Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване до Букурещ, Румъния

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пътуване до Букорещ, Румъния

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
    Обърни внимание на табелите преди Русе и след Гюргево. Навсякъде пише БукУрещ, BukUresti
    Drum bun!
    Упс

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
      Относно винетките - миналата година - точно по това време беше случката - 25 август, на границата и на всички бензиностанции по пътя до Букурещ нямаше винетки и си купихме чак в самия град, да не казвам на излизано от града. Мисля, че беше някъде околко 10 леи тридневната или седмичната. По-скъпи са таксите на моста и ако при нас почти никога не съм минавал без официален документ, то, като влизаш от Гюргево към Русе, може да не ти дадат документ и после румънците - щото на нашия граничен контрол в Русе стоят обикновено повече румънци отколкото българи - да не те пускат да минеш и да те пращат да си платиш още веднъж за моста или да си намериш платежния документ за платената такса. Мъчат се и те хората да изкореняват корупцията...
      Приятна разходка!
      Колега, ще имам предвид и двете предупреждения... ще се сдобием с леи и то на по 5 и 10. А за таксата на моста- ще ги дрънкам докато не ми дадат квитанция, че съм си платил.

- Илия

Коментар

Сетих се да питам- а с ЛЕИ от къде да се сдобия? Аз вчера обмених 100 ЕВРО но явно и ЛЕИ ще трябват. По change бюрата има ли ги?

- Илия

Коментар

И аз да кажа
          Без навигация из Букурещ е трудно, защото има много странни кръстовища и включвания. Дори и един тунел.
          Аз лично паркирах около Парламента ( двореца на Чаушеско ) в един от страничните булеварди. Нямаше проблем
          Таксата за моста се плаща на място и винаги са ми давали квитанция.
          Гаден е участака 20 км преди Букурещ. Иначе Пътя като асфалт е добър до там.
          На връщане трябва да внимаваш, защото отбивката към Дунав мост е много мижава и можеш да я пропуснеш и да се навреш в Гюргево. Не че е някакъв проблем, ама е загуби време.
          Последно съм ходил май месец.
          И да си призная честно никога не съм си купувал винетка. Научих за тях миналата седмица. Въобще не знаех, че ги има.
          Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
          NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

До: Пътуване до Букурещ, Румъния

То за имането ги има ама ..............
            само на едни определени бензинджийници ги продават и от Русе до Букурещ на нито една ги нямаше !
            Забравих
            -Никой не говори английски или се правят
            -GPS наложителен
            Последно редактирано от CJ_; 21-08-08, 20:54.
            Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Още един въпрос се присетих- някой ще ни проверява ли багажа? Питам, защото с приятелката ми искаме да си вземем лаптопите, но ме е страх на границата да не се заядат нещо...

Коментар

6-7 пъти съм ходил, никога не са ми проверявали багажа.
                Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

А ще посмеете ли да ги оставите в хотела, или в колата, или ще си ги мъкнете с вас навсякъде? Щото то човек без лаптоп е като....абе - мани го. Що ли не вземат КАТ да го въведат към задължителното оборудване на автомобила?

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
                    А ще посмеете ли да ги оставите в хотела, или в колата, или ще си ги мъкнете с вас навсякъде? Щото то човек без лаптоп е като....абе - мани го. Що ли не вземат КАТ да го въведат към задължителното оборудване на автомобила?

Абе майтапът на страна, ама 2та лаптопа са по-скъпи от първоначалната вноска за колата, та смеем ли да ги оставим в къщи...

Коментар

За съжаление и това е вярно. Ще си ги носите. Колко са няколко килограма отгоре на 36 градуса за млади хора?
                      P.S. Сега вече се убедих, че живея в 21 век, като започнахме и с теб да си комуникираме през форума.

Коментар

Първоначално публикуван от loobian Преглед на мнение
                        Сетих се да питам- а с ЛЕИ от къде да се сдобия? Аз вчера обмених 100 ЕВРО но явно и ЛЕИ ще трябват. По change бюрата има ли ги?

- Илия
                        В Русе по всички ченч бюра има леи.
                        Николай Папазов

Коментар

Ей ни

Както обещах, ще сложа малко снимки от пътуването...
                          Още веднъж, благодаря на всички, които дадоха ценни съвети. Особено много благодаря на chris_vicom, който ме предупреди да имам ЛЕИ на дребно, за паркинг... големи са терикати там...първо ми казаха 6 ЛЕИ на час, после като видяха, че имаме пари момчето каза 20 ЛЕИ, но успяхме да го свалим на 15 ЛЕИ и стояхме 2 часа

Иначе, градът е готин, пътната инфраструктура е доста по-добра от нашата (за пръв път видях на живо 9 ленти в едната посока!!!). Направиха ми впечатление 3 неща:
                          1. Всички за закуска пият алкохол (бира, усики...каквото има). Не видях никой да пие кафе
                          2. Много жица има в този град... и на снимките ще го видите.
                          3. Общуването е повече от интересно... онези не знаят бъкел английски. Останах удивен колко много можем да си кажем с десетопръстната. А с лист и химикал дори стихотворение на Вазов можех да им разкажа...

Ето ги и снимките...

Тръгнахме от София към 8ч сутринта и се отбихме да заредим и да пием по едно кафе

Към 12ч вече бяхме на границата...никой не ни провери документите на колата...нито талон, нито пълномощно, нито зелена карта.

10тина минути по-късно минахме Дунав Мост...

След това спряхме на първата бензиностанция, да търсим винетка...е така и не намерихме винетка до края на престоя ни

Час по-късно се отзовахме в Букурещ Скоро след това се уверихме, че без GPS нямаше да намерим каквото и да е било.

Ето я и арката

И разни други неща...

За съжаление, в този момент се провеждаше Grand Prix и бяха отцепили района около двореца на Чеушеско, но все пак успяхме да го заснемем макар и от далече

Прави впечатление, че там всичко е голямо

Вечерта отидохме на някакво заведение до някакво езеро...едно кафе- 7 ЛЕИ!!!

В неделя, посетихме църквата Свети Георги, пред която има едно странно кръгло нещо...ето го и него

А ето как изглеждат нещата на 50 метра до църквата

След това, посетихме мавзолея

И след това си поехме пътя за София...
                          Отбихме се през Русе, да обядваме...цените- като в Румъния

След това пък решихме да минем да видим Панорамата, в Плевен..

Час по-късно, научили за освободителните битки край Плевен, се запътихме към София
                          Ето и албума с всички снимки, които направихме:
                          http://gallery.me.com/i.yordanov#100095

Обърнете внимание, че са 2 страници...горе, точно под "бутоните" пише "1" и "2".

Следваща дестинация- ИСТАНБУЛ

Поздрави,
                          Илия
                          Последно редактирано от loobian; 25-08-08, 10:25. Причина: допълнение

Коментар

Браво Екстра разходка и репортаж
                            Светът на Владо

Коментар

Като за начинаещ пътешественик - репортер, супер си се постарал. Само гледай следващите снимки, които ще качваш във форума, да показват повече от забележителностите, а по-малко от вас, защото написаното тук - остава, а четящите го хора се интересуват от пътешествието, а не от снимки на участниците в него.
                              Ще чакаме истанбулско продължение.

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
                                Като за начинаещ пътешественик - репортер, супер си се постарал. Само гледай следващите снимки, които ще качваш във форума, да показват повече от забележителностите, а по-малко от вас, защото написаното тук - остава, а четящите го хора се интересуват от пътешествието, а не от снимки на участниците в него.
                                Ще чакаме истанбулско продължение.
                                Ама ако не се покажем как ще ни видят колко сме хубави
                                Но приемам забележката...от Истанбул- само забележителности

- Илия

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X