Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходка до Египет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разходка до Египет

Днес цял ден свалям снимки, ще ми трябва малко време за обработка. Защото всички снимки са в raw, и ще трябва поне да ги конвертирам в jpg. Венци, за теб специално ще ти ги пратя във формат 20mp
    Тук във форума ще ги кача в 1024х768.
    Рано е още за пуканки, имайте търпение. Репортажа ще го пускам на части, до където стигна.
    LZ1HKW
    Реглаж на преден и заден мост
    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
      ...Рано е още за пуканки, имайте търпение. Репортажа ще го пускам на части, до където стигна.
      Еййй... голяма си скръндза. Пусни поне една-две снимки, че си отчакахме цяла седмица...
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        Еййй... голяма си скръндза. Пусни поне една-две снимки, че си отчакахме цяла седмица...
        Ти да не мислиш, че на мен ми беше леко?

Трябваше и да се маскирам на местен!
        LZ1HKW

Коментар

И така, изтляхме в 18:45 от летището в София, почти на време. Казвам почти на време, защото по стар Български обичай. Двама от пътниците си бяха чекирали багажа. Но се мотаеха по летището.
          Изглед от стъклото на самолета:

Движехме се със скорост от 893км./ч. На височина от 11500м.

В самолета една групичка младежи от Враца. Бяха решили да се покажат като се напият по време на полета. Единият досущ като бай Ганьо извади от колана си шишенце с алкохол и от джоба си пакетче фъстъци. Естествено след изпиването на бъклицата, започнаха и простотиите. Но с това няма да ви занимавам. В 21:45ч. Кацнахме на летището в Хургада. Там ни очакваха местните с крясъци като маймуни. Всеки се провикваше с името на агенцията, която представлява. Някъде в далечината се чуваше и On Travel........ On Travel.....!?! Явно беше за нас.

Сложиха ни визите и ни дадоха да попълваме едни карти към тях. Докато попълвахме картите, кацна самолет от Русия. Настана голямо оживление на летището, местните си сложиха маски на лицата и бели престилки. Започнаха едни проверки с мерене на температура. За съжаление не ми позволиха да снимам тази суматоха. Предполагам, че проверките бяха заради „Свинския грип”. Слава богу, ние минахме между капките. Защото кацнахме преди Руснаците. От летището ни качиха на едни бусчета, който ни чакаха, за да ни откарат по хотелите.

Нашият хотел е уж най-квалитетния в града, 5+ звезди:

Така изглеждаше от вътре:

Имаше страхотни градини, и гледката от терасите беше приказна:

Тук се започна и с първите наченки на мръсотия:

Номера на стаята ми се падна подобен на ника ми във форума:

Пролича си ясно разликата в стандартите на живот. 1$ тук са страшно много пари. Ако в България кажеш на някого да направи нещо за 1,50лв. Той ще заплюе. А в Египет ще си счупят краката да тичат покрай теб и да ти слугуват за 1$.
          Бях предупреден в никакъв случай да не пия вода от водопровода. Носех си уред за пречистване на вода. Когато обаче реших да си пречиста вода за да си измия зъбите. Това се оказа непостижимо. Водата от чешмата течеше с цвят уиски, и миризма на селска тоалетна:

Наложи ми се да се мия с минерална вода за 5$ 0,65л.
          Интересното в Египет е, че цените са като за пет звезден хотел, но всичко подлежи на пазарлък.
          Ето на тази снимка в ляво се вижда малката минерална вода за 5$, и кашон с 12 бутилки по 1,5л. Плюс още две също за 5$. Просто е въпрос на пазарлък.

Продават местна минерална вода, но нямаш доверие на нея, и търсех вода продукт на Кока-Кола. Тя е запечатана с бандерол на фирмата, и според мен не могат да я фалшифицират. Пък и от нея нямах никакви проблеми.

Следва продължение.....

П.П.
          Моля имайте търпение. Обработването на снимките става много бавно.
          LZ1HKW

Коментар

Владе, а вие там на руски ли говорихте? Чувала съм, че много се говори руски там...Или на английски се разбирахте с местните?
            Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
            A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
              Владе, а вие там на руски ли говорихте? Чувала съм, че много се говори руски там...Или на английски се разбирахте с местните?
              Ние говорихме на Руско-Английски с тях!
              Иначе, наистина всички табели ги има и на Руски. И почти всички знаят Руски!
              LZ1HKW

Коментар

Ние говорихме на Руско-Английски с тях!
                Иначе, наистина всички табели ги има и на Руски. И почти всички знаят Руски!
                Да, ясно...Защото знам аз, че имаш афинитет към руски...-те напитки
                Хайде събирай си мислите и пиши!
                A2 (+)

Коментар

Ето специално за теб снимах част от цветята в градината. сетих се за теб от темата: "Цветята на Цвети"

Така изглеждаха алеите в градината:

LZ1HKW

Коментар

Влади, с риск да ти оспамя темата, се изкушавам да попитам, за мен специално, какво снима?
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                      Влади, с риск да ти оспамя темата, се изкушавам да попитам, за мен специално, какво снима?
                      За теб камъни и гробници, но все още не са готови снимките. Ще трябва да почакаш
                      LZ1HKW

Коментар

За теб камъни и гробници,
                        Ама тракийски ли са?
                        Той Джорджо се надяваше на солници, но уви... Другия път
                        A2 (+)

Коментар

Много ме мъчи часовото разпределение в хотела. В 9:00ч. минават да чистят стаите, ако си вътре и спиш чукат на вратата докато не отвориш.
                          Закуската е от 5:00ч до 10:30ч. и ако закъснееш няма шанс да ядеш. Е аз успявах да ям, защото като съм се прибрал уморен от пътешествията и стана в 9ч. докато се оправя станало 10 и нещо. Но просто не са виждали сънен и гладен Българин, на когото отказват храна. Взеха си поука и не се наложи повече да се караме за това.
                          Преди 11:00ч. не сервират алкохол на баровете в хотела. Нямат истински питиета. Алкохола в Хургада е много интересен. Примерно водка “Финландия”, бутилката изглежда досущ като истинска. Но вместо “Финландия” пише “Ватландия”, и вместо да има еленчета на етикета има слончета. И останалите питиета бяха така.
                          Покрой караниците с храната, и многобройните въпроси дето само аз задавах на всеки срещнат от хотела ме научиха. И започнаха да се държат доста приятелски с мен, което беше доста странно за мен. Защото голяма част от местните са обратни. Няма да коментирам това!
                          И така говоря си с един от сервитьорите и го питам каква му е заплатата. Той ми отговори, че е около 60$. За това на него 1$ му изглеждат страшно много пари, та това му е половин надница. Малко след това си купих пакетче дъвки от магазина в хотела за 3$. Представете си как изглеждат тези цени за тях?
                          Времето в Хургада беше същото като в България температури между 25-35 градуса.
                          Казаха, че предишния ден преди да дойдем ние е валяло дъжд, а това не се е случвало от 15 години.
                          Вечерта имаше представление на местна денс група. Още на входа ме спряха с фотоапарата. Но тук ми помогна прес картата от форума.
                          След като обясних, че съм от медия и показах преведеното писмо на арабски ми позволиха да снимам.

След програмата приканваха публиката да се включи в танците с тях:

И настана една всеобща веселба:

LZ1HKW

Коментар

Ето така изглеждаха писмото и прес картата ми:

LZ1HKW

Коментар

Поради здравословни проблеми от моя страна, останалата част от репортажа ще се забави с около 10 дни!
                              LZ1HKW

Коментар

Поради здравословни проблеми от моя страна, останалата част от репортажа ще се забави с около 10 дни!
                                Оправяй се бързо. Другото може да чака.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X