До: Пътуване към и от България
Колега - дано вече си докарал лодката успешно!
Ако още ти предстои пътуването - не очаквай някой да каже как ще се развият нещата в Сърбия или с лодката на покрива.
Това си е строго индивидуално и зависи от късмета.Според мен - не би трябвало да имаш проблеми !
Аз пътувах на риск от Германия с извънгбаритен товар и с много страх .
Късмета ми беше на ниво и само Унгарските митничари( 30 евро ) и един Румънски полицай ( по моя вина - 10 евро ) - ми бяха проблемите.
За теб -а и за всички пътуващи с малко нарушение мога да кажа :
1. Пътувайте колкото се може с по-малко спирания .
2. Търсете само големите магистрали .
3. Като наближите град - залепете се зад някой ТИР и бъдете търпеливи , докато напуснете пределите на градското околовръсно.
Повечето проверки са около градовете и то само през светлата част .
Като сте на митницата - не бъдете страхливи - гадовете го усещат.
Усмихвайте се ( компанията в колата ) и си говорете - това абстрахира малко митничарите. Малко ..... но , помага .
Ако вече са ви казали , че" ще се глобяваме "- ясно е ....че все ще се намери за какво , но - ВИЕ СЕ ПАЗАРЕТЕ и не давайте колкото ви искат - това показва , че не ви е за сефте .
Подчертайте , че предишния път , или предишния колега вече ви е честитил нарушението ( нищо , че не е вярно- помага ).
В Румъния - колкото и да ви искат - очакват 10 евро. Това е .
В Унгария - ако не сте превишили ограничението - полицай няма да видите !
В Австрия - макар и строги - ще ви се размине .
В Германия - там ако сте в нарушение - не трябва да ви виждат .
Опитайте да се придвижите или рано сутринта , или след 19 часа.
Рискът е много по-малък ( личен опит ) , но отново съществува.
Въобще - късметът е голяма работа , но много , много на него не разчитайте ( само в краен случай ).
По-добре да не сте в нарушение за да сте спокойни !
На добър път и не забравяйте - и Полицайте са хора !
Първоначално публикуван от radko7
Преглед на мнение
Ако още ти предстои пътуването - не очаквай някой да каже как ще се развият нещата в Сърбия или с лодката на покрива.
Това си е строго индивидуално и зависи от късмета.Според мен - не би трябвало да имаш проблеми !
Аз пътувах на риск от Германия с извънгбаритен товар и с много страх .
Късмета ми беше на ниво и само Унгарските митничари( 30 евро ) и един Румънски полицай ( по моя вина - 10 евро ) - ми бяха проблемите.
За теб -а и за всички пътуващи с малко нарушение мога да кажа :
1. Пътувайте колкото се може с по-малко спирания .
2. Търсете само големите магистрали .
3. Като наближите град - залепете се зад някой ТИР и бъдете търпеливи , докато напуснете пределите на градското околовръсно.
Повечето проверки са около градовете и то само през светлата част .
Като сте на митницата - не бъдете страхливи - гадовете го усещат.
Усмихвайте се ( компанията в колата ) и си говорете - това абстрахира малко митничарите. Малко ..... но , помага .
Ако вече са ви казали , че" ще се глобяваме "- ясно е ....че все ще се намери за какво , но - ВИЕ СЕ ПАЗАРЕТЕ и не давайте колкото ви искат - това показва , че не ви е за сефте .
Подчертайте , че предишния път , или предишния колега вече ви е честитил нарушението ( нищо , че не е вярно- помага ).
В Румъния - колкото и да ви искат - очакват 10 евро. Това е .
В Унгария - ако не сте превишили ограничението - полицай няма да видите !
В Австрия - макар и строги - ще ви се размине .
В Германия - там ако сте в нарушение - не трябва да ви виждат .
Опитайте да се придвижите или рано сутринта , или след 19 часа.
Рискът е много по-малък ( личен опит ) , но отново съществува.
Въобще - късметът е голяма работа , но много , много на него не разчитайте ( само в краен случай ).
По-добре да не сте в нарушение за да сте спокойни !
На добър път и не забравяйте - и Полицайте са хора !

.
Коментар