Обява

Свий
Няма добавени обяви.

През Румъния или Сърбия за Унгария?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• През Румъния или Сърбия за Унгария?

Здравейте,
    би ли споделил някой кой е по добрия вариянт за пътуване до Унгария, през Сърбия или Румъния? Изчетох всичко на тази тема, но ми трябва скорошно мнение, някой , който тези месеци е минавал. Предпочитам Сърбия, но незнам как е по границите там, след признаването ни на Косово. Ако някой е ходил и може да даде съвет ще му бъда благодарна.

До: През Румъния или Сърбия за Унгария?

Поне трима мои познати, които често пътуват, твърдят, че през Сърбия няма никакви проблеми
    Зима иде

Коментар

И на мен така ми казаха и се стягам да ходя през Сърбия. Газ по магистралата без спиране и това е...

Коментар

Аз минах дни преди признаването - много приятен път, добри и отзивчиви хора - прекрасни впечатления (което не мога да кажа за Румъния), но след признаването (по съвет от доста познати) се върнах с ферибот през Италия-Гърция, така че акъл не мога да давам.

Коментар

И на мене ми предстои пътуване ими е много интересна темата.

Коментар

Доколкото са разказвали някакви тираджии на мой приятел, в Сърбия са отнасяли камъни в предните стъкла, рязане на гуми и т. н. Без да гарантирам, че е вярно, аз бих настъпил газта през Румъния.

Коментар

Ако си с кола може и през Сърбия,с камионче-задължително през гадната Румъния....Ако си през Сръбско, внимавай за декларираните парички....много са стриктни в последно време!

Коментар

карай през сърбия,спазвай си знаците и си ок.през румъния ще патиш повече.лек път

Коментар

Преди няма и месец пътувах през Румъния.Пътят до унгарската граница е под всякаква критика...Особено участъка през Карпатите.Незнам как е преа Сърбия,аз заради пустото Косово се натресох през румънско.Иначе преди нямаше ядове през Сърбия....
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

определено през Сърбия
                    И да! Внимавай колко са декларираните пари които носиш.
                    Помня едно от пътуванията ми как носех повече от 2000 евро (недекларирани) ... и на излизание от Сърбия попаднахме на обучение на нови митничари. Изпотих се доста за 15-те минути докато ни проверяваха инструкторите ...

Коментар

На 23.03.08г Минахме през Сърбия за Белгия, на няколко пъти ни спираха, на границата ни отарашиха всичкия багаж, заяждане и прочие.Решихми че ще се връщаме през Румъния, а там след Унгария пътя през Кърпатите 350-380км. макадам няма път няма асфалт, на ферибота здраво ни рекетираха иначе няма качване. Незнам кое зло е по голямото. Може да си късметлия пробвай през Сърбия.
                      Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

През Сърбия никакви грижи - давай смело, спазвай знаците и внимавай със сумите за деклариране...

Коментар

Първоначално публикуван от donia Преглед на мнение
                          На 23.03.08г Минахме през Сърбия за Белгия, на няколко пъти ни спираха, на границата ни отарашиха всичкия багаж, заяждане и прочие.Решихми че ще се връщаме през Румъния, а там след Унгария пътя през Кърпатите 350-380км. макадам няма път няма асфалт, на ферибота здраво ни рекетираха иначе няма качване. Незнам кое зло е по голямото. Може да си късметлия пробвай през Сърбия.
                          Явно сте хванали периода след признаването на Косово, аз за да избегна тази участ, минах на връщане (малко по-рано от вас) през Италия-Ферибот–Гърция и освен Финансовата страна и Скуката 15часа, е Много добре - няма граници, няма проблеми, хубави пътища...

Коментар

Колеги ,вчера се прибрах през Сърбия и мога да кажа ,че нямях никакви проблеми през целия път.Движението е много по спокойно от това в България.Един сърбин ми каза ,че на полицаите са им забранили да спират чужденци освен за много големи нарушения.
                            Разбирам ги -от кола приходите са им 20- на евро.

Коментар

От началото на годината до сега 2 пъти съм минавал Сърбия на път за Белгия, като последния беше преди 2 седмици и не съм имал проблеми. На излизане от Сърбия ме провериха, естествено откриха, че нося повече цигари от позволеното, но нищо не ми направиха. През цялото време си бъбрихме с митничарите, малко се помайтапихме и това беше, има-няма 15 минути. Не се плашете да минавате Сърбия, стига да не прекалявате с "износа". Пътя е чудесен по цялото протежение и е съвсем слабо натоварен. Срещу 20 Е тол такса си пътувате безгрижно 700 км и гарантирано ще си спестите една камара румънски простотии.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X