Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване до Букурещ, Румъния

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пътуване до Букурещ, Румъния

Здравейте,

Миналата седмица с приятелката ми си купихме чисто нова Тойота Корола и сега ще я тестваме до Букурещ. Ще пътуваме в Събота.

Ако някой е пътувал, ще сподели ли мнение по следните въпроси:
    1. Пътят (през Русе) добър ли е?
    2. Има ли проблем на границата (имам си зелена карта + пълномощно /колата е лизингова/)
    3. Има ли проблеми с полицията или хората там?
    4. Цените как са горе долу сравнено с цените в България (или по-конкретно- София)
    5. Какви такси се плащат на границата?

Благодарско

- Илия
    Последно редактирано от loobian; 21-08-08, 16:05.

До: Пътуване до Букорещ, Румъния

Първоначално публикуван от loobian Преглед на мнение
    Здравейте,

Миналата седмица с приятелката ми си купихме чисто нова Тойота Корола и сега ще я тестваме до Букорещ. Ще пътуваме в Събота.

Ако някой е пътувал, ще сподели ли мнение по следните въпроси:
    1. Пътят (през Русе) добър ли е?
    2. Има ли проблем на границата (имам си зелена карта + пълномощно /колата е лизингова/)
    3. Има ли проблеми с полицията или хората там?
    4. Цените как са горе долу сравнено с цените в България (или по-конкретно- София)
    5. Какви такси се плащат на границата?

Благодарско

- Илия
    1. Пътят е ОК.
    2. Щом имаш изрядни документи няма да имаш проблеми.
    3. Пътувал съм из Румъния. Проблеми не съм имал с хората и служителите на реда.
    4. Цените са горе-долу подобни. Хотелите са им много мизерни. За 100 евро стая може да няма топла вода
    5. Такса за Дунав мост и после трябва винетка, поне така беше преди. Тази година не съм пътувал. Незнам дали още са с винетки
    Светът на Владо

Коментар

Винетка. (около 10 евро или малко по-малко)
      Такса за моста май е 20 евро, за ферибот малко повече + по няколко на човек.
      Още някоя полузаконна такса "терминал" е много вероятно да Ви поискат на влизане. Май ако поспориш извесно време може и да не я платиш. Така са ми казвали, аз си я платих
      Пътищата не са по-лоши от нашите но сега масово се правят ремонти и през 1 км се чака на светофари с еднопосочно преминаване.
      Проблеми с полицаи - никакви, дори са любезни ако ги питаш за нещо.
      Цените са незначително по-високи от нашите - може би дори са същите, но тук нали си знаем от къде да пазаруваме и затова изглежда малко по-скъпо там.
      Хотелите не са чак толкова безбожно скъпи. По скоро 30-40 евро за стая е нормална цена, не 100.
      Ако ви се разхожда просто на екскурзия Ви препоръчвам от Русе до Бран или Синая да отскочите, хубави планински градчета (курорти). До Букурещ и обратно не знам да има нещо интересно - поля и ниви.

П.с. Винетката се купува от границата, после няма къде!
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Благодаря за отговорите.

Отностно хотелите- ние направихме резервация в един нов хотел Monte Carlo Palace Hotel, 4 звезди, 100 ЕВРО за 1 нощувка в апартамент. Климатик, вана, интернет, барче, ТВ, всичко...

Само за винетката и за таксата за моста да питам- къде точно на границата се плащат? Или поне, като отида ясно ли ще ми бъде? Защото като знам в БГ колко "ясни" са тези неща, като нищо ще се окажем без винетка или ще се лутам 1 час да търся от къде се купува...

Благодаря!

- Илия
        Последно редактирано от loobian; 21-08-08, 14:30. Причина: пояснение

Коментар

Благодаря за отговорите.

Отностно хотелите- ние направихме резервация в един нов хотел Monte Carlo Palace Hotel, 4 звезди, 100 ЕВРО за 1 нощувка в апартамент. Климатик, вана, интернет, барче, ТВ, всичко...

Само за винетката и за таксата за моста да питам- къде точно на границата се плащат? Или поне, като отида ясно ли ще ми бъде? Защото като знам в БГ колко "ясни" са тези неща, като нищо ще се окажем без винетка или ще се лутам 1 час да търся от къде се купува...

Благодаря!

- Илия
          НА границата няма да те пуснат без да платиш таксата А винетката от бензиностанията непосредствено след границата
          Светът на Владо

Коментар

Аз не минах през Русе, затова не знам там как е, но на Оряхово питахме и ни казаха. (Разбират повече Български отколкото Английски). Между другото в румъния, дори в ресторанти или хотели трудно се намира някой които може да върже 2 думи на англиски, голям проблем защото езиците ни нямат нищо общо и остава само десетопръсната
            Technical Rescue Direct - life lies in courage
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
              и остава само десетопръсната
              Ооо да, това на 100% е валидно за цяла Румъния
              Светът на Владо

Коментар

В Букурещ е малко объркано и няма много табели. ГПС няма да ти излишен
                Светът на Владо

Коментар

Май ще е забавно пътуване...

Благодаря и на двама ви за отговорите.
                  В неделя се връщаме и ще публикувам снимки

- Илия

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                    В Букурещ е малко объркано и няма много табели. ГПС няма да ти излишен
                    Имам си Дори вече съм си въвел на POI всички места които ще посетим (Парламента, Арката, МакДоналдс, Мол-а...т.н.), тъй че да не губим време в лутане. Друг е въпросът колко е добра картата...на iGO е, най-новата уж.

Коментар

Май ще е забавно пътуване...

Благодаря и на двама ви за отговорите.
                      В неделя се връщаме и ще публикувам снимки

- Илия
                      Задължително ще чакаме репортажа Пожелавам приятно пътуване и престой в Румъния
                      Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                        НА границата няма да те пуснат без да платиш таксата А винетката от бензиностанията непосредствено след границата
                        Стига да има винетки,щото доста често няма!От моста до Букурещ няма нищо интересно.Впечетление прави, че покривите са тенекиени.Чак като наближиш Букурещ започват да се виждат керемиди.Збележителности в Букурещ-замъка на Чеушеско(огромно здание)има голям паркинг пред него(не се подлъгвай да спираш под дърветата на сянка защото веднага от някъде изниква чичко милиционер с моторетка и те гони учтиво,нищо че виждаш няколко одрънкани дачийки на сянката),другото е музея на селото-огромен парк с езерце и много различни къщички и колибки...а бе трябва да се види.Сигурно има и други интересни неща ама за повече нямах време като ходих.Другото е шопинга- Икеа,Карфур трябва да се видят.Между другото прави впечетление големия респект на румънските шофьори от техните полицаи(за разлика на същите румънци от нашите полицаи)
                        Николай Папазов

Коментар

И внимавай с измамниците. Изобщо не казвам, че румънците са по-големи от нашите. Прилагам карта, къде успяха да ме врътнат, като първи ламер! Това се намира в самия център на Букурещ. D-образното кръстовище в - най-ляво на снимката е парламента - втора по големина административна сграда по света, а на мястото където пише Obir Bucuresti паркирах автомобила си с цел да разгледаме пешком - мястото беше пълно с коли и приличаше на паркинг, като например във Велико Търново зад Славяни. Приближи се един младеж размахвайки някакъв кочан с документи - наподобяващ кочан фактури с формат А5 и започна да ми обяснява, че трябва да му платя такса за паркинг в размер на 5 леи. Тъй, като имах само едри банкноти (груба грешка - искайте при обяната поне 100 леи в дребни банкноти) му подадох една - не помня, колко 50 или 100 леи и онзи с мазна усмивка ми обясни, че няма да ми върне и трябва да ги развали. Викна нещо на другаря си, който стоеше на 30-тина метра и пресече улицата, като се изгуби от погледа ми, другарчето му го последва, а аз разбрах, че съм се хванал, като тлъст шаран. Ама и да се ядосвам...
                          Не повтаряйте грешката ми!
                          Прикачени файлове
                          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Относно винетките - миналата година - точно по това време беше случката - 25 август, на границата и на всички бензиностанции по пътя до Букурещ нямаше винетки и си купихме чак в самия град, да не казвам на излизано от града. Мисля, че беше някъде околко 10 леи тридневната или седмичната. По-скъпи са таксите на моста и ако при нас почти никога не съм минавал без официален документ, то, като влизаш от Гюргево към Русе, може да не ти дадат документ и после румънците - щото на нашия граничен контрол в Русе стоят обикновено повече румънци отколкото българи - да не те пускат да минеш и да те пращат да си платиш още веднъж за моста или да си намериш платежния документ за платената такса. Мъчат се и те хората да изкореняват корупцията...
                            Приятна разходка!
                            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Здравейте,

Миналата седмица с приятелката ми си купихме чисто нова Тойота Корола и сега ще я тестваме до Букорещ

Благодарско

- Илия
                              Обърни внимание на табелите преди Русе и след Гюргево. Навсякъде пише БукУрещ, BucUresti
                              Drum bun!
                              Последно редактирано от Симеон; 21-08-08, 16:11.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X