Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Банско - Пловдив, откъде ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Банско - Пловдив, откъде ?

Маршрут Пловдив - Добринище

Коментар

От: Банско - Пловдив, откъде ?

Пловдив - Пазарджик (няма смисъл по магистралата - по стария път си е ОК) - Белово - Юндола - Якоруда - Баня - Банско - Добринище. В Белово се минава по такива улички, че всеки момент може да си с чувството, че не може това да е пътя ; Белово-Юндола е сравнително тясно и със завои, изпреварване е почти немислимо; Юндола - Якоруда е отвратително - дупки, които зе разширяват и задълбочават, а не се прави нещо смислено; нататък нищо особено.

Коментар

Да питам тук. Габрово - Банско, през Белово-Юндола или през Велинград? Не бързам, ако пътя не е трагедия, през Белово ми го дава най-пряко гугъл мапса.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

• Asen Kushlev
          Asen Kushlev коментира
          Редактиране на коментар
          Благодаря! А Пазарджик да го подмина по магистралата и от там да слезя, както го дава гугъла, или на Цалапица и през града?

• Asen Kushlev
          Asen Kushlev коментира
          Редактиране на коментар
          Сега се загледах праща ме през Щърково - Карабунар - Септември.

• kameno karp
          kameno karp коментира
          Редактиране на коментар
          Щърково ти остава от другата страна на магистралата. Динката е първото село.

Пазарджик - Звъничево-Варвара - Велинград - Юндола- Банско. Не се хващай на МАПС и други навигации .Белово -Юндола е "асфалтов" път с неограничен брой кръпки. Изхода на Велинград посока Юндола е доста далеч - не бързай винаги има камери. Гледай за табелката край на Велинград. Лек път

Коментар

Белово-Юндола ,въпреки малкото километри,може да ти се стори най-дългото пътуване. Имали камион пред теб,ще си караш след него до края на дефилето,а то е доста стръмно и от завоя влизаш в завой!
          Маршрута е тоя дето го е дал Борето2,но с една лека корекция. От магистралата не слизаш на Пазарджик,а на Динката.
          И да,табелата за край на Велинград е на майната си в гората. Много след като на практика е свършил града.😁
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250915_140831.jpg
Прегледи:219
Размер:276.7 КБ
ID:7010481
          Последно редактирано от kameno karp; 15-09-25, 14:09.
          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Най удобно е магистралата - отбивката за Цалапица - Пазарджик. Това ти е царския път. Мое мнение.

Коментар

Първоначално публикуван от boreto2 Преглед на мнение
              Най удобно е магистралата - отбивката за Цалапица - Пазарджик. Това ти е царския път. Мое мнение.
              И мен това ми се струва най-удачно. През Динката става ако се минава Белово-Юндола.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

• Asen Kushlev
                Asen Kushlev коментира
                Редактиране на коментар
                Да, сега видях че има път Септември-Варвара, това е добър вариант.

• Roninn
                Roninn коментира
                Редактиране на коментар
                В петък минах по тоя път с натоварен бус...бавничко,спокойно... природа...кеф

• Asen Kushlev
                Asen Kushlev коментира
                Редактиране на коментар
                Ронин през кой си минал, Белово или Велинград?

Няма нужда от каране по магистрала по този маршрут. Пловдив - Пазарджик се минава по старият път. После се пресича Марица и надясно към Белово. Тук вариантите са два. На прелеза на теснолинейката може да се хване наляво и да се мине Варвара - Велинград - Юндола. Но сега с тия почивни дни дефилето ще е супер натоварено с коли на строителни войски с номера СВ... По-добре Белово - Юндола. Пътя е доста по-къс с по-лош асфалт, но няма да е чак толкова натоварен, като Варвара - Велинград. Камиони сега в събота и неделя няма. От Юндола вече пътя е само един към Банско.
              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
              Златомир Попов - Forry

Коментар

• kameno karp
                kameno karp коментира
                Редактиране на коментар
                С тия безкрайни и в 99% от случаите,безумни ограничения на скоростта,хич няма нужда от магистрала!🤣 А и човека отива на почивка,не ей така безцелно да върти километри пъплейки.😉А за Белово-Юндола не ти трябват камиони. Трябва ти един или една заспала патка,без значение дали е мъжка или женска,че да ти отрови живота!
                Ти някога с кола минавал ли си ги тия пътища!? Че освен другото,мотора няма номер отпред,който да снимат камерите!😉

Минавал съм отвсякъде по много пъти и с кола, и с мотор. Никога не са ме снимали, макар че не съм светец на пътя. То няма, къде да те снимат по Варвара - Велинград - Юндола, а пък по Белово - Юндола хептен. Има една камера за скорост горе на гара Костандово и във Велинград, но то там и да искаш не можеш да караш бързо. И на Белово - Юндола има една камера, горе, когато влизаш в Юндола, сега се сещам. Но това са камери за превишена скорост няма такива глупости, като засичане на средна скорост там... А по дефилетата, когато се мота някой го изпреварвам, особено пък, когато съм с мотора, направо го прескачам... Но в почивни дни избягвам да карам там, особено пък по Варвара - Велинград, поради големите колони от тенекии от стрителни войски...
              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
              Златомир Попов - Forry

Коментар

• kameno karp
                kameno karp коментира
                Редактиране на коментар
                За камерите имах предвид Пловдив-Варвара или Пловдив-Белово(това по междуселските пътища,които препоръчваш). А в Белово-Юндола,за да изпреварваш,трябва да си готов да умреш. Там няма отсечка позволяваща нерисково изпреварване. С мотор е малко по-различно.😉

• Стоян Боюков-Sariones
                Стоян Боюков-Sariones коментира
                Редактиране на коментар
                От Белово нагоре има два десни завоя (близо един до друг са), които могат спокойно да те изхвърлят в насрещното!

п.п. Това за мотор де!

Е не е чак толкова страшно и трагично положението. Пловдив - Пазарджик си карат, като на магистралата със 100-110 км/час, а по Белово - Юндола има поне 6 места със сравнително прави отсечки по 200-300 метра и други по-къси, но всичко зависи от това, колко може водача, пък и с какви възможности е тенекията му...
              Но да. С мотора е съвсем друго. Най-голям кеф ми прави да прескачам по завоите такива с 2, или 4 ауспуха отзад...
              Златомир Попов - Forry

Коментар

И аз така планирам почивките,че да не пътувам в почивни дни. Ама понякога не се получава. В понеделник ще пътувам към Велинград,да понагрея старите кости🤣. Но ще пътувам преди обяд и в посока обратна на колоните.
                И маршрута пак ще е : Камено- Динката-Варвара-Велинград .
                Максимално магистрала. Хубав и спокоен път до Варвара. Дефилето-нерви!🤣 Там приятелката ми избушва дюшемето на колата да "набива спирачки"🤣,че не ми издържат нервите да пъпли някой пред мен.
                Последно редактирано от kameno karp; 20-09-25, 20:12.

Коментар

Наздраве от Банско! Минах през Динката, след това Драгор, не трябваше там да ходя май. После незнайно защо се озовах в Пазарджик. Там Звъничево, Велинград и т.н. Днес ходих до Белица, голям кеф, мечките се търкалят като магарета и дремят.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

Ами наздраве.🍷Явно в Динката не си завил на дясно за Велинград,а си продължил направо към Пазарджик.😁 Като ходим в Огняново,всеки път си казваме,че ще отидем да видим мечките. И всеки път като стигнем разклона за Белица,казваме : другия път.🤣 И така,незнам си колко години вече.

Коментар

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
                      Ами наздраве.🍷Явно в Динката не си завил на дясно за Велинград,а си продължил направо към Пазарджик.😁 Като ходим в Огняново,всеки път си казваме,че ще отидем да видим мечките. И всеки път като стигнем разклона за Белица,казваме : другия път.🤣 И така,незнам си колко години вече.
                      Задължително мечките! Бях там и се чудех дали да влезя, 30 минути, малко зор на излизане. Да си на 3-4 метра от такива животни....
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

Туризма приключи още на 22-ри. На връщане пак през Пазарджик, този път поне пропуснах Драгор . Пътя доволно приличен, дефилето идеален, нормална скорост въпреки натоварения трафик. Минах през кърнаре-Троян за по-напряко, да обера някой грозд на село. Сега видях, че на Варвара трябва да карам направо да излезя на Динката, но и през Пазарджик не е лошо до магистралата. Ама си е 5-6 часа до наше село с почивките цялата галимация.
                        Ford Maverick II 2.3 XLT
                        Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X