Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карибски острови или моята Карибска сватба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Карибски острови или моята Карибска сватба

С пребарането си в къщата някой се усети, че цените в ресторанта са били в Карибски долари което автоматично ги прави напълно приемливи, кво да ни правиш туристи

Поне плана за почивката беше съставен, разходка с яхта, гмуркане при коралите, посещение кратера на вулкана, разходка до питоните, диамантените водопади, ботаническата градина и още много.

Следващия ден се отдадохме на мързел и плаж.

За мен и Таньо обаче това не ни се понрави много, и организирахме останалите още на другата сутрин рано под строй в буса и газ към откритията които ни чакаха

Туй нещо така и не го опитахме

Това са кадри в движение, контраста беше много ярък, имаше лукс и до него пълна мизерия.

А децата навсякъде са деца

Френски ресторант

Всички месни жители бяха адски..... бавни във всяко отношение даже и бавно говореха/мислеха. Нямаше човек на зададен въпос от мен да не започне отговора с въпроса ми само че мноооого бавно

Към края на почивката разбрахме , че за тукашните хора не било важно къде и в какви условия живеят, повечето си строят сами бунгала като тези.

Такава чистота не им се нравила

Важно било обаче да се кара нова кола и наистина в автопарка на острова рядко се срещат стари коли.

Още контрасти

Този май беше получил колет от Колумбия караше се на нещо в канала до него и правеше някакви ритуални движения, жените ги хвана страх

Много удобно да си носиш багажа на главата, ръцете са ти свободни да си хапваш.

Настроението е приповдигнато съзнанието леко замъглено от безбройните впечатления

Препоръчаха ни да посетим този залив, естествено пак уникално място със страхотен плаж. Вижда се зад нас с палмите, всъщност плажа е остров.

По пътя завоите нямаха край, толкова остри и с такъв наклон на изкачване до сега не бях виждал. На места автомата минаваше на 1 предавка и пак омаляваше двигателчето, наложи се да изключваме климатика иначе някой трябваше да слиза по баирите

На хартиената карта се видя, че някъде в дясно от нас има красива местност, нали ме влече гората веднага навих волана и стигнахме до тук.

Нищо особено, плаж и красив залив, даже не съм го и снимал. Тук се замислих колко красиви места и забележителности има в България и никой не знае за тях дори Българите. А тук хората от най-малкото правят природна забележителност и я слагат на всяка карта и реклама.
    Туристите ходят нагоре надолу и цъкат с език

Продължахме в посока към Град Сфрии там се намират известните върхове "Питоните". Нямаше как да подминем тези красоти.

Снимката се казва "ВНИМАВАЙ ИДВА КОЛА" Идва ама е в другото платно, тук движението е обратно, няма да ви казвам колко пъти карах в насрещното и се чудих тия срещу мен що не се махат. А те само ми се хилят и въобще не им пука, на целия остров липсва агресия по всякаква форма, толкова спокойно място та чак ме дразни

Който не е виждал как цъфтят бананите да разгледа снимката.

Следва....

Коментар

Разкажи за DJ-я, да се посмеят колегите
      Ако имаш, качи снимка на каката с ipod-a
      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Много зелен остров, колко по-навътре влизахме толкова по-зелен ставаше

Завой, завой, зави ни се свят, толкова не съм завивал през живота си до сега.

След поредния завой се появи тази панорама. Двата върха са прословутите "Питони" Към тях сме се запътили.

Кратера на вулкана

Тук все още не сме бракувани

Стигнахме до градчето и попитахме тези каки как да се доберем до върховете. Докато ни показваха се намеси колоездач който ни обясни че по-добре било първо да минем през ботаническата градина защото ни е по пътя. И не само ни обясни как да стигнем ами и запали педалите на велосипеда да ги върти пред буса ни.

Вътре с включен климатик сигурно беше 30 градуса, а отвън не ми се мислеше колко е. В тази жега човека направи страшен спринт и но доведе до входа на градината.

Страхотни растения

Вяра повечето ги разпозна, имаме ги и в България, само че много по-малки и растат на закрито

Това красиво цвете умира ако го докоснеш Цветове са алергични към мазнината която се съдържа в нашата кожа, колкото и малко да е тя. Така ни обясни водача който си наехме, а и беше написано на големи табели. Сърце не ми даде (а и Вяра) да го докосна, въпреки, че бях много изкушен

Пак заваля, само дето вече на никой не му пукаше

Валя точно 5 минути и пак слънце

Минерален извор с гореща вода от вулкана

Вече ви казах, че е много зелено

Прословутия диамантен водопад

Така ми е по-интересен

Земен рак

Ходещо дърво расте нагоре докато достигне определена височина и се накланя короната стига до земята и се превръща в корени, старите корени загниват а самото дърво пак започва да расте на горе. Така дървото си търсило богата на...... и аз не знам на какво почва.

Първа смяна се прибира по домовете

Зима е местните хора са с дълги панталони

Това е хотелски комплекс кацнал на една скала с невероятна градина

Фикусче поливали са го Ред бул

По-близко до Питоните не можем да се доберем без алпинистка екипировка. Излъгах, можем по вода с яхтата след два дена

Джунгла

Следва.....

Коментар

Честита булка . Запомни че жените са необходимо зло . С тях зле ама без тях трагично . Изпитвам благородна завист за приключението .
          Успех и на двама ви .
          По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Яворе, мисля си че на тази ескурзия по повод сватбата ти сте пътували седем човека. Дано не греша, по скоро дано не греши съпругата ми, тя е акушер гинеколог. Снимките на Вяра са все отдалече но .......
            Май имаме радост?
            Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Честито и от мен, любов и разбирателство да има дълги години е и други работи разбира се Що се отнася до разказа 6+

Коментар

Красиво пьтешествие,описано по забележителен начин!Честито и за булката!

Коментар

Честито! Много щастие и любов! Много деца,внуци и правнуци да ви радват! Честито!

Коментар

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
                    Яворе, мисля си че на тази ескурзия по повод сватбата ти сте пътували седем човека. Дано не греша, по скоро дано не греши съпругата ми, тя е акушер гинеколог. Снимките на Вяра са все отдалече но .......
                    Май имаме радост?

Съпругата ти да сменя професията или ти си смени монитора . Хелоин е на 31 октомври на 1 ноември бяхме на острова! Нещо сметката не се връзва до сега щяхме да знаем дали сме били 7

Коментар

ееееееееееее така е с тея далечни недетайлни снимки. Пък и не знаех че е толкова отдавна станало. То пък ако моята жена познаваше по снимка, нямаше да има грешка, ама още не може.
                      Тогава поздравления съпругата ти изглежда страхотно (през бремеността жените се разхубавяват знаеш от хормоните). Само мога да си представя колко хубава ще стане, като станете трима.
                      Успех
                      Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

И така стигнахме до вулкана

Това е кратера, пак останах като треснат с парцал май мислят туристите за много прости тук, или премиера знае как да вади пари от нищо

Над "вулкана" имало малко село в което и до ден днешен живеят хора и се възползват от топлината на термалния извор който всъщност тук наричат вулкан

Козичка

Ето го и кратера

Без да искам съм запечатал разочарованието ни. Аз обаче нали съм си нахален и започнах да разпитвам водача за който си платихме, къде е вулкана . Човека ми обяснява, ами вие сте във вулкана Аз пак като Стоичков, - Виж ся бил съм на вулкан знам как изглежда има си конус, застинала лава, кратер дето ври и тнт. Човека - да така е това е било преди много хиляди години ! Аз началствам и му обяснявам, че всички прекрасно знаем, че тези острови са вулканични ама тук вулкан няма. Така и не се разбрахме както и да е, дойдохме ли, дойдохме платихме ли, платихме значи схемата им е печеливша

Предстояха ни 150км само завой, като се сетих и ми се обърна всичко ама няма начин.

Изгледи покрай пътя:

Минахме покрай импровизиран рибен пазар и си купихме RED SNAPER голяма червена риба, Таньо я сготви невероятно

След дългото пътуване се отдадохме на почивка, цял ден се излежавахме на едно приятно платено плажче, понеже публичните са пълни с пласьори на всякакви вещества за повдигане на духа, и са доста досадни.

Връщане към корените

Да следващия ден ни предстоеше поредното приключение
                        Разходка с лодка, с тази лодка

Въпреки, че изгледа добре аз проверявам всичко. Вече познавам нрава на местните и не мога да им се доверя. Разбрахме обаче, че собственик е Английска компания и се успокоихме

Вилички покрай марината, на някой социално слаби ще да са

Това е острова на гълъбите който описах по горе

От море се откриват страхотни гледки

А водата е ........

Нашия капитан, който ни обясни колко е било стресиращо да се сменя властта, ту Френска, ту Английска. Като били Англетата на власт им забранявали да говорят на френски, и в училищата се преподавало на Английски. Идват Франсетата и те забраняват Английския. И така няколко пъти . В момента нито Англичаните им помагат нито Франсетата. Учуди ме че в момента идва помощ само от Куба . Във всички болници в момента имало Кубински специалисти които обучават местни доктори и помагат за изграждането на нови клиники.

Аз обаче съм на съвсем друга вълна, и гледам да се насладя на момента.

Наближаваме питоните

Тук вече сме между двата върха, това е най доброто място за гмуркане. Капитана ни посъветва тук да дойдем ако искаме да видим красиви образования. Така и направихме на следващия ден

Тръгваме си, и пак дъжд ни изпраща, няма да споменавам, че вече не ни прави никакво впечатление. По това време на годината дъждовни период би трябвало да е свършил, но както се изрази капитана света се е обърнал.

Невероятни цветове, винаги ще ги помня

Разрез на свлачище

Честа гледка е дъгата тук след Liquid sunshine(течно слънце) така местните наричат дъжда

Разходката много ни хареса, жалко че се подлъгахме по тези псевдо забележителности които ни "изядоха времето". А можеше да обиколим и другите острови с яхтата

Нямах широко ъгълен обектив за да хвана цялата дъга

Добре че не минахме под нея

Наздраве от TNT1111

Един от най-хубавите ни дни на острова

Последно редактирано от Явор-Vromos.com; 17-01-10, 18:09.

Коментар

Още на следващият ден пак бяхме на вода, само че в лодка за гмуркане.

Тук по наблюдателните да кажат дали са ни излъгали. Това трябва да е кораба на който са анимали Карибски пирати

Изслушахме задължителния инструктаж какво как и какво не трябва да правим под водата, понаучихме и някой друг жест за комуникация, защото под водата не можем да говорим

Отиваме при тях.

Някой нямат търпение

Това е костенурка, въобще не са страхливи и се доближават до теб когато си във водата.

Готови за приключение. Приключение много меко казано никога не съм си представял че ще видя на живо това което гледам по Discovery TV. Под водата има един съвсем непознат свят със силно наситени цветове и причудливи животински форми. Направихме две гмуркания за по 20-30 минути които ни се сториха като миг. Думите не ми стигат да опиша как се чувствахме под водата Подводно видео и още едно

Останалите дни прекарахме на плажа и шопинг.

А местните се забавляват така.

Остана само да се оженим
                          Последно редактирано от Явор-Vromos.com; 18-01-10, 23:45.

Коментар

Честито за сватбата, много щастливи мигове
                            И благодарности за споделеното пътуване

P.S. Линкът с видеото е развален
                            Per aspera ad astra.

Коментар

Не знам защо, но доста хора ми се обадиха по телефона и вместо да ми честитят ми забиваха въпроса "Ама ти вярно ли се ожени"

Ами вярно ожених се и смятам да правя деца че циганите станаха повече от нас. Е не се ожених заради това де

Ето заради това се ожених .

Официалното лице на общината

Халките

Малко ни изненадаха с това че трябваше да ги сложим на лявата ръка на без имения пръст

Подписахме

Това беше последният ни ден на острова. На другата сутрин поехме към дома.

Надявам се да ви е харесало и да мога догодина пак да споделя екзотично пътуване с вас.

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
                                Линкът с видеото е развален
                                В момента се ъплоудва на сървъра и за това не работи Изчакайте малко и ще стане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X