Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване към и от България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пътуване към и от България

Първоначално публикуван от radko7 Преглед на мнение
    Колеги аз имам един въпрос трябва да си докарам от Германия една гумена лодка с извънбордов двигател на отиване мисля през Сърбия с празна кола,ама на връщане през Сърбия пак може ли да имам проблеми за лодката и мотора? И още нещо : В Германия,Австрия,Унгария може ли да я превозвам на рейките на покрива в гранични размери за извън-габаритен товар?
    Благодаря предварително !!
    Колега - дано вече си докарал лодката успешно!
    Ако още ти предстои пътуването - не очаквай някой да каже как ще се развият нещата в Сърбия или с лодката на покрива.
    Това си е строго индивидуално и зависи от късмета.Според мен - не би трябвало да имаш проблеми !
    Аз пътувах на риск от Германия с извънгбаритен товар и с много страх .
    Късмета ми беше на ниво и само Унгарските митничари( 30 евро ) и един Румънски полицай ( по моя вина - 10 евро ) - ми бяха проблемите.
    За теб -а и за всички пътуващи с малко нарушение мога да кажа :
    1. Пътувайте колкото се може с по-малко спирания .
    2. Търсете само големите магистрали .
    3. Като наближите град - залепете се зад някой ТИР и бъдете търпеливи , докато напуснете пределите на градското околовръсно.
    Повечето проверки са около градовете и то само през светлата част .
    Като сте на митницата - не бъдете страхливи - гадовете го усещат.
    Усмихвайте се ( компанията в колата ) и си говорете - това абстрахира малко митничарите. Малко ..... но , помага .

Ако вече са ви казали , че" ще се глобяваме "- ясно е ....че все ще се намери за какво , но - ВИЕ СЕ ПАЗАРЕТЕ и не давайте колкото ви искат - това показва , че не ви е за сефте .
    Подчертайте , че предишния път , или предишния колега вече ви е честитил нарушението ( нищо , че не е вярно- помага ).
    В Румъния - колкото и да ви искат - очакват 10 евро. Това е .
    В Унгария - ако не сте превишили ограничението - полицай няма да видите !
    В Австрия - макар и строги - ще ви се размине .
    В Германия - там ако сте в нарушение - не трябва да ви виждат .
    Опитайте да се придвижите или рано сутринта , или след 19 часа.
    Рискът е много по-малък ( личен опит ) , но отново съществува.
    Въобще - късметът е голяма работа , но много , много на него не разчитайте ( само в краен случай ).
    По-добре да не сте в нарушение за да сте спокойни !
    На добър път и не забравяйте - и Полицайте са хора !

Коментар

Каквото и да си говорим, ние сме обградени с минимум един ден път "препиатствия" преди да стигнем ЕвропаТА
      Минавал съм всички възможни пътища (изброени по нагоре).
      Жената още първият път ЗАБРАНИ дори Разговорите за Румъния (и аз до голяма степен я подкрепям!).
      През Сърбия-Хърватска-Словения - "Балканска Рапсодия", ако имаш късмет - няма проблеми, ако ли не - аз лично разтоварвах целият багаж на границата със Словения - просто имат Норматив - една кола трябва да е "разкостена" и ако изтеглиш късата клечка се моташ 20 минути, нямаше никакви проблеми освен досада и унижение някой да ти рови личните вещи и да те гледа като бандит - девойката намери хапчета за глава и веднага попита "това амфетамини ли са?" макар да беше напълно наясно за какво става въпрос - Процедура.
      Освен това навсякъде взимат Евра, НО по Трънският курс, понеже бяхме две коли можехме да сравняваме и си лъжат откровенно, на бензиностанция в Хърватска платих в евро 54Евро за 45литра бензин при цена на литъра под едно евро! А ако знаеш курса и смяташ (7.6 куни за едно евро май беше) се Сърдят и те Гонят да ходиш да зареждаш другаде - добър вариант е Кредитна карта - тогава курса е на банката
      Таксите в Сърбия са 12 Евро за цялата, в Хърватска не помня но нещо подобно, ВНИМАНИЕ в Словения преди се плащаше Сега е с ВИНЕТКА - около 30Евро за 6 месеца - по-малки няма и яко следят за винетки, ние минахме поне 5 поста за винетки + коли по бензиностанциите!

Остана най-приятният поне за мен, но най-скъп маршрут през Гърция-Ферибота-Италия, по мой сметки цената е двойна (за преминаване в сравнение със Сърбия), но е най-гот - няма граници, няма проблеми, а и на Ферибота е фън.
      Проблема е в разписанието, за да взимат повечко пари почти всички са нощни (плащаш и каюта!!!) и трябва да си съобразяваш графика с тях.
      Лично аз най си харесвам през Гърция, но на последната разходка, сменихме датата на тръгване и нямаше подходящ ферибот

Надявам се да е полезно

Коментар

Ще споделя за пътуване до Гърция . С Лада Нива - по техните планини и полуострови.
        Излизането от България си е направо все едно отиваш до вилата - нито питат нито гледат ( ОЕ)-(EU)
        Започвам с горивата - в Гърция НЯМА ГАЗ . Много са назад .
        Единствената Газ станция е в Тесалоники( Солун )- на станция ( автогара) Македония - отзад. Само там има Газ.
        Всичко друго е нормално . Пътищата са идеални , осветени тунели и перфектни магистрали. Нама забележки!
        В градовете има задръствания през деня ( до 16 ч) - и който бърза да избягва пътуване през центровете на големите градове.
        Пътуването до Халкидическия полуостров е приятно . Във всяко населено място има Българи , и може лесно да се открие сънародник да помогне с езика. За сега морската вода на Егейско море е студена - 14 градуса и влизането е .... само за намокряне .
        Хотелите са празни и на символични цени - ( при нас около 10 евро ) за нощувка на човек.
        Ако искате да стигнете до определена точка - на разчитайте на ДжиПиЕса. Макар и със съвременен софтуер -картите са неточни и понякога доста комични ( прекара ни през нивите с Житото).
        Ако зададете най-краткия маршрут - почти сигурно ще минете през някоя нива или малко селце . Но и това си има своите плюсове - видяхме селца , които иначе никога не бихме посетили.
        Посещение на хижите по границата с България става само с кола- но заредете си гориво - в малките селца НЯМА бензинистанции и може да се окажете в конфузна ситуация !
        За съжаление - кафето в Гърция е САМО Фрапе ( нямат Еспрессо) - освен от кафе-автомат ( и те са рядкост ).
        Последните надписи около хижите не показват разстоянието до населено място , а разстояние до следващата забележителност .
        Почти навсякъде има приятни кътчета за отдих и отмора. Ако наоколо има поделение или застава - снимките са забранени ( помнете това ).
        И сега най-приятната изненада за един Българин в Гърция :
        Голяма част от населението на тази страна разбира БЪЛГАРСКИ език , но по-трудно го говорят. Почти всеки Грък има познат или приятел Българин и се радва на среща с Българи !
        Все пак това важи за северната част на Гърция . А около границата с България - направо си говорят Български език ! Приятно нали !
        Успех на всички тръгнали на Юг !

Коментар

Колегата бгбул е пропуснал най-изгодното южно пристанище Бриндизи. Най-кратката връзка до Игуменица.
          За два-три пъти минаване не забелязах някой да дава пари за каюта. Опитните си носят спален чувал и веднага се просват на пейките, или направо на мокета. Красивите - се примолват на хубавите украинки от ресторанта да ги приютят.

Коментар

През Гърция не съм имал ядове.Ферибота към Италия си върви дългичко (към 12 часа),затова препоръчвам наемането на каюта.

Когато минавах през Словения се оказа,че винетката е 35 евро и други освен 6 месечни и годишни няма.

Коментар

Здравейте,колеги!

Понеже ми предстои прибиране в България ( от Испания), искам да попитам наясно ли е някой от кое пристанище в Италия е най изгодно да се пътува за Гърция ( Игуменица предполагам) с ферибот?Досега не съм пътувал по този маршрут и ще се радвам ако някой може да ми даде информация по въпроса, както и приблизителни цени ако е възможно.
              Благодаря предварително!

Коментар

Първоначално публикуван от pajero94 Преглед на мнение
                Здравейте,колеги!

Понеже ми предстои прибиране в България ( от Испания), искам да попитам наясно ли е някой от кое пристанище в Италия е най изгодно да се пътува за Гърция ( Игуменица предполагам) с ферибот?Досега не съм пътувал по този маршрут и ще се радвам ако някой може да ми даде информация по въпроса, както и приблизителни цени ако е възможно.
                Благодаря предварително!
                Анкона ще ти е най-добре,защото предполагам ще си изморен.
                Венеция ти е най-близо,но корабите оттам са малко и надали ще има билети без резервация.
                Бари е доста по на юг от Анкона и не си заслужава.

Иначе маршрут Анкона-Игуменица или Анкона-Патра,Патра е по-дългия но има доста красиви места в Гърция,ако не си минавал.

Лек път
                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Патра ти е ДОСТА по- дългия. Само в Гърция ще имаш близо1000км!
                  Аз пътувам всяка година по два пъти през Бари или Бриндизи. Оттам са и най- евтините билети. Днес пътува един приятел (в момента е на кораба) от Бриндизи до Игуменица е платил 86 евро общо за колата и него. От Игуменица до Кулата са около 500км.
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Много ви благодаря за отговорите колеги!

Доколкото разбрах ферибота от Бриндизи до Игуменица е по-ефтин,но дали разходите до там по магистралата не са колкото разликата в цените на билетите?Имате ли представа за цените на ферибота Анкона-Игуменица?А за маршрута който ми препоръчвате през Патра- ще попитам половинката дали иска,защото по принцип не бързаме, а пък и двамата обичаме да обикаляме и да разглеждаме нови и красиви места.Така че, ако знаете цените и оттам,моля пишете!

Благодаря ви още веднъж!

Коментар

Колега , аз пътувам от Фрозиноне (малко под Рим) до Бари и магистралата е 20-21 Евро. От Рим до Бари ще е около 25. Не знам какво точно е разстоянието от Анкона до Бари , но едва ли е повече от 30 Евро. От Бари до Бриндизи са 100 км първокласен четирилентов път (безплатен) с макс. скорост 110 км/ч. Стига се за час.
                      Разликата в билетите за ферибота от Анкона и Бриндизи до Игуменица , а пък и до Патра мисля че е повече.
                      Това от мен.
                      Поздрави и приятен път!
                      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                        Колега , аз пътувам от Фрозиноне (малко под Рим) до Бари и магистралата е 20-21 Евро. От Рим до Бари ще е около 25. Не знам какво точно е разстоянието от Анкона до Бари , но едва ли е повече от 30 Евро. От Бари до Бриндизи са 100 км първокласен четирилентов път (безплатен) с макс. скорост 110 км/ч. Стига се за час.
                        Разликата в билетите за ферибота от Анкона и Бриндизи до Игуменица , а пък и до Патра мисля че е повече.
                        Това от мен.
                        Поздрави и приятен път!
                        Колега Анкона-Бари магистрала казваш е 30 Евро,а колко километра е и колко Евро за гориво?

Аз доста пъти съм се опитвал да спеста по този начин,с лек автомобил и с товарен ама накрая излиза по-скъпо и ти остава умората от дългото пътуване.
                        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X