Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BulgariaAir- компенсация за голямо закъснение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• BulgariaAir- компенсация за голямо закъснение.

Казуса е следният:

Племенникът ми вчера се прибра от Мадрид с голямо закъснение, заради BulgariaAir.
    Закупил си 2 седмици предварително билет он-лайн и платен изцяло с карта.
    На отиване на гишето за регистрация му отказват достъп до самолета "Защото нямало повече места!" Той бил сред последните трима "печеливши", в рамките на срока все пак.

Оказало се е, че компанията, чрез нейните дилъри са продали повече билети и място няма.
    Започват едни разговори до София, тичане на друго гише и на тримата им е сменен маршрута,
    вместо Мадрид-София с BulgariaAir,
    са пратени на Мадрид-Милано с Iberia, там след 3 часов престой са прехвърлени на Милано-София с BulgariaAir.
    Какво се получава в крайна сметка, вместо да пристигне в София в 14.30, самолета му кацна в 20.00 грубо 5 часа и 30 минути по-късно.

Знам че за отказан достъп авиокомпанийте дават обезщетение освен билета и 400евро за полет в Съюза до 1500км. и 600 евро за над 1500, какъвто е случая, но тук имаме премаршрутизиране, ясно е че сумата за която да претендираме ще е по-малка, защото в брошурката която са му дали, пише, че има компенсация и за над 3 часа закъснение. Пазим всички билети и първоначалната резервация.

Към кой да отнесем жалбата, ако някой си е търсил правата от авиокомпанията- директно към тях или си има някаква комисия, знам че с адвокат е най-лесно, но сумата не е толкова голяма за да се правят тези разходи, моля запознатите да дадат съвет и дали може да се пусне на И-мейл, защото не сме от София.

От: BulgariaAir- компенсация за голямо закъснение.

http://europa.eu/youreurope/citizens...r/index_bg.htm

Според eenk.com, bulgaria air не се дават лесно.

Коментар

Сигурен съм, че лесно пари няма да дадат, поне ще ги потормозя, тези самолети за нищо ги нямат- все едно билет за тролейбус си купуваш.

Колега, благодаря за линка, където е образеца на жалбата, значи съвпада с това, което пише на листовката с правата, която са му дали- значи за закъснение над 3 часа- 50% от 400 евро= 200, не е зле, макар че едва ли ще станат от виртуални- реални, все пак у нас сме по-така с правилата и законите.

Коментар

Напоследък от доста места чувам за повече продадени билети спрямо наличните мества в самолетите. И за полет от USA до тук (с чужда компания), и за полет от Варна до София. Явно са го наложли като практика - продават повече билети за да сигурни, че самолета ще е пълен.

Коментар

Аз също мога да потвърдя за порочната практика да се продават повече билети от местата. Тези дни вътрешен човек от една от най-големите лоу-кост компаниии ми разправя. Статистически си сметнали, че и без това на почти всеки полет има неявили се, та от време на време като стане така фал им било по-изгодно да компенсират...
          Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
          Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Хм... За сериозните компании можеш да си запазиш мястото предварително с месеци...
            Не вярвам да ме върнат от такъв полет... Освен това на повечето можеш да се чекираш 24 часа предварително...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

К'ва е разликата дали си запазил 3 месеца по рано или 3 дни? Все тая - пак попадаш в статистиката и може да изгориш .

Коментар

Разликата е, че вече си чекиран... А за местата - във всеки момент можеш да видиш колко е зает самолета и кое е твоето място...
                Но по темата - горе колегите са посочили законовата база за искане на неустойка - първоначално съм убеден, че ще откажат, но с достатъчно напористост - ще си платят като попове...
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

....(дублирано мнение)...

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                    Р...първоначално съм убеден, че ще откажат, но с достатъчно напористост - ще си платят като попове...
                    В смисъл, ако (като) откажат неустойката, да тормозя комисията за възд, движение ли, или както там се нарича, та те да им сритат задниците, или да си продължа да си тормозя пак компанията със заплахи за съд и т.н.

Коментар

Overbooking-a е стандартна процедура при авиокомпаниите, обикновено някой доброволно се отказва от полет, като получава сумата на билета плюс нов билет за следващ полет. Но явно не е имало доброволци в този случай.
                      Вариантите са 3:

1. Започвате комуникация с България Еър и се надявате да се предадат доброволно, което май доста рядко се случва.
                      2. Намирате си местен адвокат, който да движи всичко вместо вас.
                      3. Ползвате услугите на www.getairhelp.com - срещу комисион те обработват всичко и само чакате да си получите парите. Ако успеят да вземат пари - плащате им 25% от сумата. Ако не успеят - не плащате нищо.
                      Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

А, т'ва е друго. Чекирането не е като купуването на билета .

Щото аз съм купил едни билети от преди 5 месеца, ама мога да се чекирам най-рано 24 часа преди полета. Ако някои компании позволяват да се чекираш месеци по-рано и да си избереш местата драма най-вероятно няма да има.

Коментар

Не е напоследък, а отдавна и всички го правят, а не само нискотарифните. Казва се overbooking и няма да спрат, докато обезщетенията са в този порядък.

Коментар

brum, точно това имах предвид... Само купуване на билет не е гаранция...

bibooo, развитието на събитията в подобни ситуации бяха - писмо->отказ(винаги ) -> повторно силно настоятелно писмо (последно предупреждение, че съгласно еди-какви си правила/ с цитатите/ са длъжни да те обезщетят, а ако откажат, ще си принуден да се обърнеш към КЗП, Министерството на транспорта и да си потърсиш правата по съдебен път)-> любезен отговор/потвърждение (в стил - ама ние не сме разбрали, че така стоят нещата - да, няма проблем)

А като допълнителна защита винаги си правя застраховка пътуване - така е по-спокойно (да, пак се бориш да си получиш парите, ама е по-лесно )

Дали всички го правят overbooking-a - не знам... Неколкократно ползвах авиокомпания, при която можеш да си блокираш даденото място месеци предварително.. И на чек-ин компютъра ди го дава автоматично (последните няколко пътувания бях запазил местата на цялата група приятели 2 месеца предварително - всеки си отива на съответното място)... И не е имало проблеми... Доколкото знам при тях има last minute - продажба само ако някой не дойде - т.е. стоиш на чек-ин и при затварянето му могат да те пуснат... Но не съм сигурен дали е точно така... Самолетите и така си бяха пълни до дупка...

Коментар

Първоначално публикуван от Tihomir(imageo) Преглед на мнение
                              3. Ползвате услугите на www.getairhelp.com - срещу комисион те обработват всичко и само чакате да си получите парите. Ако успеят да вземат пари - плащате им 25% от сумата. Ако не успеят - не плащате нищо.
                              Току що им писах- имат си автоматични проверки с няколко стъпки с проверки и за този полет ми изписаха, че нямам право на компенсация, т.е. без тях, причината да не се заемат е била, съгласието за премаршрутизиране, явно се заемат само с дела за откази и непътуване и гонят тавана 400 евро.,

което пък ме навежда на мисълта, че от България Еър са подали, че всичко по полета е било ОК(по-точно са премълчали) и няма отказан достъп за никой. Явно има някаква Омерта...мхм.
                              Последно редактирано от Bibooo; 18-05-15, 15:12.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X