Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За писането на пътеписи.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За писането на пътеписи.

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
    ..............................
    Как сега да не наруша предложените правила и да кажа - Е, т'ва са яките пътеписи
    Като кажеш - ето това са най-завладяващите пътеписи.

Мен лично писането на пътеписи ми е доста трудно. Чакам да ми дойде музата, както се казва и тогава всичко на един дъх. Тук съм си позволил да публикувам само два. Аз също срещам проблема с възможността след публикуване да се редактира. Допускат се грешки включително и технически от натискането на някое и друго копче в повече по клавиатурата, които няма как да се отстранят освен ако някой Модератор не си губи времето да го направи. Няма ли начин да остане бутона Редактиране активен поне за автора на пътеписа. Старая се веднага след публикуването да го прочета и редактирам, но не винаги успявам и после вече е късно.
    Имам и въпрос относно снимките. Още ли трябва задължително да са 800/600 или може и 1024/728. На малките доста пада качеството и това усещане което искаме да предадем чрез снимката се губи някъде в пикселите. Та в тази връзка може според мен да се слагат по-големи снимки, но примерно да има ограничение в големината на файла, за да се зареждат нормално.

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
      Като кажеш - ето това са най-завладяващите пътеписи.

Мен лично писането на пътеписи ми е доста трудно. Чакам да ми дойде музата, както се казва и тогава всичко на един дъх. Тук съм си позволил да публикувам само два. Аз също срещам проблема с възможността след публикуване да се редактира. Допускат се грешки включително и технически от натискането на някое и друго копче в повече по клавиатурата, които няма как да се отстранят освен ако някой Модер....
      Пиши във Word. Safe и му даваш заглавие. Можеш непрекъснато да се връщаш към текста.

Коментар

Досега винаги така съм правил, но някои неща не ги виждаш веднага, а да кажем след няколко дни се установява, че в една дума примерно "а" си объркал с "о" и други такива малки досадни грешки.

Коментар

Това наистина е добро предложение - да има възможност за Редакция.
          Явно не само при мен е съществувал този проблем
          Снимките смятам, че трябва да са си 800 / 600. Когато са по-големи, обикновено потребителя е забравил да ги намали като големина и е много трудно зареждането, особено при хора с бавен нет.

Коментар

Първоначално публикуван от бат Димо Преглед на мнение
            Това наистина е добро предложение - да има възможност за Редакция.
            Явно не само при мен е съществувал този проблем
            Снимките смятам, че трябва да са си 800 / 600. Когато са по-големи, обикновено потребителя е забравил да ги намали като големина и е много трудно зареждането, особено при хора с бавен нет.

Според мен бавния нет е рядко срещано явление вече, освен ако не говорим за мобилен такъв.

@Бойко: Препоръката за 800x600 e от доста време, аз ги пускам на 1024х768, защото наистина трудно се предава картината, ако са по-малки, а и се съмнявам повечето потребители да са с монитори по-малки от 15' и да е проблем разглеждането им.

По отношение на редакцията, не мога да взема отношение дали може да се оставят за по-дълго активни, но ако имате някакви корекции и допълнения - цъквате в триъгълничето - уведоми за публикация - някой модератор ще свърши работата
            Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
              Според мен бавния нет е рядко срещано явление вече, освен ако не говорим за мобилен такъв ...

Дори и да ти е бърз нет-ът, нерядко се случва на сървъра на форума да се съберем повечко маймуни и тогава отварянето на теми с повече (дори намалени) снимки става тегаво.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Дори и да ти е бърз нет-ът, нерядко се случва на сървъра на форума да се съберем повечко маймуни и тогава отварянето на теми с повече (дори намалени) снимки става тегаво.
                Е, Идеално Щастие Няма
                Искаме снимки, всички ги искаме, ще си плащаме с чакане, ако се налага
                Май моята тема "до Париж..." е с най-много снимки, пък никой не ме е "пребил" още

Коментар

Снимките, които се събират на широко употребяваните монитори в момента, не са големи по обем. По-добре ще е да се съобразяваме с изгледа. Така че 1024 по широката страна, май е по-оптималния за момента размер. За височина, колкото дойде
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                    Снимките, които се събират на широко употребяваните монитори в момента, не са големи по обем. По-добре ще е да се съобразяваме с изгледа. Така че 1024 по широката страна, май е по-оптималния за момента размер. За височина, колкото дойде
                    А и да големеят малко, има бутон за събиране страницата в ширина, та се позбиват малко, и не е такъв проблем
                    Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Като начало, здравейте. И: всичко казано досега сигурно е вярно, но 3- та които споменаха по-горе действително са хората които пишат най-много!Аз мога да кажа че всеки който не е за тая работа не трябва да пише. Но истината е че всеки който може трябва да пробва.....

Коментар

Първоначално публикуван от Дионис Преглед на мнение
                        ... Аз мога да кажа че всеки който не е за тая работа не трябва да пише...
                        А аз бих попитал, кой ще определи, кой е за "тая работа"?
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Като начало, здравейте. И: всичко казано досега сигурно е вярно, но 3- та които споменаха по-горе действително са хората които пишат най-много!Аз мога да кажа че всеки който не е за тая работа не трябва да пише. Но истината е че всеки който може трябва да пробва.....
                          Абсолютно съм Против!!! Всеки който има какво да каже да го прави, ако не му се получи, няма лошо човек може и да не го прочете, но винаги можеш да видиш нещо интересно!!!

Коментар

Колкото писатели - толкова и стилове!
                            Аз мога да чета почти всичко, стига да е (сравнително) грамотно написано.

Коментар

Аз съм от тези, които не могат да пишат (явно не съм за тая работа). Сигурно и други има като мен...
                              Значи ли, че като отида на някое интересно място и после искам да споделя тук във форума, да не го правя. Все пак не мога да пусна само снимки без никакъв текст...
                              После някой ще въведе критерий и за снимките и тогава раздела с разходки и пътеписи съвсем ще опустее.
                              http://www.nakladkibg.com
                              накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Понеже съм коза от всякъде, когато стане дума за емоция и се запъвам с рогата напред, и искайки да кажа нещо.. ще го направя, ако ще да ми резнете рогата с шлайфа....Прочетох всичко....и само едно не мога са си обясня....така красиви хора в душите си искат да споделят нещо....правят го без идея дя впечатлят, а просто ...всички да се зарадваме, защото това не е кеш в думи, от който да спечелиш лотария....и защо е нужно да се дребнее така, че се принизява показаното и казаното....Тези, които пишат са достатъчно спечелили с това, че имат богатството да усетят миговете и още по-великото богатство - да ги покажат, за да сме съпричастни към хубавото.....защото няма нито един, който да показва лошо...Представете си един пътепис , в който си говорим за гадното по пътя ни...и пускаме снимки, не че не можем да го направим, но ще е ужас...и коментарите ще са безкрайна върволица от негативизъм...и защо да си причиняваме това.... Евала /турцизъм, произжождаш от ев Аллах /не ме карайте да го пиша на арабски!/, съкратен речитативно, с изядени гласни и нелабиални съгласни.....ама, че ненужна в случая наука!!!/, но - просто част от речта ни/ на хората, които просто споделят щастието си, независимо в какви измерения. Мони, Ник, Цвети, Майкъл, Ники и всички останали....аз лично се почувствах прекрасно , прочитайки всичко от вас...и макар да бях редактор в пресата по едно време..../около 5 г. /, това, което бе пропуснато като граматика, пунктуация и словесна подредба не ме подразни...защото е на 100 процента ясно, че това е говорилня, това е форум за споделяне и казване, а не изпит по съвременен български език....не , че не видях грешките на секундата.../ професионално изкривяване/, но....никак и по никакъв начин не можах да им се ядосам, защото почувствах, че това е едно споделяне на красотата и ....когато има подобно нещо, нека да сме просто съпричастни с него, и да не сме квестори за дребното, не че е маловажно, но останалото е по-важно! Аз също допускам грешки, пишейки бързо и бързайки да кажа нещо, сменяйки клавиатури и шрифтове, но .....е разбираемо, заради адреналина да споделиш...и който не го разбира...просто, може би не бива да чете....или поне да не порицава в стил...запетайка се слага пред "че"......Не много хора са пътешественици и не е нужно да бъдат писатели в правилата, но е много важно някой , този някой, вместо да си лежи със спомените и да чертае нови маршрути, да иска да е писател и пътеводител за всички нас, точно в схемата на пътешественик, който не само си прави кеф-а, но го казва, не за да е "важен", но с идеята да сме едно богато семейство от спомени и картини и думи. Така че, поздравления за всички пътеписни пера....в този скапан живот, вие сте глътка вода, винаги по-интересна, когато не е просто H2O а е просто вода....с всичките и амеби, микроби и водорасли

пп /докато напиша това направих 23 грешки и сто пъти се връщах да ги поправя, ако има други.....простете, но...радвам се, че го написах/ след два пъти редакция - още 10 грешки...но все пак....има нещо за четене
                                Последно редактирано от Dan7; 10-12-09, 19:43.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X