар

Потвърждавам хубава е крушовата,също така и дюлевата е много добра.Тая с хвойна само на място я опитах и определено е интересна,но по обстойно ще и обърна внимание тия дни. П.П Въпросните ракии са от входа на Дявола варош.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2014-04-06-253.jpg
Размер:87.5 КБ
ID:5576626

Коментар

Благодаря за споделеното, браво

Коментар

Някой да е ял сръбска шкембе-чорба ?

Име:SHKEMBE.jpg
Размер:75.3 КБ
ID:5618193

Това в супника, който е на преден план, съответно в чинията в десния ъгъл на снимката.
                              Такова на цвят и с подобен вкус (нещо като супа-гулаш) някъде около 2001 ми сервираха в нашия Златоград, но не знам дали не е случайно съвпадение на творчески приумици на двама независими един от друг готвачи. Вкусно е. А супата, който е ял в сръбско - знае как я сервират - носят я в супник и ти сипват в чиния. В супника винаги има малко повече от поръчания брой порциЙ.

Коментар

Боголюбе , благодаря за хубавата тема ! Мераклисал съм се този викенд на една разходка с нощувка някъде по сръбско по-насам ! Къде би ми препоръчал ? Явно спа-то в Пролом не си заслужава толкова пътя !
                                Благодаря ти предварително !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X