Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще обикалям България-трябват ми идеи!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ще обикалям България-трябват ми идеи!!!

Върти ми се в главата следващия месец да направя семейно пътуване в България.Знам,че не е модерно в момента при наличието на Турция и Гърция до нас,но като се замисля има толкова много интересни забележителности,които не съм виждал,че си помислих защо не.Идеята ми е следната.Обиколка на България обратно на часовниковата стрелка.Тръгване от Карнобат посока Варна.От там "нагоре" към Албена,Силистра,Русе,Плевен,Видин.От там “надолу” към София,Кюстендил,Мелник.На изток към Рила,Доспат,Смолян,Кърджали и още малко на изток и се прибираме в Карнобат.Това е посоката като не са уточнени градовете още.
    Защо ви споделям всичко това!!!
    Искам от вас малко помощ.
    Искам всеки който е от тези краища или е ходил да ми препоръча някоя забележителност,която да посетим докато пътуваме.Както казах градовете ги дадох като ориентир и не е задължително да е това маршрута.Спането ще е в хотели или къщи за гости или нещо подобно.В смисъл няма да е на палатка.Идеята е не самото пътуване, а забележителностите и красотите,които могат да се видят по време на пътуването.Северна България ми е мъгла за това което и да ми препоръчате да посетя най-вероятно няма да съм ходил и ще е интересно.
    Другото петно в екскурзиите ми е югозападна България.Там също приемам препоръки.
    Не се приемат предложения за Родопите.Почти няма какво да ме изненадате.
    Като време и бюджет съм спокоен.Мисля обаче да не е повече от 10-13 дни.Грубо са 2000км. Като очаквам да станат към 3000 с различните отклонения за разглеждане.Ще се пътува със SUV за това може предложенията да са и по черен път,но лек.
    Мисля,че може да стане интересна тема един вид събрани забележителности на България на едно място.Знам,че има доста писано из форума дори и имам някакви идеи,но ако тръгна да чета всички пътеписи на хора ходили къде ли не най-вероятно ще трябва да изляза в отпуск още от сега за да сваря.
    Благодаря на всички които ще се вкючат.

До: Ще обикалям България-трябват ми идеи!!!

Ето тук съм сложил линкове и "карта" на някой обекти който ме впечатлиха напоследък, разгледай и помисли дали ще са ти попът
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=58871&page=4
    Иначе ако се разходиш из повече пътеписи, ще се замислиш дали 13 дни ще ти стигнат
    Успех

Коментар

Около Варна - Велики Преслав , Плиска , Мадарски конник , Варна музей ( няма инфо за деца и възраст да помислим за подходящи забавления за тях) Аладжа манастир , Ботаническа градина Балчик , Калиакра , Камен бряг, Шабла , Дуранкулак...
      За Силистра някой колега да се включи , за Русе http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...2+%E3%F0%E0%E4
      За Плевен сигурно много колеги ще се включат - "Плевенска Панорама" .....
      Около Видин - Бабините Видини кули , Белоградчишките скали ....
      На юг от София - ... Рилски манастир , Мелник - Пирамидите и Роженският манастир, Петрич - Църквата и къща на баба Ванга, Банско - Байкушевата Мура , музеите на Вапцаров и Хилендарски
      Следват язовири ( те са ясни) , Батак , Пещера , Перущица ......
      Това се сетих на първо време.
      Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Мога да добавя само - Свищов, около видин също Магурата, после Леденика по пътя за София. Ако решите преди това да минете през Търново, Габрово, Боженци, Дряновски манастир, Шипка, Може да преспите някъде около троян . Не зная дали сте фенове на манастири, но има един сайт: www.bulgarianmonastery.com/bg/ там ше можете да видите по път какво ви е . След това на юг от софия, можете да минете през ждрелото на Р. Ерма, Рилски манастир, надолу деня около Мелник е добре...оттам може през Папас Чаир до Гоце Делчев...Ковачевица(в родопите е, но е в най западните)... и изобщо ако решите да отидете навсякъде ще трябват няколко месеца/

Друг вариант е да си вземете книжка със 100 национални туристически обекта и тя да ви е водач ...доста е полезна.

Прегледай и картата и си набележи 100тина местенца...пусни ги тук хората, които са били там могат да ти споделят мнения.

Успех
        LZ1DWW

Коментар

А що пропускаш Търново и региона? Там също има доста интересни неща...

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение
            А що пропускаш Търново и региона? Там също има доста интересни неща...
            Описал съм ги (Търново - Габрово и т.н.)
            Така или иначе, давам само идеи за маршрут...всеки сам ще си разгледа местенцата и ще реши.

Като спомена търново се сетих едно прекрасно място за нощувка http://www.kostenkovci.com/index-bg.htm Погледнете и там.
            LZ1DWW

Коментар

http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=25925
              Ще ти е полезна

Коментар

Ето и моето предложение за ЮЗ България.

1. Ждрелото на река Ерма

Пътя е хубав, ако идвате от София се минава през Перник, Брезник и Трън.

2. Манастир Св. Петър и Павел село “Одраница”

Ако се следва трака, между с.ДОКЬОВЦИ и с. Одраница пътя е черен.
                Не съм го минавам, че бяхме с прекалено леки коли
                Пътя до манастира от самото село е лек черен около 2-3км.
                Добре е да се има предвид че между Трън и Земен, няма заведения и магазини.

3. Земенски Манастир

Земенският манастир лесно се намира. Пътя е хубав,асфалтов.

4. Кюстендил - Тук не съм ходил, но си бях маркирал интересни места за посещаване. Предполагам има и подходящи малки хотелчета.
                Да намеря какво исках да видя аз и ще пиша допълнително.

ТРАК

От Кюстендил може да се прехвърлите към магистралата за Благоевград , Рупите, Мелник и т.н.

Коментар

Това местенце е добро за спане около Кюстендил: http://www.tribuki.com/
                  LZ1DWW

Коментар

Ето един доста полезен сайт
                    http://www.dechica.com/sto/17razgrad.htm

Предлагам ти задължително да посетиш при пътя Варна - Русе археологически резерват "Сборяново" и най-вече гробницата Свещари или както пише на самото място "Гинина могила". Тази тракийска гробница е уникална с архитектурата си и орнаментите вътре в нея. Мисля, че друга такава няма. Намира се на 10км. до гр.Исперих.

За Кърджали - Перперикон и историческия музей в самия град - много е хубав.

Другото го имаш вече като информация от другите постове, а и по сайта ще се ориентираш.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
                      Върти ми се в главата следващия месец да направя семейно пътуване в България.Знам,че не е модерно в момента при наличието на Турция и Гърция до нас,но като се замисля има толкова много интересни забележителности,които не съм виждал,че си помислих защо не.Идеята ми е следната.Обиколка на България обратно на часовниковата стрелка.Тръгване от Карнобат посока Варна.От там "нагоре" към Албена,Силистра,Русе,Плевен,Видин.От там “надолу” към София,Кюстендил,Мелник.На изток към Рила,Доспат,Смолян,Кърджали и още малко на изток и се прибираме в Карнобат.Това е посоката като не са уточнени градовете още.
                      Защо ви споделям всичко това!!!
                      Искам от вас малко помощ.
                      Искам всеки който е от тези краища или е ходил да ми препоръча някоя забележителност,която да посетим докато пътуваме.Както казах градовете ги дадох като ориентир и не е задължително да е това маршрута.Спането ще е в хотели или къщи за гости или нещо подобно.В смисъл няма да е на палатка.Идеята е не самото пътуване, а забележителностите и красотите,които могат да се видят по време на пътуването.Северна България ми е мъгла за това което и да ми препоръчате да посетя най-вероятно няма да съм ходил и ще е интересно.
                      Другото петно в екскурзиите ми е югозападна България.Там също приемам препоръки.
                      Не се приемат предложения за Родопите.Почти няма какво да ме изненадате.
                      Като време и бюджет съм спокоен.Мисля обаче да не е повече от 10-13 дни.Грубо са 2000км. Като очаквам да станат към 3000 с различните отклонения за разглеждане.Ще се пътува със SUV за това може предложенията да са и по черен път,но лек.
                      Мисля,че може да стане интересна тема един вид събрани забележителности на България на едно място.Знам,че има доста писано из форума дори и имам някакви идеи,но ако тръгна да чета всички пътеписи на хора ходили къде ли не най-вероятно ще трябва да изляза в отпуск още от сега за да сваря.
                      Благодаря на всички които ще се вкючат.
                      Ако знаеш как ти завиждам(благородно разбира се)
                      Има една книжка продават я в бензиностанцйи Еко, казва се ,46 непознати посоки в България, мисля, че ще има какво да подбереш, струва 15 лева.
                      Желая хубаво изкарване и да направиш много снимки за да сме и ние съпричстни с хубавите места, които ще посетите.
                      Поздрави
                      Спас
                      Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Около Русе не пропускай крепостта в Червен и скалните църкви в Иваново и Бесарбово.
                        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Съпругата ми е от Силистра,и ви препоръчвам да видите Крепостта "Меджиди Табия".
                          http://mysilistra.net/article/1/
                          (0+)
                          Единственото сигурно нещо е,че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                            Около Русе не пропускай крепостта в Червен и скалните църкви в Иваново и Бесарбово.
                            Русе - Басарбово - Иваново - Червен и след това по посока на Две могили на около 5-6 км след отклонението за Червен има малък асфалтов път от лявата страна /има и табела/, който води до пещера "Орлова чука". Не я пропускайте! Няма да съжалявате ако отидете. Там има и леглова база - търсете в нета http://www.orlovachuka.eu/ .

Коментар

Благодаря за идеите до тук.Има доста полезни неща от които съм си набелязал за графа "задължителни".Ще се поослушам още малко и ще направим едно събрание със жена ми и ще споделя какъв ще е маршрута за тези които ги интересува.А за снимки и пълен отчет няма какво да коментираме-то е ясно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X