Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пътуване с кола на лизинг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пътуване с кола на лизинг

Предстои ми пътуване до Италия с кола на лизинг. От "БГ Лизинг" ми издават пълномощно на български и зелена карта, като ми казаха, че това е достатъчно. Някой, ако е пътувал по този начин, моля да сподели какви документи се изискват и на какви езици, тъй като ще пресичам няколко граници, а там български не четат. Благодаря прпедварително.

До: Пътуване с кола на лизинг

Да, това е достатъчно. Пълномощното се показва само на излизане от България. И аз съм с кола на лизинг.
    Светът на Владо

Коментар

Добра идея е и да се носи големия талон на колата. Не че е по принцип се изисква, но понякога спестява проблеми и заяждане.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
        Добра идея е и да се носи големия талон на колата. Не че е по принцип се изисква, но понякога спестява проблеми и заяждане.
        Когато автомобила е на лизинг голямият талон е в лизингодателя но и ксеро копие с заверка вярно с оригинала върши работа . Ако се пътува извън границите на Евросъюза пълномощното се иска на всяка граница.
        И един съвет направи си копие на всички документи и на зелената карта

Коментар

Копие на големия талон не е необходимо дори и извън ЕС. Нито пълномощно за колата, то е необходимо само на излизане от България.
          Светът на Владо

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
            Копие на големия талон не е необходимо дори и извън ЕС. Нито пълномощно за колата, то е необходимо само на излизане от България.
            Абе нали се върнах преди два месеца от Украина искаха ми пълномощно на всяка граница

Коментар

Ако колата се води на фирма на всякъде искат големия талон!!!

Коментар

Първоначално публикуван от gtsvg Преглед на мнение
                Ако колата се води на фирма на всякъде искат големия талон!!!
                На мен никога не са ми го искали!!
                Даже без пълномощно може в Украйна и Русия, само с командировъчно!!
                יעבור
                «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                  На мен никога не са ми го искали!!
                  Даже без пълномощно може в Украйна и Русия, само с командировъчно!!
                  То за това Явор писа пълномощно за кола, която е на неговата си фирма, на самата молдовска граница... добре че си носеше печата... иначе не щяха да я пускат . И големия талон не трябва да го искат, ама ей на, искат го. Предполагам, че с повечко разправии и много загубено време е възможно и без тях да се мине, ама май е далеч по-добре човек да си ги носи.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                    То за това Явор писа пълномощно за кола, която е на неговата си фирма, на самата молдовска граница... добре че си носеше печата... иначе не щяха да я пускат . И големия талон не трябва да го искат, ама ей на, искат го. Предполагам, че с повечко разправии и много загубено време е възможно и без тях да се мине, ама май е далеч по-добре човек да си ги носи.
                    Е, то от молдавците всичко може да се очаква!
                    А може да се мине и без разправии и загубено време - с 5-10 долара! Пробвано!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                      Е, то от молдавците всичко може да се очаква!
                      А може да се мине и без разправии и загубено време - с 5-10 долара! Пробвано!
                      После,що имало корупция...

Коментар

Първоначално публикуван от nikito776 Преглед на мнение
                        После,що имало корупция...
                        Знаеш ли - 2 часа стоене на 35 градуса с малко дете и намеците "сега кво ше праим" и в един момент въобще не ми пука за корупцията в Молдова!
                        יעבור
                        «И това ще мине»

Коментар

Искат го, сигурно да се заяждат. Често пътувам дори извън ЕС никога не са ми искали никакви документи освен малкото талонче и паспорт.
                          Светът на Владо

Коментар

Преде месец на седем граници само паспорт, малкия талон и зелената карта. Един граничар ми сложи трите неща в плика и каза да си прибера останалите документи.

Коментар

18.05.2008 г. - паспорт и малкия талон на българо-сръбската граница. От там нататък-само паспорт, където въобще го искаха... Обикновено-само въпрос "Нещо за деклариране?" и след отговор "Не", следва само помахване за да продължиш. А, на сърбо-хърватската един митничар ме пита: "Зелена карта има ли?", но не си направи труда да я провери....
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X