Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Информация за пътуване до Австрия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Информация за пътуване до Австрия

Питане то ми е към тези от Вас, пътували с кола до Австрия (Виена). Бихте ли споделили:
    1. Най-подходящия маршрут от гледна точка на дупки, ями по пътищата, кражби...
    2. Как се пазари човек със Сръбските пиявици (т.е. кат-аджии ;-))
    3. Къде какви такси се плащат по пътищата (магистралите)
    4. Как се минават най-лесно границите
    5. Има ли различни изисквания към закона за движение по пътищата
    6. Има ли смисъл от антирадар или газ о козирката с дребни пари за рушвети ;-)
    И всичко друго за което не се сещам !

Предварително благодаря!
    LZ1JJJ

Re: Информация за пътуване до Австрия

Първоначално публикуван от dani
    Питане то ми е към тези от Вас, пътували с кола до Австрия (Виена). Бихте ли споделили:
    1. Най-подходящия маршрут от гледна точка на дупки, ями по пътищата, кражби...
    аз ходя всеки път през сърбия, защото не се кефа на фериботите от както висях един път 8 часа, иначе Венци каза, че проблем с висенето нямало, стига да знаеш разписанието на ферибота. Ако е за през сърбия, мога да ти дам трак.

2. Как се пазари човек със Сръбските пиявици (т.е. кат-аджии ;-))
    Сръбските полицай ги има на много места, имам отбелязани около 10 точки на ГПС-а. Ако караш с халогени ще те спрат веднага! Може само в магла. Давал съм рушвети, мисля че постата е 10-20 евро, но трябва да подходиш много приятелски, ... ала-бала ... не видях знака, аз винаги спазвам ... моляте друже да направиме нещо пък черпенето от мен ... ала-бала, иначе може да те арестевут като нищо. Най добре е да не нарушаваш!
    п.п. Нашите са по гадни и от тях спрямо чужденци!

3. Къде какви такси се плащат по пътищата (магистралите)
    Сръбските магистрали-2000 динара в посока. Като минеш границата има сменячница (или нещо подобно беше) и е най добре да си купиш динари, защото иначе те трескат поне с 5 евро за посока. 1Е=86Д
    Винетка Унгария 5.50Е
    Винетка Австрия 7.60Е

4. Как се минават най-лесно границите
    Няма причина да се притесняваш, освен ако си с много пари(задължително се описват на вход в Сърбия, за което искат да купиш едни телефонни карти за 10 евро)

На връщане ако си с цолови номера пак ще трябва да се очиташ на сърбите. Имай в предвид че тези на паспорта и митничава са отделни хора и да не се прецакаш да им дадеш нещо на паспорта, защото винаги искат. "имаш ли цигари, имаш ли ..." Имам приятели които купуват по един стек цигари и им дават, за да не мрънкат. Ако не носиш много стока, или ако не си с цолови номера, няма да им даваш нищо! Като те питат какво имаш в багажника, казваш личен багаж и това е, без обясняния.

5. Има ли различни изисквания към закона за движение по пътищата
    Не за които да знам. Проблем са в сърбия халогените, както вече ти казах.

6. Има ли смисъл от антирадар или газ о козирката с дребни пари за рушвети ;-)
    Моят ме спасява в Сърбия всеки път поне 2-3 пъти, НО там са с лазерни радари и те стрелят от 500м! Като чуеш сигнала на лазъра(тои е различен от това което сме свикнали да чуваме) набиваш пълни кучки! Всички трябва да сте с колани, иначе някои може да си разбие главата в предното стъкло!

И всичко друго за което не се сещам !
    Бензина в Унгария е ужасно скъп!!! Трябва да заредиш в Сърбия преди да влизаш в Унгария! Ако си с модерен дизел, в Събия не зареждай навта по съмнителни бензиностанций!

Предварително благодаря!
    Моля

Коментар

Дани, зареди си Томтом за Виена, много е яко. Аз съм тествал с Гармин CitySelect 7 и е мания! Ако искаш мога да ти дам ИД номер на ГПС за гпс-проксито, за да излъжеш сити селект 7 да бачка, мислейки си че е с ГПС-а към които са заключени картите.

Коментар

единственото нарушение, което съм склонен да приема като наложително е за превишена скорост /по магистралата вместо 120 със 160 например/... но да караш "на халогени", без колан и т.н. и като те спрат да разправяш колко са гадни полицаите...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Пътувал съм през Сърбия. Пътя е мнохо добър с изключение на един участък малко след Пирот - пътя е тесен, минава се през тунели в планината около 10 км. и има много дупки, но не са дълбоки. Трябва повече внимание защото два ТИР-а трудно се разминават, а има и остри завои. Полицаи има доста начесто, но само до Ниш. След това не съм виждал. Засичат с лазерни радари, затова антирадара е задължителен. Магистрални такси плащаш на три места - два пъти по 6Е и един път 15Е или съответно в динари в едната посока.

В Унгария нямаш никакви грижи. Около 60 км след Сегет се качваш на магистралата и караш. За Унгария ти трябва винетка - 6Е за 4 дни, това е минималната, продават ги на всяка бензиностанция и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО караш на фарове през деня. Имай предвид, че всички указателни табели в Унгария са само на унгарски. Само около границите има табели и на латински. Навсякъде може да плащаш в евро, но пресмятат по трънския курс еврото. Затова ти препоръчвам да плащаш във форинти или с карта когато зареждаш. Ако караш на газ - в Унгария има газ на всяка бензиностанция, но никъде по информационните табели на бензиностанциите не е обявено. Не се опитвай да предлагаш пари на унгарски полицай, а на австрийски още по-малко. На превишена скорост от 20 км извън града никой не обръща внимание.

За Австия също ти трябва винетка - 8Е за 10 дни.
          [SIGPIC][/SIGPIC]

[url]www.4x4varna.com[/url]

Коментар

avstrya no v koya chast ?

би било добре да i=utcohnish в коя част,
            1. Виена : пътувай през унагря, най е пряко
            2. Линз : сърбия хурватско словеня (Марибор) и после австрия,
            3. залсбоург : следваш белград, загреб, любляна, вилач, караванке тунел и залзбоург,

зареждане : има ОМВ на 90 преди Блеград, В белград има модерни бензиостанзии, ако си с дизел по добре там, на излизане към хурватско вече също има ОМВ, задължително смени 50-60 евро (1 din=83 дин) при влизане в Ю, 1080 динара ниш белград, 540 Белград хурватско, унгария не я познавам, доста непрятна бивхса соз държава, по са европеъзи от европеъзите, на излизане от словеня зареди до дупка, после е по скъпо, изобшо ползвай антри радар, но и в сърбия и в хурватско и в словеня ползват доста съвремени техники и ги засичаш когато вече са те спрели, барто брато изви, даваш 10 евро и не се правиш на важен, по принцип минава без проблем, и в трите държавай, но опитваш първо почвата е не нартпаво с копитата, ами това и на добър път, страшно няма, от където и да минеш все пари ти трябват

Коментар

Много благадаря момчета !

Събине, ще ти се обадя!
              ППП: на обучение съм, няма да нося наркотици, стоки......

Още нещо, трябва ли да вадя международна книжка и талон на колата?
              Понеже колата ми е служебна, какви документи/пълномощни сте носили?
              LZ1JJJ

Коментар

Нотариално заверено пълномощно за излиане в чужбина и зелена карта. Международна книжка не ти трябва.

Щом отиваш само за това и няма да носиш/криеш никакви стоки, хичне се притеснявай на сърбите, и естествено нищо няма да им даваш.

Ако носиш ноутбук го опиши на излизане от бг, че на връщане да не ти правят проблем и да ти е спокойно.

Коментар

най далавера маи е с Sky Europe ако знеш 1 месец преди това кога ще патуваш и не носиш много багаж
                  приателката ми си купи билет за 105 Е двете посоки като тя си го зе 15 дена преди това можеше и по евтино да бъде

и наи якото е че няма шерифи които да летът с тебе и да субират такси

е след 100 години може и тва да стане

Коментар

Някой има ли идея дали мога да взема някоя и друга туба гориво с мен през Сърбия, или митничарите удрят през ръчичките. С Тия цени и качества на горивата работата върви на зле и предпочитам да си налея проверена нафта. Също някой да е минавал по друг път през Сърбия посока Виена , а не по магистралата. Чувал съм че второстепенните пътища в Сърбия са като нашите по магистралата. Верно ли е? ТомТом-а ми изкара чудесен маршрут, ама не знам какви са им пътищата.Ще трябва да пътувам от Монтана. Затова питам? Изобщо всякви препоръки са добре дошли
                    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

отмина времето, когато "путарината" /таксата за магистралата/ беше много висока... при всички случаи през Сърбия е по-добре отколкото през Румъния... /последно септември м.г. пътувах до Букурещ и на връщане буквално ми съдраха кожата от такси /на влизане 15-ина евро, което е приемливо, но на ВРЪЩАНЕ?! ме одрусаха към 50-60Е и то техните шибани леи /разиграваха ме да сменям/ та така и не разбрах колко точно /...

На кратка след Ниш влизаш в Европа - кви дупки, ква фалшива нафта /кви 5 лева /...

По магистралите в Сърбия, Хърватска, Словения, а също и в Унгария почти не контролират скоростта /не като в БГ зад всяко храстче - кука / - скорости от 140-160кмч са безпроблемни... Около населени места по шосетата, а също при знаци за ограничение има риск... Хващали са ме със 133кмч на знак "ремонт - 60кмч" и едвам се оттървах със солена глоба... не искаха да ми върнат паспорта - трябвало "утре в 9.00ч на суд!" На следващата година пак бяха там /знаците също/, ама аз бях с радар толкова отдалече засвири, че чак го взех за фалшива тревога и за малко пак да ме хванат

В Австрия и Германия има снимачки, но те засега не са проблем ако си с нашенски номер...

Разликата е, че там правилата се спазват повечко /светофари, предимство на пешеходци, ПАРКИРАНЕ/... накратко - не се прави на гъзар и няма ядове!
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Тедо, проблема е че трябва да оставя на жена ми бабата в Монтана, и от там да пердашим. Не ми се връща в Сф за да гоня Ниш и магистралата. З а ферибота и Румъния, поне докато влезем в ЕС нещъ и да чуя. Пък за нафтата може и да си прав, ама по нагоре в темата някой пишеше да се внимава в Сърбия от къде се зарежда. Затова предпочитам да си взема нискосулфатна нафта с проверено качество. Не ща заради 30-50л нафта да си скапя помпата или дюзите при това в чужбина. А от Австрия нататък е ясно и познато всичко. Проблема е до там. Поздрави
                        ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Понеже аз бях пуснал темата, та да ти кажа. Направих моето пътуване през Сърбия. Минаването и в 1 посока излиза около 25 евро (магистрални такси + дезинфекция). А за нафтата: В СЪРБИЯ НАФТАТА БЕШЕ С 10% ПО ЕВТИНА ОТ ТУК, и то в ОМВ (има накрая на Сърбия, преди Унгария). Направи си само сметката така, че в Унгария да не зареждаш, там нафтата беше по-скъпа и от Австрия, ма доста по-скъпа Вземи си антирадар, мен ме спаси няколко пъти, и като караш зад други коли нямаш грижи!
                          LZ1JJJ

Коментар

За нафтата си прав,има и в двата края на сърбия.....а за радарите не си....Сърбиет са гъзари и имат оптични радари който и НАСА не ги лови......а за унгария и кафе и бира не си помисляйте да си купите....тия нещо са откачили....скоро го ядох дебелия унгарски....
                            IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX
                              Тедо, проблема е че трябва да оставя на жена ми бабата в Монтана, и от там да пердашим. Не ми се връща в Сф за да гоня Ниш и магистралата. З а ферибота и Румъния, поне докато влезем в ЕС нещъ и да чуя. Пък за нафтата може и да си прав, ама по нагоре в темата някой пишеше да се внимава в Сърбия от къде се зарежда. Затова предпочитам да си взема нискосулфатна нафта с проверено качество. Не ща заради 30-50л нафта да си скапя помпата или дюзите при това в чужбина. А от Австрия нататък е ясно и познато всичко. Проблема е до там. Поздрави
                              че колко ти харчи автомобила??? аз като тръгна от София /с рендето/, зареждам в Словения /пътувам най-често до Мюнхен/... До Унгария със сигурност ще стигнеш с горивото от Монтана...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X