Обява

Свий
Няма добавени обяви.

48 часа Гьокчеада

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 48 часа Гьокчеада

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_4015.jpg
Прегледи:1
Размер:86.3 КБ
ID:5410829
    Прикачени файлове
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

И една на съседката..чатарка нещо си пада май...ааа...Едва ли...
      Прикачени файлове
      ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Деня свърши..Реших , че мога да продължа на друго място. Тук се случи неприятната част. Местните ,които живеят в 19 век си мислят , че туристите са дойни крави...и вечерта имаше жесток спор въпреки предварителните уговорки за цената..която беше договорена..опитаха се да вземат двойно повече и аз наистина се ядосах..Повишихме си тон...Но в крайна сметка надделях и с радост си събрах багажа..Не искам да влизам в подроности , но бих посъветвал желаещите да видят острова да го посетят с екипировка с която да са напълно независими от услугите на местните....
        И така на другият ден потеглих по централният път през острова..
        Малко преди изгрев на едно място за почивка...
        Прикачени файлове

Коментар

Пътя беше все така тесен и планински...
          Прикачени файлове

Коментар

Минах през изоставено гръцко село..Тъжна гледка..Турците са построили своите къщи по далече от техните..
            Прикачени файлове

Коментар

Изгрева ...Направо от мотора...
              Тук се намирам над най-големият водоем с прясна вода на острова..Минах покрай по малки по скоро вече станали на блато..
              Прикачени файлове

Коментар

Село Тепе...високо в планината..
                Прикачени файлове

Коментар

Оказа се , че няма как да изляза на северната дълга страна на острова ,която е откъм гръцкия остров Самотраки..Или не намерих начин..Минах пак през "столицата" и отидох в Бадемли, където също има пристанище..На някои сгради още стоят надписи на гръцки..добре че са в камъка..Тук обаче , както и около пристанището имаше много силен вятър и никаква възможност за гмуркане...Реших , да се прибера....Скатах се с мотора на по завет...и оставих една следа ..до следващата вълна ..както в живота...
                  Прикачени файлове

Коментар

Нещо като епилог...
                    Всеки си има предпочитания за почивка и всеки е с някакви очаквания. Моите се оправдаха от страна на това което очаквах да видя като природа..Хареса ми..
                    Бих ли отишъл пак..Да ..но с екипировка и по далече от населените места....Условията за живот са елементарни ако наемеш квартира, въпреки гръмките имена и реклами.
                    Там където има хотели не ми е по вкуса /равен плаж/ а и не е сезон..всичко беше затворено или в по голямата си част.
                    Тези от нашите /българи/ които все още се въртяха наоколо определено имаха силна връзка с местните..те си знаят защо...
                    Надявам се да ви е било интересно

Коментар

Супер беше!Това е първия пътепис за този остров който чета!Дано да напиша и аз един от там някога!

Коментар

Благодарско за споделянето!

Коментар

Първоначално публикуван от valsodar_rn Преглед на мнение
                          Супер беше!Това е първия пътепис за този остров който чета!Дано да напиша и аз един от там някога!
                          Благодаря...Винаги можеш да отидеш там...Най-близко е до България. Стига се за 5 часа до пристанището за ферибота Като разходи ми излезе :
                          1 пълен резервоар с бензин от Бг
                          Два пъти дозареждане по 50 лири -100 лири /отиване и връщане/
                          60 лири за спане /с гадни пазарлаци..по добре на палатка/
                          20 лири ферибот /отиване и връщане/
                          20 лири храна /носех си моя/
                          Това е

Коментар

След дъжд качулка, ама... Можело е да питаш за преспиване и на 10 минути път от морето, в Ширинкьой - "българското село". Населено е с български турци от "голямата екскурзия" - турската държава им е построила цяло село с еднотипни къщички и им ги е разпродала на съвсем приемливи условия. Повечето от възрастните още си говорят български и се радват на нашенците. (Той целият остров е паметник на безумията на балканската история от последните сто години, ама това е дълга тема.)

С независимо преспиване си най-добре, наистина - а като знаеш правилните кръчмета и магазини, кефът е гарантиран. За леко ендуро също има доста забава, стига човек да се радва на каменисти пътеки. Аз миналото лято си замъкнах и моторетката - да не ми е скучно в безветрени дни - и си дадох много кеф по пътечки, празни плажове и по соленото езеро край Ешелек.
                            Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
                              След дъжд качулка, ама... Можело е да питаш за преспиване и на 10 минути път от морето, в Ширинкьой - "българското село". Населено е с български турци от "голямата екскурзия" - турската държава им е построила цяло село с еднотипни къщички и им ги е разпродала на съвсем приемливи условия. Повечето от възрастните още си говорят български и се радват на нашенците. (Той целият остров е паметник на безумията на балканската история от последните сто години, ама това е дълга тема.)

С независимо преспиване си най-добре, наистина - а като знаеш правилните кръчмета и магазини, кефът е гарантиран. За леко ендуро също има доста забава, стига човек да се радва на каменисти пътеки. Аз миналото лято си замъкнах и моторетката - да не ми е скучно в безветрени дни - и си дадох много кеф по пътечки, празни плажове и по соленото езеро край Ешелек.
                              Виж това е голям пропуск.
                              Аз минах през това село ама де да знам , че е "нашенско" ..Нищо за другият път си го оставям)

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                                Нищо за другият път си го оставям)
                                Само трябва да се внимава да не уцели човек Рамазан Байряма - тогава половин околна Турция от континента се изсипва на острова и става страшно мазало. Това лято затова пропуснах, че морската отпуска ми съвпадна баш с тая седмица.
                                Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X