Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Турция - ферибот през Дарданелите?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Турция - ферибот през Дарданелите?

    Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
    Ефес задължително! Мисля, че и Памуккале трябва да се посети! А нещо друго наблизо?
    Задължително някоя морска екскурзийка до разни атракции или lazy яхта. Задължително от местен оператор, не през българския дето ви е завел... При турците можеш да се пазариш и да хванеш нещо от типа last minute, а нашите жулят с голямата шкурка ... Естествено (от нашите) първо ще ти бъде обяснено как от местен оператор си купуваш ако не сигурна смърт, то поне изоставяне с почупени кокали на самотен остров...
    Тук съм - жив и здрав, прави си сметка ...

    Коментар


    • #17
      От: Турция - ферибот през Дарданелите?

      Да повдигна малко темата. Тази година през юни и аз като Скорпиона ще пътувам с кола до хотел малко след Измир. За ферибота е ясно; Гелиполи - Лапескъ или Майдос - Чанаккале. Билети на самия ферибот ли се продават или през агенции на пристанището?
      От предишни пътувания знам, че магистралата е платена. Одрин-Гелиполи магистрала ли е? И след това до Измир. Платена ли е и стикер откъде? До Истанбул знам откъде се продават, но по този маршрут (към фериботите) никога не съм пътувал.
      Пътят, който минава през Измир магистрала (скоростен път) ли е или е безкрайно пресичане на голям турски град с много светофари?
      Евентуално ще възникнат още въпроси.

      Коментар


      • #18
        От: Турция - ферибот през Дарданелите?

        Първоначално публикуван от Shaquil Преглед на мнение
        За ферибота е ясно; Гелиполи - Лапескъ или Майдос - Чанаккале. Билети на самия ферибот ли се продават или през агенции на пристанището?
        На картата има и някакъв ферибот Гелиболу - Cardak. Ползвал ли го е някой като алтернатива?
        Публикувайте отговор

        Коментар


        • #19
          От: Турция - ферибот през Дарданелите?

          Гелиболу - Лапсеки, или Гелиболу - Чардак, разликата толкова малка, че е незначителна. Отиваш на пристанището там има каси, от които си купуваш билет. За Ецеаба - Чанаккале, някой ми разправяше, че отишъл някъде в края на пристанището и от там хванал по-евтин ферибот с 1-2 лири за същият маршут, или спестил 1 лев, но аз специално никога не съм правил такива упражнения. Цената беше някъде 5-7 лири на човек с мотор. През нощта от 22 до 6 часа сутринта фериботи не вървят. Поне така беше по-рано преди 2-3 години.
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

          Коментар


          • #20
            От: Турция - ферибот през Дарданелите?

            През Гелиболу вървят между 22 и 6 - тествано миналата година. Ние не сме ходили на каси директно платихме като се качваме.
            Ето разпиание http://www.canakkale.com.tr/Transpor...lling_by_ferry
            Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
            Калоян Кирилов
            LZ2ZGT

            Коментар


            • #21
              От: Турция - ферибот през Дарданелите?

              Информация от 7.11.2014г.От КапитанАндреев се хваща аутобана за Истанбул.На втората детелина има табели Чанаккале.Завива се в дясно,заобикаля се Одрин от изток и право към Калето.Пътя е магистрала тип"Бързо шосе" с две ленти в посока с малка авариина и зелена или бетонна ивица в средата.Максималната скорост е 110км/ч.До 120 може но не повече.За пътя НЕ СЕ ПЛАЩА!!!Пазят с необозначени коли с радари и камери.И след 1 до 2 км. те спира полиция като са направили заграждения с конуси.Това последното може да го има и без радара преди него.Просто само за проверка на багажника и хората.Ако искате по-бързо минаване през Дарданелите то минете през Галиполи.Карате по магистралата и на втората отбивка има табела ферибот отбивате в дясно.Мушкате се под магистралата и право по табелите през града та до ферито.Има каси като на митницата на границата.Гишета.Дават касова бележка и билет и ти показват къде да се наредиш.За лека кола таксата е 29турски лири.Отсреща се излиза в Лапсеки.Има табели и се хваща същата магистрала като м/у Одрин и Галиполи за Измир.Навсякъде до Измир пътя не се плаща!!!Навсякъде е бързо шосе.С изключение на височините преди Айвалък.Но там в момента го работят.И като гледам темпото до година две и там ще го направят.Единственото място където се плаща е м/у Измир и Селчук.Там е четири лентов аутобан.Но там ме вози местен ,който си е с годишна винетка а и аз не попитах какво и как.В Ефес билета вече е 30 т.лири.Отделно 5 лири за паркинг.В посока Лапсеки/Измир имаше 5 полицейски засади.На връщане три.На три от местата колата в засада си беше полицейска с буркани и надписи полиция.Стоят обърнати с муцуната с/у движението в дясно от пътя.Много не естествено и веднага прави впечатление.Обикновенно стоят на места с ограничение на скороста. От границата до Измир са 500 километра по посочения път покрай крайбрежието.Него усетих нито натам нито насам.Много по-зле се пътува м/у Андреево и Пловдив примерно.С силно насрешно движение през ноща и мъгла с видимост 15 метра.

              Коментар


              • #22
                От: Турция - ферибот през Дарданелите?

                Днес за пръв път видях тази тема и понеже и аз съм писал по въпроса я допълвам със свой малко преработен цитат от пътеписа за Гьокчеада и Бозджаада. Изпитано и проверено няколко пъти. Последно месец май т.г.

                "Пресичането на Дарданелите става на две места : Гелиболу - Лапсеки и Еджеабат - Чанаккале.
                В Гелиболу фериботите са на половин час, а в Еджеабат на 1 час. И по двете линии плаването трае 30-40 минути. Първата е удобна за тези, които не целят влизане в Чанаккале, а по-скоро гонят посока на юг към Измир. Подвариант на тази линия е Гелиболу - Чардак. Почти същото е, само дето фериботите са по-стари и по-малки.
                Тези, които искат да посетят Чанаккале ползват втората линия. И понеже те са много, фериботите по нея обикновено са претъпкани, главно с автобуси, повечето от които са обикаляли из мемориалите на Галиполи.
                Тук за всички, които четат това давам hint : подминавате Еджеабат в посока запад и след 4-5 км стигате до село Килитбаир. В него има два съвсем малки кея, от които има фериботи до Чанаккале. Източната линия е до същия кей в Чанаккале, на който пристигат и фериботите от Еджеабат. Западната е до друг кей в Чанаккале, който отстои на 400 м от първия. Фериботите са малки, за около 30 коли, но се ползват главно от местни и са на половин час и от единия и от другия кей, което означава, че на всеки 15 мин. има ферибот. И понеже са малки, на тях не се качват автобуси. Освен това плаването тук трае само 10 мин. и въобще не излизаш от колата. Удобно, бързо и без навалица."
                Последно редактирано от zippel; 14-11-14, 21:37.
                Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

                Коментар


                • #23
                  От: Турция - ферибот през Дарданелите?

                  има ли някой който ще пътува в посока чанаккале на 18.09.2015, за да пътуваме заедно. Аз пътувам за Дидим.

                  Коментар


                  • #24
                    От: Турция - ферибот през Дарданелите?

                    Аз смятам да пътувам на 11.09.2015г. през Чанаккале в посока Мармарис и на обратно на 19.09.2015г.
                    Издържах вчера, ще издържа и днес...

                    Коментар


                    • #25
                      От: Турция - ферибот през Дарданелите?

                      Колеги,някой знае ли как стои въпросът с метанстанциите в Турция?Има ли ги по маршрута Капитан Андреево-Одрин-Чанаккале-Измир-Кушадасъ?

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X