Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снимките от пътешествия и присъствието на хора в тях

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Снимките от пътешествия и присъствието на хора в тях

Първоначално публикуван от CJ_7 Преглед на мнение
    Преди няколко месеца тук във форума се разигра една лека интрига,в резултат на която се забелязва липса на оповестяване в раздел разходки.Всеки кара самостоятелно или в групички от 2-3-4-5 джипа уговаряйки се по телефона.В темата разходки останаха само публикациите и снимките от самите разходки. Сега като гледам какво сте заформили тук май и това няма да ни остане.
    Опазил господ и това да стане. Най-тъпото нещо е да се разиграе интрига за нищо, и аз съм един от хората дето искренно съжаляват за това , че от доста време не се оповестяват разходките а и нямам никаква вина за това.
    Друга ми беше идеята ама отидохме леко в страни от темата.
    Надявам се поне хубавите снимки и репортажи да останат, независимо от "моментните физиономии". Тук нали не сме на кастинг за манекенки, а и се знаеме кой как изглежда.

Коментар

Т.к. повода за този спор са моите снимки, искам да споделя, че моя тертип на снимане е такъв, със снимкитв се опитвам да "овековеча" себе си и моите близки на фона на интересни и красиви места, а не самите места. За тази цел си има професионални фотографи (съдейки по снимките на Петя, може би тя е такава, защото наистина са доста добре изпипани според мен). Когато подбирам снимки за да ги публикувам тук, ми е доста трудно да отсея такива без да няма никой от нас в кадър, такива почти нямам. Лично на мен ми е доста по интересен снимков материал на някой колега когато на снимката има жива душа. Ако на някой му се натрапвам със снимките си от семейния ми албум, моля да ме извини и просто да прескача постовете ми.
      О899 2б2 1З2

Коментар

Май много се отдалечихме от началните реплики
        Изобщо не е ставало въпрос да отсъстват хора от снимките, а да са в контекста на кадъра - като прекрасните примери, които даде jimmy. Неслучайно споменах, че при мен е професионална деформация. Исках само да не се смесват стиловете, нищо повече. Нямам самочувствие на фотограф, аз съм само любител. Но няма начин да не се вживявам, когато снимам.

iiioro, нищо лично, не се сърди. Реагирах доста емоционално. Защо другия път не сложиш и няколко изречения интересен разказ за разходката?
        НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
        Omnia vincit amor !

Коментар

Не знам защо изобщо се дискутира тази тема! В крайна сметка това е форум за офроуд и неща свързани с офроуда, а не е фото форум! Съответно участниците в този форум не би трябвало да се очаква че разбират от фотография на професионално ниво (въпреки че определено има и професионалисти), дори не би трябвало да се очаква че разбират изобщо от фотография. Например аз сега ,като ми се казва че не е редно да смесвам стиловете, трябва да попитам - а какви са стиловете във фотографията, и какво означава да не ги смесвам? И въобще работата отива натам че трябва едва ли не всеки участник ,който желае да публикува снимки тук ,да е изкарал един курс по фотография!!!
          Според мене участниците в този форум публикуват снимки тук просто защото желаят да споделят определено преживяване с останалите участници във форума, без изобщо да претендират за професионализъм (има даже снимки с ГСМ направени) - просто се споделя преживяното! А при това положение да се критикува професионализма на снимките, че дори и качеството им е просто неуместно според мене!
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
            Според мене участниците в този форум публикуват снимки тук просто защото желаят да споделят определено преживяване с останалите участници във форума, без изобщо да претендират за професионализъм (има даже снимки с ГСМ направени) - просто се споделя преживяното! А при това положение да се критикува професионализма на снимките, че дори и качеството им е просто неуместно според мене!
            Точно така! По-добре да видя нещо интересно на "снимка за спомен", отколкото да не го видя изобщо, защото колегата, който е снимал, се притеснява да пусне снимките за да не му направят забележка, че не били професионално издържани.

Така че, момчета и момичета, снимайте и споделяйте с другите хора тук. Хем е интересно, хем е полезно!

Един от факторите, които допринесоха да се запаля от офроуда, бяха снимките на Алекс Марков и други колеги ...
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 15-08-07, 21:47.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Точно! Моля ви да не забравяте , че има и такива като мене , които не могат да пътуват много-много и затова се радват на всеки ваш пътепис без значение има ли хора на снимките или не. Затуй пишете братя и сестри , и пускайте снимки всякакви , аз лично съм върл фен на всеки пътепис!

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_7 Преглед на мнение
                Сега като гледам какво сте заформили тук май и това няма да ни остане.
                Не се притеснявай толкова, винаги ще има искрички тук-там, само пожари да не стават. Важно е да не се отклоняваме много от добрия тон.

А иначе, според мен и Петя и iiiopo са направили чудесни снимки, само че от различни гледни точки и с различни първоначални нагласи. Ако аз бях сложил снимки със сигурност и на мойте някъде щяха да се мъдрят весели физиономии (е, не на всички). Това обаче щеше да е не защото съм искал да спамя темата на Петя, ами защото това е моят стил на снимане. Разбира се, ако предварително съм знаел условията, ако предварително е било казано да се публикуват само конкретен вид снимки, щеше да е друго.

В крайна сметка обаче за нас всичко е интересно, особенно когато е погледнато под различни ъгли.
                Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                Така че, момчета и момичета, снимайте и споделяйте с другите хора тук. Хем е интересно, хем е полезно!
                ... to be continued

Коментар

Аз лично ще си позволя да не се съобразя със забележките за непрофесионалност на снимките,за бога аз съм ендурист не фотограф и правя всичко това за да споделям преживяванията със ВАС съфорумците,които ценя,на които не му харесват снимките и пътеписите ми да не ги чете въпрос на личен избор.Досега не съм получил лоша оценка за тези ми деиствия.
                  Поздрави
                  MG RACING

Коментар

Право да си кажа, не мога да разбера за какво става дума в тази тема.
                    В този форум всеки е свободен да публикува каквото си иска, стига това да не противоречи на добрите нрави.
                    Когато някой публикува снимки, то той ни показва това, което би желал да сподели с нас. Ако някой публикува еротични снимки на приятелката си (или приятеля си, за да не бъда обвинен в сексизъм), аз лично бих ги разгледал с огромно удоволствие, ако и да няма джипка дори за фон
                    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                      Тоя спор ми звучи все едно художници да спорят за диференциално масло, или нещо от сорта.
                      Защо да не споряттях ги интересува всичко
                      VARADERO SD2

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                        Право да си кажа, не мога да разбера за какво става дума в тази тема.
                        Обикновено така става, когато мнения се отделят в нова тема.

А тази дойде от тук и по-конкретно се започна заради това
                        Както и да е. Мисля, че въпросът се изясни достатъчно.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Хммм, понеже аз започнах дебата, нека пак аз да сложа точката
                          Нямам нищо против iiioro и съжалявам, че той неволно влезе в ролята на хубавата Елена и стана причина да се разгори този странен "дебат", който е повече емоционален, отколкото смислен. И честно да си кажа, ако беше си написал мнението в тема "Пък да знаете колко хубаво си изкарахме на Перперикон..." щях да го прочета с интерес и удоволствие.
                          И наистина в случая изобщо не е ставало въпрос нито за художествената стойност на снимките, нито да има или да няма хора на тях!!! Няма нужда да се споменава, че не сме във фото-форум. Това си е ясно на всички! Не знам защо не се четат внимателно мненията...
                          И понеже Чавдар спомена нещо за толерантност, искам да напомня, че толерантността включва и това да внимаваш за какво е темата и да не пускаш неща, които не са по нея. Няколко пъти ми се е случвало - чета и се сещам нещо готино или интересно и а-ха да го напиша и се замислям: "това май не е по темата. така ще я отклоня и тези ,които са я пуснали, за да питат или научат нещо, няма да получат каквото искат". Примери за такова отклоняване на темите има толкова много и толкова пъти са изказвани мнения против това, че няма какво да го пояснявам. Това е за толерантността.
                          Надявам се, че няма обидени и че страстите са се успокоили.
                          Очаквам с нетърпение следващите разкази, за каквото и да става въпрос!
                          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                          Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                            Точно така! По-добре да видя нещо интересно на "снимка за спомен", отколкото да не го видя изобщо, защото колегата, който е снимал, се притеснява да пусне снимките за да не му направят забележка, че не били професионално издържани.

Един от факторите, които допринесоха да се запаля от офроуда, бяха снимките на Алекс Марков и други колеги ...
                            Аз доста снимам нашите офф роуд преживявания и винаги съм се старал да има и от двата вида снимки - пейзажи, джипки и разни красоти от една страна, и хората, които участват, от друга. Нали тези хора все пак са там, шофират, правят нещо, което е част от цялата история на даденато мероприятие. Така че снимките на хората в даден контекст за мен са дори задължителни. Снимал съм как сменяме гума например, как копаем снежна преспа и други такива. Правили сме и общи снимки на фона на джипките или на брега на някое езеро. Това са точно снимки за спомен, които показват състава на цялата група на фона на някакво важно място. Те стават част от историята на пътуването.
                            А за това как Чаво -V93 се запали по офф роуда, мисля, че някъде имам снимка от едно от първите му излизания, дали не и първото, как хапва вкусна скара насред калищата на Люлин планина над Горна Баня. Но и това е история - нетуннигования Калопер, още неопитния Чавдар, семейството, скарата.
                            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Няма оправия! Никой на никого нищо не забранява. Въпрос на лично самосъзнание, а когато прекалиш ти правят забележка. Петя пусна прекарсни снимки от прекрасни места неизвестни за мен лично и аз замислям пътешествие на там защото ме заинтригува. Това според мен е свързано с офроуда защото е пътешествие, а много хора тук имат джипове за тази цел, а не само да ходят по хард чукаци и калища. Ясно се вижда разликата между снимките на Петя,jimmy и тези на iiipo. Едните показват красотите на природата и хората в ДЕЙСТВИЕ, а не в ПОЗИРАНЕ. Може една или две снимки ама, когато всичките са такива е неприятно. Аз когато пускам снимки пускам стойностни с идея да видят хората нещо, а не да гледат на 19 от 20 снимки мен или приятелката ми.
                              Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                              Drag Grand Canyon Daily
                              Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                              LZ1JYM

Коментар

Темата наистина е интересна и от такива теми може да се направи преценка, дали ще се вдига нивото на форума или ще се смалява, ще опошлява .... Ако основно внимание предизвикват постинги за присмех, подигравки, вицове, скечове, интриги - постепенно ще се загуби интереса, защото от тук няма да може да се научи нищо ново. В тази връзка обаче не бива да се мисли, че хумористични случки нямат място тук - напротив, защото за един човек най-добре можеш да направиш преценка по това на което се смее. От нас си зависи, как ще продължава да се развива този форум (разбира се и от модератора).
                                Едно пътешествие има и техническа част, и опознавателна и художествена. Нормално е да има хора да се интересуват от различна част от пътеписа. Дарба си е да можеш да поднесеш на преживяването си на останалите.
                                Лично мен това ме привлича във форума - възможността да научиш нещо ново за страната ни, за историята ни и то смляно и през погледа на други хора. Чак сега осъзнах колко малко знаем за родината си. На едно ТВ предаване имаше въпрос: къде най-много искате да отидете по света? Аз лично искам да имам време и средства да достигна до всяко едно кътче от България, да се докосна до всяка една забележителност от нашата история.

Общо взето става ясно какво е било настроението на Петя след този и постинг:
                                Само че темата е нашата история. И да се снимаш ухилен в празен гроб вече изкривява цялото въздействие на мястото. На такива места са се принасяли жертвоприношения, водели са се кръвопролитни битки, защитавани са границите на родината ни, жрици са определяли бъдещето чрез предсказанията си....
                                и емоционалната и реакция - напълно нормална, но не и деликатна, защото вече има обидени хора.
                                Добрият тон е другото основно, което привлича или отблъсква хората от един форум - да го спазваме!

Много ми харесва форумът такъв, какъвто е.Приятно ми е да чета в него. Тук са събрани толкова хора с различни интереси, същевременно сериозни и уравновесени, от които може да се научи толкова много. Благодаря ви на всички.
                                !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X