Обява

Свий
Няма добавени обяви.

пътуване с ферибот Игуменица - Бари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• пътуване с ферибот Игуменица - Бари

Здравейте налага ми се да пътувам от България ,Игуменица на ферибот до Бари,Барсилона и с кола до Родес за колко време може да се вземетова разстояние.

До: пътуване с ферибот Игуменица - Бари

София - Солун - Козани - Янина - Игуменица => един пълен ден яко каране. Задължително трябва да си с хубави гуми и задължително си вземи вериги за сняг и термос ако ще пътуваш скоро. Не се шегувам - минава се много висок проход (по-високо с около 40-50 м от Троян Кърнаре и от Петрохан) - не зная дали магистралата е готова цялата вече.
    Игуменица - Бари с ферибот си е 10 часа.
    Оттам нататък не знам...Само мога да предполагам, че Бари - Барселона е около 30 часа с кораб... Така, че 3/4 дни ще стигнат.
    Горе долу за същото време ще стигнеш и с колата по земя. През зимата аз бих тръгнал по земя...

Коментар

Магистралата е готова. Прочети тази тема:
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=81908
      Поздрави!
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Говори се, че била готова?!
        Колегата е прав. Старият участък -мъгла, сняг, завои. Внимавай да не ти закачат колата или ти самия да не я одраскаш във ферибота. Предполагам - без каюта. За 10 часа се издържа, но ако си утрепан от път, едва ли ще си починеш.
        Е, аз съм до Бари, Бриндизи и Анкона.

Упсс! Заедно сме писали.
        Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Само до Бари е времето, за което ще стигнеш почти до Барселона ако минеш през Белград по суша.
          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

На мен също ми предстой пътуване до Мадрид и сега търся най-удобния начин да стигна до там с кола.До колкото разбрах през Белград се минава,а от там на къде?През Италия,Франция,моля ,ако знаете през кой градове се минава и къде евентуално е най-добре да се спи споделете.
            Който мисли за последствията, не може да бъде храбър!
            Nissan Terano 2 2.7TDI 2001г. Дълга база

Коментар

Първоначално публикуван от iliiyan Преглед на мнение
              На мен също ми предстой пътуване до Мадрид и сега търся най-удобния начин да стигна до там с кола.До колкото разбрах през Белград се минава,а от там на къде?През Италия,Франция,моля ,ако знаете през кой градове се минава и къде евентуално е най-добре да се спи споделете.
              Пусни на гугъла и ще ти покаже пътя. Аз съм минавал няколко пъти през Монако за Испания. Спя в Кремона и на другия ден съм Барселона.
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Мерси,сега пускам Гугъл.
                Който мисли за последствията, не може да бъде храбър!
                Nissan Terano 2 2.7TDI 2001г. Дълга база

Коментар

Първоначално публикуван от iliiyan Преглед на мнение
                  Белград, Загреб, Любляна, Триест, Венеция, Падуа, Верона, Бреша
                  Важно отклонение към Кремона (вместо към Милано), Пиаченца, Алесандриа, Кунео (вместо Геноа), Монако, Ница, Кан, Окс-ен-Прованс, Ним, Монпелие, Безие, Перпиньон и оттам газ към Барселона и/или Мадрид. (За испания нищо не мога да кажа.)

Ако ще спиш в хотели - първо спане в Любляна с много ранно ставане и тръгване, Второ спане между Ница и Окс-ен-Прованс.
                  Ако спирате да раглеждате (напр. Венеция - такса за паркинг за 3 часа около 40 Евро) - тогава ще се спи и в Италия.
                  Във Франция спането е най-лесно - има евтини хотели Етап/Формула/ПремиерКлас/Баладен/Кампанил/Ибис под път и над път. Само дето след 17ч в работен ден много се пълнят, но във всички има безплатни каталози и ако няма места, карате към следващия хотел.

Магистралата от Алесандрия до Монако през Кунео е най-впечатляващия път по-който съм минавал и единственото място на което съм виждал пътя да слиза по спираловиден тунел в планината продължение на около километър, за да излезе от другата страна на хълма. Като тирбушон. Първо трасето на насрещната лента на магистралата ти е отляво, после след един тунел ти идва вдясно и горе, след това се оказва от другата страна на хълма, и след това пак се съберат => невероятно проектиране и страхотно строително изпълнение...

Естествено - имаш и избор Алесандрия - Геноа и тогава Ница... Крайбрежен път - мост-тунел-мост-тунел, но доста натоварен...

Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                    Белград, Загреб, Любляна, Триест, Венеция, Падуа, Верона, Бреша
                    Важно отклонение към Кремона (вместо към Милано), Пиаченца, Алесандриа, Кунео (вместо Геноа), Монако, Ница, Кан, Окс-ен-Прованс, Ним, Монпелие, Безие, Перпиньон и оттам газ към Барселона и/или Мадрид. (За испания нищо не мога да кажа.)

Ако ще спиш в хотели - първо спане в Любляна с много ранно ставане и тръгване, Второ спане между Ница и Окс-ен-Прованс.
                    Ако спирате да раглеждате (напр. Венеция - такса за паркинг за 3 часа около 40 Евро) - тогава ще се спи и в Италия.
                    Във Франция спането е най-лесно - има евтини хотели Етап/Формула/ПремиерКлас/Баладен/Кампанил/Ибис под път и над път. Само дето след 17ч в работен ден много се пълнят, но във всички има безплатни каталози и ако няма места, карате към следващия хотел.

Магистралата от Алесандрия до Монако през Кунео е най-впечатляващия път по-който съм минавал и единственото място на което съм виждал пътя да слиза по спираловиден тунел в планината продължение на около километър, за да излезе от другата страна на хълма. Като тирбушон. Първо трасето на насрещната лента на магистралата ти е отляво, после след един тунел ти идва вдясно и горе, след това се оказва от другата страна на хълма, и след това пак се съберат => невероятно проектиране и страхотно строително изпълнение...

Естествено - имаш и избор Алесандрия - Геноа и тогава Ница... Крайбрежен път - мост-тунел-мост-тунел, но доста натоварен...

Успех!
                    спускането към геноа е най-красивият път, който съм карал някога! невероятна гледка

Коментар

От: пътуване с ферибот Игуменица - Бари

Нещо не ми се седи мирен и сега ми се върти мисълта да мръдна малко до Сицилия.
                      Порових се в нета, но не можах да разбера колко е цената на ферибота Игуменица-Бари.
                      Питам уважаемите съфорумци, дали някой е минавал скоро
                      и има ли пресни впечатления.

Коментар

Зависи кой кораб ще хванеш на момента като пристигнеш на Игуменица,Суперфаста беше най скъп,аз преди се качих на Блу-стара,с колата излезе 230 евра за 3ма, без каюта , има и един наричан "Пиратския кораб" повечето го избягвали и цените са му по достъпни.
                        LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                        Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

http://www.aferry.com/?gclid=CIuh8cK92aQCFQcwbgoduUCbJg
                          Виж тука.

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                            Зависи кой кораб ще хванеш на момента като пристигнеш на Игуменица,Суперфаста беше най скъп,аз преди се качих на Блу-стара,с колата излезе 230 евра за 3ма, без каюта , има и един наричан "Пиратския кораб" повечето го избягвали и цените са му по достъпни.
                            230 евро са много ...това са 2300 км. нафта по суша.
                            До Венеция е 1300км. от Пловдив и оттам до Месина да са още 1000км.
                            ето ги тия 230 евро в за колата и пак е по изгодно.

До Игуменица пътя е колкото до Загреб-700км.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                              230 евро са много ...това са 2300 км. нафта по суша.
                              До Венеция е 1300км. от Пловдив и оттам до Месина да са още 1000км.
                              ето ги тия 230 евро в за колата и пак е по изгодно.

До Игуменица пътя е колкото до Загреб-700км.
                              Како сложиш и две нощувки по път с колата не съм сигурен дали е по- изгодно. Пък и в единия случай си като пребит, в другия отпочинал и спестил два дни.
                              Най- добре е да си резервираш през нета, ако ще плаваш. Препоръчвам ти суперфаст, нищо че са по- скъпи. Вентурис имат значително по- ниски цени, но си е мизерия, а и самото фери пътува по- бавно
                              Зима иде

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X