Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Transfagarasan? Не, благодаря.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Transfagarasan? Не, благодаря.

Прясна информация от преди 3 дни - най-високата част е асфалтирана. По северния склон има няколко участъка по 100-200 метра без асфалт, а в началото на изкачването текат ремонтни работи за разширяване и укрепване на пътя. На разклона на Dn67c (Трансалпина) и Dn7a (Petrosan) има невярна табела, че високата част на прохода е затворена.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Някой да е карал прохода Крайова,Слатина,Брезой Сибиу (Е81)
      Искам по него да отида от северната страна на планината,и да се върна през Трансфагараш,понеже вече съм го минавал юг-север,сега ми се иска в обратната посока
      Cherokee WJ 4.0L- NP242
      Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
        Прясна информация от преди 3 дни - най-високата част е асфалтирана. По северния склон има няколко участъка по 100-200 метра без асфалт, а в началото на изкачването текат ремонтни работи за разширяване и укрепване на пътя. На разклона на Dn67c (Трансалпина) и Dn7a (Petrosan) има невярна табела, че високата част на прохода е затворена.
        Да не сме се срещнали?
        В четвъртък я минах - адреналин си е! Асфалтирано е, ама няма мантинели и други такива! Пък и тясно - ако се изтървеш ще се търкаляш няколко стотин метра минимум!
        Минах от север на юг - от Себеш до горепосочения от колегата разклон има доста участъци в ремонт, но се минава! Бавно!
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от kalinntv Преглед на мнение
          Някой да е карал прохода Крайова,Слатина,Брезой Сибиу (Е81)
          Искам по него да отида от северната страна на планината,и да се върна през Трансфагараш,понеже вече съм го минавал юг-север,сега ми се иска в обратната посока
          Я дай малко пояснения, че не ми стана ясно. Е81 е пътят Питещ-Ръмнику Вълча-Сибиу; Крайова е сравнително далеч; Слатини има много, но предполагам става въпрос за тази между Крайова и Питещ. Предполагам също така, че искаш от София през Оряхово да минеш и после Крайова и т.н. От другите участъци в Румъния нямам впечатления, но мога да кажа за Питещ-Сибиу : колкото и да е странно, през същинските Карпати (от Ръмнику Вълча почти до Сибиу) не е проход, а пролом - най-близкото ми сравнение от българските пътища е Асеновград-Чепеларе-Смолян (малко по-далечно е София-Своге-Мездра); от Питещ до Рамнику Вълча е по-планинската част - на два пъти изкачване/спускане, със съответните завои, но трудно може да се нарече проход. Пътят е с добро състояние на настилката, сравнително натоварен; изпреварване в участъка на пролома е почти невъзможно или много трудно - нищо, че местните се опитват всячески.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
            Да не сме се срещнали?
            В четвъртък я минах - адреналин си е! Асфалтирано е, ама няма мантинели и други такива! Пък и тясно - ако се изтървеш ще се търкаляш няколко стотин метра минимум!
            Минах от север на юг - от Себеш до горепосочения от колегата разклон има доста участъци в ремонт, но се минава! Бавно!
            Не сме. Аз се прибрах в сряда вечерта. Във вторник пък минах Трансфагарашан от Юг на Север. Освен проходите има и още доста за гледане наоколо. Много ми хареса Сигишоара, също и Брашов.
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от gr_kanev Преглед на мнение
              Я дай малко пояснения, че не ми стана ясно. Е81 е пътят Питещ-Ръмнику Вълча-Сибиу; Крайова е сравнително далеч; Слатини има много, но предполагам става въпрос за тази между Крайова и Питещ. Предполагам също така, че искаш от София през Оряхово да минеш и после Крайова и т.н. От другите участъци в Румъния нямам впечатления, но мога да кажа за Питещ-Сибиу : колкото и да е странно, през същинските Карпати (от Ръмнику Вълча почти до Сибиу) не е проход, а пролом - най-близкото ми сравнение от българските пътища е Асеновград-Чепеларе-Смолян (малко по-далечно е София-Своге-Мездра); от Питещ до Рамнику Вълча е по-планинската част - на два пъти изкачване/спускане, със съответните завои, но трудно може да се нарече проход. Пътят е с добро състояние на настилката, сравнително натоварен; изпреварване в участъка на пролома е почти невъзможно или много трудно - нищо, че местните се опитват всячески.
              Става въпрос за път 678 от Slatina до Ramnicu Valchea и после 7 към Brezoi и Sibiu
              Дано съм обяснил правилно за кой път питам
              Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

678 не намирам (може и неправилно да търся) - да не би да става въпрос за 67В (67b) ? Както и да е - вече писах, че за там нямам впечатления, също написах и автомобилните си впечатления от другия участък.

Коментар

Ясно,е аз ще го изследвам
                  3-4 мотора в началото на месеца мислим да покараме малко из Карпатите,миналия път доста ми хареса..
                  Cherokee WJ 4.0L- NP242

Коментар

Не бих искал да давам съвет на човек, когото не познавам, но според мен в Е81 няма нищо интересно. Лично аз, ако имах възможност, бих минал в едната посока по Трансалпина, а в другата - през Трансфагараш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X