Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къмпинг на Иракли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къмпинг на Иракли

Някой може ли да пусне GPS координати.
    Никога не съм ходил там ... а самостоятелно (без родители, едно време ... по 1 месец седяхме на палатки ... ама едно време) на палатка в България още не съм.
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Първоначално публикуван от exton Преглед на мнение
      Ехааа
      Благодаря за инфото колеги.Ще се ходи отново на Иракли значи!
      Невероятно място, чиста вода, тишина и природа...
      Абе събери 1500 души на това място и тези две думи започват да бледнеят )
      Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Преди седмица минах оттам и изобщо не съм очарован. Напреко на пътя преди Иракли те "посреща" един изгорял Голф..Продължаваш и стигаш до "гърба" на заградените пространства /къмпинги и паркинги/ който е едно голямо сметище. Наоколо неприятни лелки те питат какво искаш ,къде ще останеш...Навсякъде строителни отпадъци...Не останах и половин час ...Плажа поне си е същия...По пътя на север открих чудесен къмпинг с хубави бани и таолетни в гората сред дърветата с електрически табла навсякъде. Тихо и спокойно място.Става въпрос за бившата база на МО "Чайка". Питат те дали си военен , но няма проблеми да останеш. Цена 11 лева на вечер за двама с палатка. Проблема е , че за плажа се слиза надолу по склона / който всъщност е най-южния край на плажа на Обзор.Може да се слезе с автомобил до долу но местата за паркиране са ограничени.
        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
          Преди седмица минах оттам и изобщо не съм очарован. Напреко на пътя преди Иракли те "посреща" един изгорял Голф..Продължаваш и стигаш до "гърба" на заградените пространства /къмпинги и паркинги/ който е едно голямо сметище. Наоколо неприятни лелки те питат какво искаш ,къде ще останеш...Навсякъде строителни отпадъци...Не останах и половин час ...
          Това което ние хората можем да сторим и Господ не може да поправи, от 3 години аз и концесионера организираме почистване, извозваме близо тир със найлонки, остатъци от тоалетна хартия, игли, туби, остатъци от палатки, столове и какви ли не други щуротии, "забравени" от "любителите" на чистата природа.
          ДА, не ходете там, нека си остане последното хубаво място, така както го помня от дете!!! ..
          Око за око и светът ще ослепее

Коментар

Това е самата истина!Повечето "екотуристи"искат да почиват без пари а след това някой да им чисти оставените от тях боклуци!

Коментар

Първоначално публикуван от valsodar_rn Преглед на мнение
              Това е самата истина!Повечето "екотуристи"искат да почиват без пари а след това някой да им чисти оставените от тях боклуци!
              Останах доста разочарован при първото ми посещение на Иракли преди 3-4 години. Кочината беше пълна. Кое и как пазят "еколозите" не знам.

Коментар

Мдааааа, явно ходите само в 20 метровата зона около паркинга, щот аз ходя километър на юг и всяка сутрин си носим боклука до контейнерите, а концесионера не споменава колко чисто нови палатки и спални чувала прибира всеки първи юли сабале. А водата , дето я наливаме от тоалетната на бара, колко струва и колко ни искат, за един душ със студена вода, пак там , колко, за едно сране - колко? Айде поспрете не Ираклийци.
                Сега ще се застрои и Корал, и там ли сме виновни ние, дето не искаме да плащаме за Нашето море, дето ни е наследство от траките още и никога, ама никога, на пясъка не е имало ЛИВАДА, а е реституирано като такава. Каква ливада на пясъка? Там трева не расте, ама говеда явно да. Има доста в България, амин.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Еколози... друг път. Аз им казвам чалгаджии и софиянци, обобщено. Баш еколозите са в час, но са единици на фона на хиляди търсещи къде да се олеят без да се налага да се перат килими и боядисват стени.
                  п.п.: дрискането между палатките излезе на мода едновременно с импровизирани плажни барчета, поп-фолк музика, и ходене на море с претоварени коли. Моментът беше когато се застроиха едновремешните почивни лагери (къмпинг, ама не става в мн число на български), нагъчкаха се всякакви архитектурни чудеса с ниско качество и лъскави реклами и цени.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                    Еколози... друг път. Аз им казвам чалгаджии и софиянци, обобщено. Баш еколозите са в час, но са единици на фона на хиляди търсещи къде да се олеят без да се налага да се перат килими и боядисват стени.
                    Я пак, бил ли си сред тези хора там !? Аз съм на 50 и съм бил сред тях, имам и някакво реноме тук, мога съвсем отговорно да заявя, че или се заблуждавате сериозно, или се опитвате да манипулирате мнението, за хората , които ходят на Иракли. Не казвам , че са еколози, опазил ме Господ, еколог е мръсна дума, любител на природата е вярното.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Абе то ще трябва да снимаме явно!Може да се отвори такава тема ако няма! Мнението и наблюдението не е само от Иракпи!

Коментар

Ситуацията развален телефон пренесена в интернет - развален форум
                        Всеки разбра обратното, но карай. И без това свинщината не иска много анализ.
                        Майсторе, еколозите, или по-правилно казаното щадящите околната среда хора или просто пазещите чисто са малка част от ходещите на плаж през последните 7-8 до 10 години, не ми се напъва да помня. Голямата част са "обикновени" хора, които откриха, че осирането в дискотеки и хотели е скъпо, забранено и проблемно и се пренесоха на плажа. Това са хора, които биха ходили на бунгало, почивни станции и хотели, но прицелването на Бг туризма към групи, от чужбина, през оператори ги измести.
                        Тези обикновените хора отиват на плаж и си мислят, че основното преимущество е "без пари", че няма охрана да ги изрита, може да повръщат където ядат и пият, и тоалетната им е на 2-3 максимум 15 метра от лагера като нямат мозък да се сетят как се ходи до тоалетна на открито.
                        Тази група е наричана "еколози" без никаква връзка или смисъл.
                        Последно редактирано от lodkar; 19-01-13, 08:17.

Коментар

За първи път ходих на Иракли през далечната 1975г. За последно - преди да паднат визите за Гърция.
                          Защо ли?

Коментар

Обичам ДИвото къмпиране , но не обичам Къмпиращите ДИВАЦИ . Лошото е че малко се замислят за това какво оствят след себе си . От южното черноморие се отказах отдавна .Тази година ходих на Крапец и в моменти имах чувството че съм си купил късче от РАЯ . Нямаше жива душа на 100 м от лагера ми на плажа и 20 м от морето .На всичко отгоре се появиха и делфини на 10 м от децата . Като се има в предвид че и с жената се запознахме на това място преди около 20 г седмицата беше чудесна . Оказа се че след като сме си тръгнали в събота сутринта са налазили младежи с музика и алкохол и са развали ли идилията .
                            [ATTACH=CONFIG]537630[/ATTACH]
                            [ATTACH=CONFIG]537631[/ATTACH]
                            Прикачени файлове
                            По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Добре че на Крапец все още се е запазило същото.
                              Откакто на Иракли стана инцидента с Тодор, не съм стъпвал. Познавах го, в никакъв случай не беше лош човек. Но ето че фаталното стана. Изпитвам носталгия по миналото, но то няма да се върне. Поколенията се смениха. С младите нямам допирни точки. Може би и ние сме изглеждали така преди 20 години в очите на по-възрастните. Същата гмеж стана и на Карадере. Нямам нерви! Да си се оравят младите. Сигурно вече на пръсти ми се броят колко пъти ми остава да отида на море, Божа работа. Ей къде е Турция с безкрайните си Черноморски плажове. Ей я и Гърция.
                              Но въпреки това не мога да се въздържа да не изкоментирам.
                              "Осирането" все пак е обратим процес, и природата се възстановява, ако не за година, за 2, за 5.
                              Но това масово застрояване е необратимо. И в края на краищата кому е необходимо? При този демографски срив, кой ще прави оборота в тези комплекси? О, забравих. "Стотици хиляди" руски туристи. И тълпите деградили западняци - алкохолни туристи. Евала!

Коментар

Застрояването е необходимо на три категории хора - бивши военни и полицаи, станали строители, "инвеститори" престъпници с идеи да направят "нещо различно вече", и леко вариращи фракции повече лакоми от колкото умни собственици. Това е около мен.
                                Младите - аз съм почти млад още - повечето са извън Бг или подминават кочината наречена крайбрежие.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X