Първоначално публикуван от dani
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Информация за пътуване до Австрия
Свий
X
-
Dani прав си унгарците ни се водят ни се карат. Такива кат тях не съм виждал никъде. А цените им определено не са в час. Можеш ли да ми кажеш къде в оня край на Сърбия е OMV - град или някви други координати. Пак Ви казвам че тръгвам от Монтана през няква чука би трябвало да мина и от там по някви пътища дето ТомТом-а ги изкара. В противен случай трябва да се върна в сф а това е 200-300км в повече и няколко часа в повече. За това става въпрос. ПоздравиВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
-
Тедо, колата ми е на снимката. Има разлика само в цвета и окомплектовката. гори около 6,5/100 и теоретично би трябвало да стигне дори и до Австрия без дозареждане. Предпочитам обаче да виждам стрелката на резервоара в горно крайно положиние, та затова питам. А помпата ми е БОШ VP44 за нискосулфатна нафта. За съжаление 95% от нафтата в БГ и в Източна европа е произведена от руски нефт, който е с много високо съдържание на сяра. Аз в БГ зареждам единствено и само от ЕКО ЕЛДА. Доколкото знам само те продават вносна нискосулфатна нафта. Въпроса с горивото се пренебрегва доста в БГ и затова масово бензиностанциите, разреждат горивата, къде с керосин(няма акциз) каде с котелно гориво, къде кой каквото намери по-евтино. Това съм го чувал от приятели дори и за ШЕЛ. За лукойл въобще не ми се говори. Ама пак избягахме от темата. ПоздравиВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
Коментар
-
В двата края преди границата с Унгария, знам че пункта от Унгарска страна беше Roszke, и е буквално на 20-30 км преди граничния пункт! А в Унгария да ти кажа новата магистрала от Сърбия я няма на ТомТом-а! А и още нещоПървоначално публикуван от D-MAXМожеш ли да ми кажеш къде в оня край на Сърбия е OMV - град или някви други координати. Пак Ви казвам че тръгвам от Монтана през няква чука би трябвало да мина и от там по някви пътища дето ТомТом-а ги изкара.
имай предвид, че табелите са предостатъчно, няма шанс дори без GPS да се загубиш!
А за радарите не знам какви и къде имат, но антирадара 2 пъти ме спаси наистина
LZ1JJJ
Коментар
-
Dani, преди магистралите в Унгария се плащаха, сега пак ли е така или вече като са с винетки не се плаща а?Първоначално публикуван от daniВ двата края преди границата с Унгария, знам че пункта от Унгарска страна беше Roszke, и е буквално на 20-30 км преди граничния пункт! А в Унгария да ти кажа новата магистрала от Сърбия я няма на ТомТом-а! А и още нещоПървоначално публикуван от D-MAXМожеш ли да ми кажеш къде в оня край на Сърбия е OMV - град или някви други координати. Пак Ви казвам че тръгвам от Монтана през няква чука би трябвало да мина и от там по някви пътища дето ТомТом-а ги изкара.
имай предвид, че табелите са предостатъчно, няма шанс дори без GPS да се загубиш!
А за радарите не знам какви и къде имат, но антирадара 2 пъти ме спаси наистина
ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
Коментар
-
не знаеш ли, че само в БГ се планира да има едновременно винетки и такса за магистралата...Първоначално публикуван от D-MAXDani, преди магистралите в Унгария се плащаха, сега пак ли е така или вече като са с винетки не се плаща а?
а преди да сложат витките, магистралата в Унгария беше много скъпа - още я строяха и беше 50-ина км, а таксата 16 ДМ /доколкото си спомням/...
сега е само с винетка, и то на символична цена... а магистралата е отлична...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Д-МАКС
Ако имаш ГПС мога да ти пратя гармински трак с местата където съм засичал полицай за последните ми 3-4 патувания.
Бензиностанций на ОМВ има вече доста с Сърбия, проблем с горивото няма да имаш.
Антирадар, който детектва лазер работи, НО трябва да караш не повече от 30-40км отгоре, защото като го чуеш имаш около 3 секунди време да намалиш.
Унгария цените са малумни! За 1 кафе ми взеха 3Е на съвсем нормална бензиностанция! Дори нямаха пластмасови чаши та си донесох от колата
Коментар
-
Пълномощното ще ти трябва само на българската граница, нататък никой не го интересува!Първоначално публикуван от D-MAXПоследно питане относно пълномощното - на какъв език да е превода защото предполагам че на български най- много да мина през Сърбия с него. В Унгария ще се прявт че не разбират кирилица и т.н. Поздрави
Направи си едно-две ксерокопия - оставят се на българската митница!
Говоря от собствен опит - есента минах през Румъния,Унгария,Словакия,Чехия,Австрия и пак Унгария и Румъния - никъде не са ми търсили пълномощно!
יעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
Ще ти кажа как седят реално нещата. Понеже ми беше първо пътуване с кола и проверих подробно, включително звънях в посолствата на Сърбия, Унгария и Австрия в България.Първоначално публикуван от D-MAXПоследно питане относно пълномощното - на какъв език да е превода защото предполагам че на български най- много да мина през Сърбия с него. В Унгария ще се прявт че не разбират кирилица и т.н. Поздрави
1. Трябва да имаш пълномощно на Български, нотариално заверено.
2. Същото го носиш в министерство на правосъдието където му слагат апостил (заверяват заверката на нотариуса казано на прост език).
3. Носиш го на заклет преводач, който ти прави оторизиран превод на ВСИЧКИ ОФИЦИАЛНИ ЕЗИЦИ НА СТРАНИТЕ ПРЕЗ КОИТО МИНАВАШ!!!
Та това е официаното, вярвай ми, лично звънях в посолствата! Немския превод е евтин около 6 лева, сръбски и унгарски са по 12, апостила е 2-5 лева, не помня точно!
А реално, никой никъде по границите не ме пита каква е колата, никъде не ми искаха документите и, само Зелената карта (не забравяй да я завериш на излизане при граничната полиция на България иначе е невалидна)!
Ако се съмняваш, ето ти контактите, може лично да звъннеш и да питаш:
1. Унгария Консул в България – 9631135 ул. 6-ти септември 57 – Мартин Удваров
2. Сърбия Консул в България - Танасиевич
+359 2 9461633
+359 2 9461059
И друго важно, новите талони на автомобилите са международни (справка Началник Сектор 03 - "Административно обслужване на гражданите" подп.Т. Томов тел.982-317
но ако имаш от старите трябва да си извадиш меджународен!
LZ1JJJ
Коментар
-
никъде не искат международен талон и международна книжка...
пълномощното трябва за БГ-границата /само на излизане/, но есента ми казаха, че вече не го искат
/аз си носех оригинал и копие/...
спирали са ни в Германия и жена ми беше тогава още със старата книжка /дето се сгъва/ - разгледаха я и ни пожелаха приятен път...
по границите искат само зелена карта, евентуално и талон...
ПС: който пътува за Турция, да не се набутва със зелена карта - след излизане от БГ има гише "Сигорта" - оттам може да се купи турска ГО за около 30лв /= 1 месец/помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Ей тва направо ме разби. Явно бюрокрацията цъфти и се развива навсякъде. Ама май ще си го оставя само на БГ, който му трябва да си го превежда. Още повече че заради нас еврочиновниците задължиха и другите държави да научат кирилицатаПървоначално публикуван от dani... Носиш го на заклет преводач, който ти прави оторизиран превод на ВСИЧКИ ОФИЦИАЛНИ ЕЗИЦИ НА СТРАНИТЕ ПРЕЗ КОИТО МИНАВАШ!!!
Та това е официаното, вярвай ми, лично звънях в посолствата! Немския превод е евтин около 6 лева, сръбски и унгарски са по 12, апостила е 2-5 лева, не помня точно!
А реално, никой никъде по границите не ме пита каква е колата, никъде не ми искаха документите и, само Зелената карта (не забравяй да я завериш на излизане при граничната полиция на България иначе е невалидна)!
.
Много благодаря за подробната информация.
ПоздравиВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
Коментар
-
За това съм ти написал и контактите и казвам, че така трябва, това е по месните правилаПървоначално публикуван от D-MAXЕй тва направо ме разби. Явно бюрокрацията цъфти и се развива навсякъде. Ама май ще си го оставя само на БГ, който му трябва да си го превежда. Още повече че заради нас еврочиновниците задължиха и другите държави да научат кирилицата
.
Много благодаря за подробната информация.
Поздрави
Но за това и добавих, че освен зелената карта, друго не са ми искали
Успех
LZ1JJJ
Коментар
-
До: Информация за пътуване до Австрия
Здравейте колеги! Интересува ме има ли достатъ4но газостанции по пътя до Виена ?Както и евентуално дали може да ми дадете линк4е към то4ни карти за GPS ? използвам GPS приемник Garmin GPS 10X така 4е дали ще са за Tom Tom(доста нето4ен за БГ
по мое мнение) или Route 66
(от които съм много доволен) или Garmin mobile XT(имам някаква безплатна версия за покет PC но не съм много наясно) все ще съм доволен!
Благодаря!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар