Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване с кола на лизинг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Пътуване с кола на лизинг

Турция, Молдавия и Украйна - без пълномощно е проблем. Турция - пълномощното трябва да е на турски - иначе връщат, дори и след опити за почерпка. Нормално е да искат пълномощно след като изкарваш чужда кола...... В Евросъюза - талон и лична карта.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
      То за това Явор писа пълномощно за кола, която е на неговата си фирма, на самата молдовска граница... добре че си носеше печата... иначе не щяха да я пускат . И големия талон не трябва да го искат, ама ей на, искат го. Предполагам, че с повечко разправии и много загубено време е възможно и без тях да се мине, ама май е далеч по-добре човек да си ги носи.
      Тук си в грешка! Нали на Явор му липсваха малките талони и заради това носеха големите?

Не подвеждайте човека за големите талони. Той е необходим при покупко-продажба. Нищо друго. Като пътуваш за чужбина пътуваш само с малкия.

Колкото до темата - ако не излизаш от ЕС не би трябвало да имаш нужда дори от пълномощно. Аз пътувах от/до Гърция през седмица с колата на майка ми. Нито имах пълномощно нито са ме питали. Преди известно време до Букурещ със служебна кола на фирма в която не работа - пак нямаше грам проблем. На гръцко-македонска граница се опитаха да не ме пуснат защото съм нямал пълномощно, но след 15 минути правене на идиот ме пунаха....
      Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
        Тук си в грешка! Нали на Явор му липсваха малките талони и заради това носеха големите?

Не подвеждайте човека за големите талони. Той е необходим при покупко-продажба. Нищо друго. Като пътуваш за чужбина пътуваш само с малкия.

Колкото до темата - ако не излизаш от ЕС не би трябвало да имаш нужда дори от пълномощно. Аз пътувах от/до Гърция през седмица с колата на майка ми. Нито имах пълномощно нито са ме питали. Преди известно време до Букурещ със служебна кола на фирма в която не работа - пак нямаше грам проблем. На гръцко-македонска граница се опитаха да не ме пуснат защото съм нямал пълномощно, но след 15 минути правене на идиот ме пунаха....
        Не е съвсем така. Не само той, а всички които бяха с коли на името на фирми си носеха големите талони. Като питах Генади защо така отговори, че си знае вече от опит какви проблеми има с фирмени коли и за това го носи. Лизинговите пък са точно такива. Още на Румънската граница, хем уж е ЕС, когато ни проверяваха документите, митничаря(или граничар, не знам точно) вече беше взел големите талони на няколко човека и аз като му подадох малкия, ме изгледа и попита "Колата ваша ли е?", аз отговорих, че е моя и той каза "А, добре тогава" и чак след това взе малкия талон. По принцип не трябват, обаче явно понякога се заяждат. Идеята е да се спестяват точно тези 15 минути правене на идиот... Освен това видях и на Молдовската граница как не искаха да пускат Явор, докато не си написа пълномощното, после го гледаха нервно, щото и иначе сигурно щяха да го пуснат... ама срещу 5-10 евро... Така че не виждам как може да е безполезна всякаква информация, която е в състояние да ти спести време, разправии и пари.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

абе той големия талон нито тежи кой знае колко, нито е обемист, нито хляб и вода иска....

не пречи да се носи

но при последните ми скиторенета миналия месец - Турция, Македония, Албания - не са ми искали големия талон

колата е лична, все пак..
          извинявам се за офф-а

Коментар

за личен автомобил няма проблеми никъде....

Коментар

Автомобила е на на името на лизингодателя, а аз съм лизингополучател и големия талон е в лизингодателя. Но за всеки случай ще си направя едно заверено копие на големия талон. Благодаря за консултацията.

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                Турция, Молдавия и Украйна - без пълномощно е проблем. Турция - пълномощното трябва да е на турски - иначе връщат, дори и след опити за почерпка. Нормално е да искат пълномощно след като изкарваш чужда кола...... В Евросъюза - талон и лична карта.
                В началото на юни ходих до Турция през Капитан Андреево/Капъкуле. Искаха само талона (и то малкия) и зелената карта. Пълномощното го искаха на българската граница (на БГ/EN е, за да ми е мирна главата)

Коментар

Вече обиколих половин Европа и никой нищо не ми иска.

Коментар

Вчера, за Турция ми искаха пълномощното от Интерлийз , което е на български и английски език, да е заверено от някое турско консулство в България.
                    Логично е като се замисли човек, турските митничари, не са длъжни да знаят английски.
                    Пуснаха ме след като проявих решителност да се върна, но е изключение и по принцип е въпрос на тълкувание.
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Налага ми се да ходя до Турция.Колата е на фирма,но фирмата е моя.Някой знае ли как стоят нещата с документите?

Коментар

Отговарям си.Може на някой някога да му се наложи.
                        Фирмата прави пълномощно(сам на себе си).Същото се носи в някое турско консулство за превод и заверка и сте готови.

Коментар

Аз миналата есен за Турция си направих пълномощно на английски с превод на турски - безсрочно, защото всяка година по 120 лева не ми се дават. На границата не ми го поискаха, но има шанс да го поискат и тогава си фира. Те всъщност видяха, че го имам и може би затова не го поискаха. Ако някой иска образец мога да му го пратя, въпреки че в турското посослтво искат да е преведено от лицензирана фирма май.
                          ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                          СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Кулата-Промахон преди 2 седмици.Фирмен пикап с 2 мотора отзад.Само лични карти.
                            offroad фен
                            1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                            TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
                              Кулата-Промахон преди 2 седмици.Фирмен пикап с 2 мотора отзад.Само лични карти.
                              Случайно. Най-вероятно, ако нямаш необходимите документи, съгласно законите на Мърфи, точно тогава ще ти ги поискат и няма да те пуснат.
                              ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                              СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

И аз съм пътувала с кола на лизинг, за Турция се наложи да преведа пълномощното от ТМ"Ауто" и на турски език....на турската граница ми го поискаха.Според мен...не е необходимо да се превежда на всякакъв език,английски е достатъчно/за всеки случай/,но бях предупредена ,че "комшулука" не си дава много зор да се напряга да чете на чужди езици,та затова се презастраховах и свърши работа
                                Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X