Обява

Свий
Няма добавени обяви.

През Румъния или Сърбия за Унгария?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: През Румъния или Сърбия за Унгария?

Бях писал и в друга тема - по празниците пътувах през Сърбия. И аз като всички, се притеснявах за отношението на сърбите към нас след като признахме Косово. Пътувал съм доста пъти и не видях никаква разлика в отношението преди и сега. Не видях никъде полиция с радар. Иначе полицейско присъствие - съвсем нормално. Спазвайте знаците и скоростта, нищо че не се виждат радари.
    През Румъния не съм минавал, но от това което съм чувал, въобще не ми се приисква и да мина.

P.S. На връщане към Б-я внимавайте в района на Ниш - точно където свършва магистралата по едно нанадолнище има ограничение 40 и там винаги има скрити полицаи. Макар и без радар преди нова година ме спряха (не знам как, но познават горе-долу с колко си превишил, а аз бях забравил да намаля от магистралата) и добре че бяха разбрани, та минах само с 20EUR.
    http://www.nakladkibg.com
    накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

До: През Румъния или Сърбия за Унгария?

от както има толкова много lowcost авиокомпании за Европата НЕ минавам вече с кола през Сърбия или Румъния. Сега като чета постингите на другите ми се пътува ли пътува

Коментар

От: До: През Румъния или Сърбия за Унгария?

Колеги, минали са 2 години от последния пост. Някой да знае нещо ново по въпроса, нещо да се е променило междувременно? Моля споделете, че мисля да ходя на F1 след 2 месеца. Пък и сигурно не само аз...
        Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Мисля, че тази тема не е актуална вече, дилема няма, пътя е през Сърбия! На границата никакви проблеми. 90% магистрали. Около 13.50 евро е цялата таксата за Сърбия, в Унгария се плаща винетка - 4 дена 8 евро. До Нови Сад ремонтират мост над Дунав и в делнични дни отклоняват движението през Бешка и Нови Сад. Хубаво е да имаш карта или ГПС. Ние минахме по табелките за транзитен път и съответно там имаше много тирове, а моста е еднопосочен (Бошко Перошевич според гоогле мапс).

Коментар

Патарините могат да се плащат и с пластмаса!

Коментар

Първоначално публикуван от latinov Преглед на мнение
              Мисля, че тази тема не е актуална вече, дилема няма, пътя е през Сърбия! На границата никакви проблеми. 90% магистрали. Около 13.50 евро е цялата таксата за Сърбия, в Унгария се плаща винетка - 4 дена 8 евро. До Нови Сад ремонтират мост над Дунав и в делнични дни отклоняват движението през Бешка и Нови Сад. Хубаво е да имаш карта или ГПС. Ние минахме по табелките за транзитен път и съответно там имаше много тирове, а моста е еднопосочен (Бошко Перошевич според гоогле мапс).
              Гармина там се зас*а мноого яко и ако си новобранка по маршрута просто гориш... Добре че преди години като пътувах с един бус шофьорът за да избегене путарините минаваше оттам. И на путарините внимавайте да не ви върнат босненски монети вместо дребни евро, ако плащате с евро. Другото готино е, че след границата Сърбия - Унгария, като купувате унгарска винетка, може да си вземете и за Австрия...

Коментар

От: През Румъния или Сърбия за Унгария?

Аз също съм за пътуване през Сърбия.Пътувал съм до Унгария и нагоре без проблеми.С GPS няма проблеми,само трябва да се внимава в Будапеща,тъй като е пълно с отклонения на околовръстното,като самото отклонение се разклонява на две и ако си с по-висока скорост докато GPS-са каже "Завии надясно и дръж в ляво",т.е.лявата лента ти вече си я подминал и си поел по дясната.А връщането в нормалният маршрут си е приключение.Да не говорим,че всички табели са само на унгарски.

Коментар

Аз държа да кайа на всички минаващи от Сърбия към Унгария да внимават какво прекарват защото тарашат много сериозно унгарските митничари и то предимно БГ табели и цигари не повече от 2 кутии на човек че иначе са солени глобите аз за 2 стека однесох 97 евро. Лек път на всички колеги

Коментар

Първоначално публикуван от veskox Преглед на мнение
                    Аз държа да кайа на всички минаващи от Сърбия към Унгария да внимават какво прекарват защото тарашат много сериозно унгарските митничари и то предимно БГ табели и цигари не повече от 2 кутии на човек че иначе са солени глобите аз за 2 стека однесох 97 евро. Лек път на всички колеги
                    При мойто преминаване на границата от Сърбия към Унгария,митничарите проверяваха багажа във всички коли,без изключение.Слагаха си ръкавици и проверяваха между саковете.Отваряха само отделни сакове и то по тяхна преценка.Обикновено на КПП-тата при влизане в Сърбия и на влизане в Унгария митничарите питат дали пренасяте цигари и алкохол,но унгарските митничари си и проверяват.

Коментар

В Румъния вече във почти всички села има полиция с радари с камери обикновенно една кола те снима и след 500 м- километър втора те спира.Цяло приключение си е за по големи превишения прибират книжката и си я получаваш след 6 месеца.Отделно продължават ремонтите на пътя през планината и със тези светофари се пътува цяла вечност.

Коментар

Първоначално публикуван от veskox Преглед на мнение
                        и ние имахме проблеми с унгарците, но на румънско-унгарската граница. Не помня името на ГКПП-то пада се западно от Мако, но явно понеже почти нямаше трафик, проверяваха здраво всички и си търсеха рушвета

Коментар

в моя случай нищо не помогна само дето ми дойде в повече че си отстоях около 3часа докато оформят документите

Коментар

Някаква прясна информация... пътища, най-вече граничен контрол - цигари, алкохол, пари...?
                            Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнение
                              Някаква прясна информация... пътища, най-вече граничен контрол - цигари, алкохол, пари...?
                              Румъния в момента не е за пътуване- сняг колкото си искаш. На румънско- унгарската редовно правят парчета за цигари и алкохол.
                              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                                Румъния в момента не е за пътуване- сняг колкото си искаш. На румънско- унгарската редовно правят парчета за цигари и алкохол.
                                Е аз на пролет ще пътувам... как така правят проблем за цигари и алкохол, нали сме в ЕС всички... някъде пишеше по колко можеш да носиш, ама не мога да го намеря....или пак са си мародери, и за тях тези правила не важат?
                                Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X