Обява

Свий
Няма добавени обяви.

пътуване с ферибот Игуменица - Бари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: пътуване с ферибот Игуменица - Бари

И аз препоръчвам сухоземният маршрут до Барселона, 2 нощувки и си там (ферибота е готин, но по-бавен и много по-скъп, но поне си спестяваш няколко граници, който обаче Нормално - че има и ненормално, се минават за по 15 минути).
    vlageo ти го е описал много добре, аз мога смо да допълня, взимаш си едно Нюви (на Гармин) с новата карта 2011.20 май беше, пускаш маршрут от твоя град до Барселона и Караш - Няма грешка!!! А като ти се доспи му казваш да търси хотели наблизо - вади ти ги подредени по близост до мястото на което си, барабар с телефоните, та дори не ти се налага да ходиш до тях, звънваш - цена, свободни стай и ако ти се връзва отиваш и спиш
    Приятен път.
    П.С.
    Аз пътувах веднъж Анкона - Игуменица - много време и то през ноща, без каюта е тегаво (не те съветвам), а с каюта ми излезна над 400 Евро за двама с кола

Коментар

Наскоро пътувах няколко пъти. Цената, която плащах за самостоятелна кабина с прозорец бе 160-180 евро. Ползвах услугите на Суперфаст и съм доволен.
      Другия вариант е 80-90 евро за колата и 10 евро за "deck" настаняване. Този вариант е доста неприятен. Пътувал си цял ден и искаш да поспиш, което е невъзможно, поради безкрайно неудобните диванчета на кораба, които са направени умишлено такива, за да те накарат да се замислиш, дали все пак не е по-добре, да похарчиш повече пари за да си починеш през дългите часове на палубата.
      Другия момент е специалното отношение към Българи на Игуменица. Много ни обичат и правят всичко необходимо, да се почувстваме обичани. На мен ми се падна да изживея удоволствието от 90 минутна проверка за наркотици. Тя беше свързана с разкостване на колата с която бях, включваща 2 кучета, които нежно драха кожения салон на колата и ръсеха косми навсякъде, 2-ма кретеноиди от гръцки произход, които не само разглобиха половината кола, не само стъпваха навсякъде по кожата и дори волана, ами и извадиха цялото съдържание от хладилната жабка, наредиха го по седалките и поседнаха върху него няколко пъти. В разгара на купона, помахах на ферибота, който си бях резервирал. С него отплува и самостоятелната ми кабина. За сметка на това, следващия, който хванах, беше уникално малък, зает напълно и дори ми осигури шанса да пътувам 200 километра с автомобила повече до целта. Та така. Дали пропуснах да отбележа, че проверката за наркотици включваше 5 Български коли и нито една от друга националност?

Коментар

Препоръчвам ти, да разгледаш ценоразписите на Endeavor Lines.
        http://www.endeavor-lines.com/en/schedules
        През последните 2-3 години пътувах все с тях.
        Цените не са високи, а корабите са чистички.
        Пътуват само до Бриндизи, но на теб дори ще ти бъде по-удобно впредвид на това, че се стига по-бързо, а и Бриндизи е 110 км по на юг от Бари. Т.е. по-близо до Сицилия.
        Колкото до проверките на Игуменица... аз лично никога не съм имал проблеми. Само последния път ( за преди година говоря) ме провериха на входа на пристанището и трая не повече от 2-3 мин.
        За сега не знам как е, но е възможно да са се поозлобили гърците впредвид кризата и проблемите ни с тях по границата.
        Друг вариант за случката с колегата по-горе е да са работили по сигнал за пратка наркотици.
        Знам ли...

Ето още една тема за фериботите:
        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=81908
        Последно редактирано от TigerHunter; 17-10-10, 17:42.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Да повдигната темата, защото имам един въпрос. Някой информиран може ли да ми каже каква би била цената за ферибота със микробус и платформа отзад? Питам защото никъде няма информация. Става въпрос за нещо такова http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=2a5roz със платформа отзад за още една кола.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X