Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диво къмпингуване по Южното Черноморие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диво къмпингуване по Южното Черноморие

Лятото скоро ще настъпи официално и аз вече си правя планове за диво къмпингуване. Оказа се, че не познавам южното ни черноморие и реших, че това е моят шанс да посетя по-интересните места и като цяло да си направим една разходка с гаджето. Планирали сме тази разходка да е за 4-5 дена следващата седмица, изцяло на палатка. Създавам тази тема с надеждата да ми посочите местата, където е възможно безпроблемното диво къмпингуване на юг от Бургас, защото информацията която открих беше от преди няколко години и не съм убеден, че е актуална. Идеята ми е всеки ден да разглеждаме, да обикаляме, да къмпингуваме на различни места и да стигнем до най-южната ни точка - Резово, за четири нощуки. Приемам всякакви идеи, снимки, ГПС кординати.

Благодаря предварително на включилите се !

От: Диво къмпингуване по Южното Черноморие

Може да къмпингуваш на Силистар.Близо е до резово и до синеморец,a плажовете наоколо са страхотни.тел.ми го има,цяло лято съм в синеморец и ако с нещо мога да помагам звънкай.

Коментар

Като казваш "диво" имаш предвид , да не посещавате къмпинзи така ли ?
      Ако е така , южното черноморие е тегаво за тази цел ... почти няма останали места, аз затова от 4-5 години ходя на север
      Иначе за някой и друг ден се пускам на Иракли , Германка и Синеморец , ама на Синеморец гранична гони и пише актове , ако си мълчиш.
      Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 22-06-15, 10:10.
      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
        Като казваш "диво" имаш предвид , да не посещавате къмпинзи така ли ?
        Ако е така , южното черноморие е тегаво за тази цел ... почти няма останали места, аз затвоа от 4-5 години ходя на север
        Иначе за някой и друг ден се пускам на Иракли , Германка и Синеморец , ама на Синеморец гранична годин и пише актове , ако си мълчиш.
        Съгласен с колегата! По малко хора и повече подходящи места за диво къмпингуване има на север.Южното е пренаселено. И горските също пишат актове.Мой познати отнесоха 500 лева глоба за палатка покрай устието на Велека.
        ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Лично мое мнение е , че не бива да се споделят в такива форуми диви местенца оцелели от алчните ръце на "бизнесмените". Преди години мислех да направя "Пътеводител на палaткаря в България" , след кратки размисли с жената стиогнахме до извода , че ако искаме да има такива места не трябва да ги правим известни, но за съжаление тази година излезе подобна "книжка"
          Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 22-06-15, 10:49.

A1+

Коментар

За да напишат акт горските е имало някаква причина , не може как да е да се пишат актове .

Коментар

За горските не знам .. граничните се опитваха да ми пишат акт за скитничество ...ама аз не се дадох , просто набрах един приятел и им казах да обяснят на адвоката ми кои са и защо искат да ми съставят акт .....

A1+

Коментар

Благодаря за напътствията ! Прави сте наистина, че не е особено правилно споделянето на закътаните места по форумите, ама все пак ... Като казвам диво имам точно в напредвид избягването на кънпинзите и многото хора на едно място. Силистар съм го отбелязал като дестинация за посещение, благодаря !

Коментар

Първоначално публикуван от evelin d Преглед на мнение
                  ...Може да къмпингуваш на Силистар....
                  Преди 2 години след едноседмична експедиция с приятели и 3 джипки през Родопите , Сакар и Странджа , последната вечер беше планирана именно на Силистар . Стигнахме в късния следобед и понеже нямаше време за рекогносцировка на местността , тръгнахме в посока към плажа . Оказа се , че там има платен къмпинг . Питахме за цените ( не че не можехме да си платим спането сред рояк от комари) , но отказахме офертата и намерихме подходящо място за бивак ( което личеше че е използвано за подобни цели ) на около 1 км. вляво от платения къмпинг .

Почти в тъмното , вече бяхме разпънали палатки и бързахме със задължителния сач с пържоли , когато връхлетяха трима пазванти с прожектори и охранена немска овчарка да ни гонят . Оказа се че е охраната на въпросния къмпинг и заявиха , че " тук не може" и ако искаме да спим някъде - "Ей го де е къмпинга ! "
                  Лаконично отказахме и си продължихме процедурата по пържолите и все още останалата студена бира .
                  Малко по- късно изгасихме огъня ( както си му е ред) и се прибрахме по палатките да спим .
                  Някъде около половин час след полунощ се будим от фарове и бръмчене на коли . Оказаха се два джипа на Гранична полиция .
                  Гледаха ни , гледаха ни и си тръгнаха без да казват нищо .

....и всичко това , щото чорбаджията на къмпинга не можа да изкрънка 150-60 лв. от нас .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Къмпигаря на силистар е пичага, със сигурност не ви е попречил той. На силистар са чатни парцели разьдадени на собствениците , които обяче нищо не могат да правят с тях освен да ги пазят и да събират такса за паркинг. За диво къмпингуване пробвайте на маслен нос , след Перла нагоре .

Коментар

Аз лично не виждам проблем в това да си вдигнеш палатката на държвана земя стига да става по нормален начин и да не нарушаваш някоя забрана . Частния имот би било редно да е ясно че е такъв. В цялата страна това си е нормален процес , само по морето има проблеми ....В момента по стечение на обстоятелствата бачкам в Китен и се разхождам нодолу-нагоре и забелязах , че Корал е свободен за къмпингуване . Дори има контейнери за смет

Коментар

И аз не виждам, но самО семейство, а и ако е с деца си е потенциални нерви.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Без да провокирам някой да попитам какво толкова е интересното в синеморец,вярно че хора разни и всеки търси нещо,миналото лято обиколих всички плажове от Черноморец до Резово,останах на един и той не е Синеморец,вързан няма да стоя ,нито пясъка е пясък,нито плажа става,комарите идват повече от другаде,магазините са кът,трябва да носиш всичко за скара примерно,разни мизерии идват от реката,за снимки съм съгласен.
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

До преди 15-20 години ходех по нашето море. И на юг и на север. На палатка. И на диво и на къмпинг.
                            Докато не се появи достъп до Гърция, Турция и Албания.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              Без да провокирам някой да попитам какво толкова е интересното в синеморец,вярно че хора разни и всеки търси нещо,миналото лято обиколих всички плажове от Черноморец до Резово,останах на един и той не е Синеморец,вързан няма да стоя ,нито пясъка е пясък,нито плажа става,комарите идват повече от другаде,магазините са кът,трябва да носиш всичко за скара примерно,разни мизерии идват от реката,за снимки съм съгласен.
                              Наистина Синеморец няма с какво да впечатли, но на юг има още няколко плажа. И те са сравнително "диви", което в подтекста на темата трябва да се смятат за добри. Разбира се, на всички подстъпи има табели , които указват забрана за къмпингуване и се цитира някакъв закон(или друго) защо е така. Така. или инъче там се разпорежда гранична полиция, така че няма какво да коментираме. И аз съм спал на палатка там неведнъж, но...!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X