Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Откъде тръгва пътят за връх Ботев?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Момчета, виждам, че горе всички сте с качествени машини и понеже искам да кача един приятел на Ботев, а знам, че той пеш няма да се навие, та да питам как е пътя Калофер-Ботев? Може ли да се стигне с обикновен паркетник като КИА Соренто например или трябва да търся нещо по сериозно. Да вметна само, че уменията ми в офроуд-а са примитивни също като возилото. Ако дадете и някакви времена за да се ориентирам по-добре ще съм много благодарен.

Предварително благодаря

Коментар

Може да се качите и с жигула. Времето за качване е около 2-3 часа.
      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Много благодаря за пързия отговор

Коментар

като те слушам, по-добре недей сам...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов
            като те слушам, по-добре недей сам...
            Ми метай се натам, що чекаш, знаеш ли колко е хубаво.

Коментар

Най красивия маршрут за изкачване на вр.Ботев започва от Карлово през карловските хижи където може и да преспите пътеката върви от двете страни на Стара река после на Малката река природата е разкошна има много природни забележителности доста е хладно даже и сега в жегите преди малко се върнах от там има хора по хижите от цялата страна а малко преди самия връх след отбивката за х.Плевен има новооткрит заслон което е добре защото на Ботев не може чай да се пие камо ли да се спи.Дано съм бил полезен.

Коментар

Да забравих да кажа че е голям студ и е добре да си носите одеала.

Коментар

До: Откъде тръгва пътят за връх Ботев?

за мераклиите да ходят до Ботев с "джип" - пътя е за по-височка лека кола, НО Ботев е в Национален Парк "Централен Балкан" все още не съм видял някъде забрана за минаване на МПС (виж за щастие за строителство забрана има), но хората не се кефят на нашите возила по пешеходните маршрути, избягвайте ги, не ги дразнете че ще ни забранят на цяло
                  П.С.
                  Според Злати който е говорил с управата на парка има ефективна забрана за каране в парка, но не съм виждал табели никъде???

Коментар

Ако ви се ходи повече пеша, има един път от Калофер който се качва над Паниците и стига нагоре чак до гората под хижа Рай. Мисля че е строен от цар Борис III.

От там до хижата през гората може да се качите за 2 часа пеша. До връх Ботев по тарзановата пътека е още 2-3 часа. А още по-красив е маршрута през Башмандра и заслон Ботев.

Коментар

Алекс, табели има от юг на няколко места вече.

Коментар

Ако някой ходи от хижа Рай до Ботев пеша му препоръчвам Благовата пътека Ако сте с лице към входа на хижата започва от горичката в ДЯСНО от нея Нагоре по сипеите и после по скалите в ДЯСНО от Райското пръскало Качването почти граничи с виа ферата, но не изисква никаква екипировка и подготовка. На проблемните места пътеката е осигурена със стоманени въжета, вериги и метални стълбички. Само внивайте, че са ръждиви и да не се одраскате на тях! Гледките са в пъти по-красиви от Тарзановата пътека. Повечето време си на сянка И има доста ручейчета, от които да си наливаш вода

Връщането обаче е по-безопасно да стане по Тарзановата пътека...
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                          ... пътя към априлци (кръстен от Венци - Пътеката на Гандалф) е по-интересен и се минава покрай хижа Тъжа, веселбата е голяма, не го препоръчвам на хора със слаби нерви - силни странични наклони с леки свлачища

Мдааа. Интересничко беше пътченцето ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Да, а пък на нас ни се наложи да го минем и късно вечерта по тъмно та ни беше още по-интересно...
                            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              Да, а пък на нас ни се наложи да го минем и късно вечерта по тъмно та ни беше още по-интересно...
                              Почти аналогичен случай у наше село. Излязохме от този участък към 21:45.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Е ясно, няма какво да ви обяснявам...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X